Reizen

Wat wilt u gaan doen? Een luie strandvakantie, een actieve vakantie, zelf eten koken of u laten verwennen in een 5-sterren hotel? Wilt u dicht bij huis blijven of naar een exotisch vakantieland? Met uw eigen auto op vakantie, of regelt u een huurauto via bijvoorbeeld EasyTerra Autohuur?

Veel informatie krijgt u natuurlijk op de Vakantiebeurs. Deze wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Verder houden wij ook andere beurzen in de gaten, zoals de Motorbeurs.

Wat heel goed mogelijk is, is dat u uw vakantiehuis in het buitenland te huur aanbiedt voor andere vakantiegangers. Misschien wilt u zelf wel een vakantiehuisje in het buitenland huren. Daarbij komen huurder en verhuurder zelf met elkaar in contact. Door dit directe contact tussen huurder en verhuurder kunnen de verhuurprijzen laag blijven!

Het scheelt heel veel als u van te voren weet in wat voor hotel u wilt zitten. Wilt u een groot hotel of een wat kleinere met ca. 25 kamers in een hele mooie omgeving? Een unieke hotelgids kan daarbij helpen.

Dagtochtjes

Vakantie in Nederland

Vakantie buitenland

Wat dacht u van een cruise of zeilvakantie? Of een avontuurlijke duikvakantie? Er kan een heleboel en wij zijn voor u op zoek gegaan naar wat de mogelijkheden zijn. Een actieve vakantie op Curaçao bijvoorbeeld waar u ook heel goed kunt duiken.

Of is een cursus zweefvliegen meer iets voor u. Dan hebben wij voor u iets moois gevonden, terwijl u aan het camperen bent, volgt u een zweefvliegcursus.

Vakantie met kleine kinderen? Hoe pakken we dat het beste aan en waar moeten we opletten? De kindervakantie kan leuk worden als er niet te lang wordt auto gereden en als er genoeg te doen is voor de kinderen onderweg.

Een verre vakantie terwijl u gehandicapt bent een onmogelijkheid? Nee hoor, zelfs als u in een rolstoel zit of een rollator nodig hebt, zijn er actieve vakanties voor u te vinden. Ook als u wilt gaan kamperen wanneer u gehandicapt bent, zijn er genoeg mogelijkheden voor u te vinden.

Hoe actief wilt u zijn? Wilt u gaan drijven in de Dode Zee, abseilen, bergbeklimmen of op safari in de woestijn? De Massada bekijken? In Israël is veel mogelijk.

Wellicht is een avontuurlijke vakantie met een safari afgewisseld met een bezoek aan het strand meer iets voor u. Het beste kunt u dat combineren tijdens een vakantie aan Zuid-Afrika.

Touren met een camper of een SUV is ook heel spannend. Een reisverslag van een rondreis door America door Maud Bakx laat zien dat America ook heel mooi is. Heel erg mooi is ook het reisverslag van Conny Voesenek over haar vakantie in Noord-America, in de omgeving van Amboy, Mount St Helens en Portland in Oregon. Conny, heel hartelijk bedankt voor je reisverslag. Graag zien wij meer van je na je volgende reizen.

Dat culinair en actief ook goed samengaat, wordt bewezen bij bergwandelingen in Oostenrijk.

Waar gaan we deze zomer op vakantie?

Elk jaar staat u weer voor de keuze waar naar toe de reis deze zomer gaat. Een zomer in Frankrijk, kamperen in Frankrijk is als mindervalide heel erg goed mogelijk, fietsen langs de Côte d'Azur, een luxe vakantie in Monaco, of toch maar liever een weekendje Duitsland of een langere vakantie in Duitsland? En als u dan toch hier in de buurt bent, moet u ook eens naar het Wildpark Hundshaupten gaan. Een mooi dagje uit in de natuur, letterlijk tussen de dieren lopen en bijvoorbeeld een ree voeren. Voor genieten en wandelen op een berg, is het Walberla een echte aanrader.

Het hoeft niet altijd een vakantie naar een verre bestemming te zijn. Vlak naast de deur vinden we prachtige landen, met veel cultuur en natuur. Een van de her-ontdekte bestemmingen en zéér zeker de moeite waard is Luxemburg. Trektochten, lange wandelingen, het bezoeken van de vele bezienswaardigheden, het is er allemaal mogelijk.

Nog dichter bij de deur kunnen we vakantie vieren in eigen land. Een korte vakantie in Centerparcs is met de hele familie goed te doen. Ook is het leuk voor familiefeestjes. Men vermaakt zich ook in het bijbehorende House of Games. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander park, namelijk Landal Greenparks.

Wat dacht u van bergwandelingen in Andorra, waarbij u kunt genieten van het moois dat de natuur u te bieden heeft? U wandelt in de bergen, over gletsjers, naar de toppen van de bergen, overnacht in een berghut, bewondert het uitzicht.

Ook als u last heeft van hartproblemen, reuma, psoriasis, artritis of astmatische aandoeningen is er een goede vakantie mogelijk. De Costa Blanca biedt voor iedereen de juiste vakantie, of u actief wilt sporten of gewoon lekker lui aan het strand liggen, er is voor elk wat wils. Ook kunt u hier heerlijk duiken, uw duikbrevet of uw vaarbewijs halen. Het duikcentrum Pro Platinum biedt daartoe alle mogelijkheden.

Wilt u echter op wintersportvakantie met uw hond? Dan is dat helemaal geen probleem. En al helemaal niet, als u van te voren zorgt dat uw geliefde hond zich tijdes de reis prettig voelt en niet wagenziek wordt.

Het overzicht van vakantielanden kan u daarbij niet alleen behulpzaam zijn, maar u ook, alvorens u op vakantie gaat van voldoende informatie voorzien.

Reizen - artikelen en links

Bekijk ook onze artikelen op de weblog.

Dagtochtjes

Reizen - artikelen archief