Samen op vakantie

Kindvriendelijke vakantie

Moeder met kids op fiets

Vroeger was op vakantie gaan geen probleem: je was alleen of met zijn tweetjes. Nu zijn er kinderen en toch wil je op vakantie. Hoe gaat dat met kleintjes erbij?

Kijk eens naar de belevingswereld van uw kinderen!

Hoe houd je kinderen, en vooral kleintjes, urenlang rustig en blij in de auto? Alvast wat ideeŽn voor de grote reis. Om kinderen lang 'rustig te houden' is de voorbereiding en het goed begrijpen van je kind zeker zo belangrijk als de spelletjes zelf. Je kunt het nog zo leuk maken, maar als het te warm is op de achterbank, of je kinderen dorst hebben of slaperig zijn, dan wordt het niet gezellig. Zorg dat iedereen uitgerust aan de reis begint. En natuurlijk om de twee uur flink wat beweging en frisse lucht.

Strand Wintersport Wereldreis

Kindervakanties kunnen ook aan het strand worden doorgebracht. Wat echter nooit mag worden vergeten, is het kind, ongeacht zijn/haar leeftijd, goed tegen de zon te beschermen. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintervakantie.

Als alles goed wordt geregeld, is het zelfs mogelijk om met kinderen een wereldreis te gaan maken. Er moet wel op gelet worden dat niet overal alle producten voor wat betreft het eten en drinken voor kinderen hetzelfde zijn als wat ze thuis gewend zijn te krijgen.

Indien u niet te ver weg wilt, is het natuurlijk ook mogelijk om lekker dagtochtjes in eigen land te gaan maken, of naar een vakantiepark in de buurt te gaan.

Neem eens een kijkje op de website van Samen op vakantie voor meer informatie over vakantie met kinderen van 0 - 12 jaar.

Op die site vindt u allerlei informatie over voorbereiding, vervoer, reizen, overnachten, verblijf, eten en drinken, gezondheid, vakanties in binnen en buitenland, zelfs buiten Europa.

U kunt er tevens de ervaringen van andere ouders lezen en meedoen op het forum. Ook staan er tips hoe u uw kind bezighoudt onderweg, er is een rubriek van een arts die de meest gestelde vakantievragen beantwoord.

Reizen - artikelen en links