De makelaar, een huis kopen

U bent op zoek naar een nieuw huis. Wat wilt u? Een bestaand huis kopen, nieuwbouw kopen of zelf een huis bouwen. Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet op gelet worden? Degene die op al uw vragen een antwoord heeft is natuurlijk: de makelaar.

Direct naar het overzicht van artikelen over Wonen, een huis kopen, de inrichting ... »

Misschien droomt u wel van een tweede huis in het buitenland, bijvoorbeeld Griekenland, maar als u niet wilt kopen, bestaat er ook de mogelijk om een villa te huren. Een huis in een ander land kopen kan ook. Daartoe is er de Second Home Beurs.

De hypotheek

Hypotheken zijn er in overvloed, de een lijkt nog mooier dan de ander, een goed advies omtrend uw persoonlijke situatie en hoe u de aankoop van een woning het beste kunt financieren, is van het grootste belang. Echt zorgeloos wonen kunt u pas als u ervan verzekerd bent dat de hypotheek - financiering van uw huis goed geregeld en in goede handen is.

Wonen, uw huis een thuis

Waarnaar bent u op zoek bij het inrichten van uw huis? U wilt uw woonkamer anders ingericht hebben, of wilt u een andere keuken of badkamer? Op de Woon Event 2007 kunt u alvast kijken en uitproberen hoe u uw huis anders ingericht wilt hebben.

Ook de moeite waard om naar toe te gaan is Eigen Huis en Tuin Evenement te gaan kijken wat er mogelijk is in de inrichting.

Zowel in de badkamer, keuken als de wc vindt men tegels. Het is echter altijd moeilijk om de mooiste patronen of mozaïeken te vinden.

De warmte, de verwarming

Iedereen wil een behaaglijke temperatuur in huis hebben en het liefst zo min mogelijk energie verspillen. De prijs moet natuurlijk ook kloppen. Daarvoor is er nu een oplossing, verwarmen met: houtpellets.

De woonkamer, living

De woonkamer wilt u natuurlijk gezellig en warm inrichten. Het moet een feest zijn om lekker op de bank te zitten en te ontspannen met een lekker hapje en/of drankje, lekker muziekje erbij, sfeervolle verlichting, de open haard lekker aan. Dat kan allemaal als de kamer mooi is ingericht naar uw eigen wensen. Een mooie wanddecoratie helpt ook bij het inrichten van uw woonkamer. Een speciaal voor u gemaakt olieverf schilderij van uw lievelingsdier of uw kinderen is natuurlijk helemaal het einde.

De keuken, lekker kokkerellen

De ware keukenprinses of keukenprins stelt een compleet ingerichte keuken, die voorzien is van alle gemakken, toch zeker wel op prijs. Een mooie praktische indeling, veel ruimte om te bewegen, ingebouwde apparatuur. Mooie keukens met diverse indelingen en opstellingen kunt u hier vinden.

Slaapkamer, slapen en dromen

Hoe wordt de slaapkamer ingericht? Romantisch? Nostalgisch? Met een lekker waterbed of een luxe boxspring? Staat er alleen een bed of staat er ook een ruime (inloop) kledingkast? Welke keus u ook maakt, u kunt het allemaal vinden op de volgende sites.

Badkamer

Bij de inrichting van de badkamer is veel mogelijk: een aparte douche, een (tweepersoons?) ligbad met of zonder bubbels, een of twee wastafels, een tweede wc, badkamermeubel om de badlakens in op te ruimen, een design radiator. In rustige kleuren of gemarmerd, er is heel veel mogelijk. Een mooie badkamerspiegel met spiegelverwarming zodat u na het douchen zichzelf nog in de spiegel kunt zien. Kijkt u maar eens rustig rond op de volgende sites en misschien doet u daarbij leuke ideeŽn op. En vergeet niet om direct te kijken naar een spiegelverwarming zodat de badkamer spiegel niet meer beslagen is na het douchen.

Sfeervolle inrichting - decoraties - decoreren

Dé tijd van het jaar waarin men behoefte heeft aan warmte en gezelligheid is natuurlijk december. De sfeer kun je zelf maken met mooie kerstdecoraties die je eenvoudig zelf kunt aanbrengen. Het is niet moeilijk en brengt wel veel plezier en sfeer in huis.

Het voorjaar, tijd voor licht en kleur in het huis. Wilt u een ander behang of verfje op de muren hebben en weet u niet wat u met Pasen kunt doen? Ideetjes zijn er genoeg te vinden om zelf de Paasdecoratie te maken.

In het najaar, op 31 oktober, is het weer tijd voor Halloween. Wij beschrijven in het kort de geschiedenis van Halloween en de beroemde pompoen. Ook geven we tips hoe de pompoen kan worden uitgesneden en tot slot maken we een lekkere pompoensoep. Wij danken Sandra Koolwijk voor haar hulp bij dit artikel.

Tafeldecoratie - feestelijk gedekte tafels

Wat is er nou mooier, dan een feestelijk gedekte tafel voor speciale gelegenheden. Voor elke gelegenheid is er wel een reden om de tafel mooi te dekken, zoals bijvoorbeeld een gedekte Paastafel met mooie kleeden en bloemstukjes.

Wonen - artikelen en links

Wonen - artikelen archief

Bekijk ook onze artikelen over wonen, decoraties en de inrichting op de weblog.