De tuin

Er ligt een stuk grond achter het huis. Nu kunnen we het zo laten liggen, maar we kunnen er ook iets mee gaan doen. We kunnen er een terrasje aanleggen, een mooi gazonnetje, bloemperken, visvijvertje, zithoek en eventueel een vaste barbeque voor de liefhebbers.

U heeft geen stukje grond achter het huis maar u wilt wel een tuin? Als u een platdak hebt, is dat geen probleem. Dan is het leuk om een daktuin aan te leggen. Of heeft u wel een tuin maar weet u niet goed hoe die ontwerpen en ingericht kan worden? Dan is de tuinarchitect degene die altijd met raad en daad terzijde kan staan.

Misschien is het een leuk idee om op het Eigen Huis en Tuin Evenement te gaan kijken wat er mogelijk is in de tuin. Leuk is het om zelf uit te kunnen proberen wat er mogelijk is.

We kunnen echter ook kiezen voor een "natuurlijke" tuin. Dan leggen we niks aan en laten de natuur zijn eigen gang gaan. Het is dan wel een verrassing wat er gaat groeien en bloeien.

Het terras

Gemakshalve gaan we er even van uit dat ook u in de lente en zeker in de zomer lekker wilt buiten zitten.

Waar moet dat terras komen? Direct tegen het huis of achter in de tuin. We kunnen ook de hele tuin betegelen en een heel groot terras maken. Als de zon dan draait, gaan we met de zon mee en kunnen heel lang buiten zitten.

Een vijvertje of een fontein

Misschien vindt u het wel leuk om een vijver of een fonteintje in de tuin te hebben. Waar moet die geplaatst worden en waar moet op gelet worden? Er kan gekozen worden voor een eenvoudig vijvertje, maar het kan ook aangekleed worden met leuke planten erom heen.

Kinderen en water om uw huis

Voor wie kleine kinderen heeft, is een fonteintje misschien een leuke oplossing. Het gevaar wat een vijver biedt is er dan niet, maar toch is er iets leuks met water.

De tuin in het najaar

Ook in het najaar kunt u heerlijk genieten van uw tuin. Zo zagen wij op een mooie zondag in oktober onze Sedum vol zitten met bijen en vlinders.

Schitterend in het najaar is ook de volle bloei van de Althea. Deze bloeit van juli tot in oktober.

Tuinen - artikelen en links