Tweede huis in Griekenland

Second Home Beurs

21ste editie van internationale onroerend goed beurs in Jaarbeurs Utrecht

Bart Strijker, de projectmanager van Second Home International concludeert in de aanloop naar de consumentenbeurs voor een tweede huis in binnen- en buitenland: "Het Thaise Phuket na de tsunami, Servië en Montenegro, sinds vorig jaar de 193e soevereine staat op de wereld, zijn een paar voorbeelden van nieuwe bestemmingen voor een tweede woning. Turkije en Frankrijk zijn uitverkocht op de beurs en Spanje loopt ook heel goed. Opvallend is de verdere toename van de mogelijkheden buiten Europa die onder de aandacht worden gebracht, zoals Bonaire, Madagascar en Zuid-Afrika". De mogelijkheid om in het buitenland een tweede huis te kopen, is erg in trek. Wij hebben al een tweede huis in Griekenland gezien met prachtige foto's.

De data van Second Home International zijn van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart 2007. Locatie is Jaarbeurs Utrecht.

Bart Strijker: "Andere opvallende bestemming is Dubai, waar momenteel de meeste bouwkranen ter wereld staan opgesteld. Niet voor niets, want de belangstelling voor een exclusieve tweede woning is groot. Wij hebben op de beurs voor het eerst enkele aanbieders direct uit het land zelf en exposanten die aanbieders uit Dubai vertegenwoordigen."

Kwalitatieve impuls

"Turkije biedt ook nog steeds veel mogelijkheden. Het brede en gevarieerde Turkse aanbod op Second Home International is nauwgezet geselecteerd, met als gevolg een sterke kwalitatieve impuls. De vele francofielen kunnen weer volledig hun hart ophalen bij het wederom toegenomen aantal Franse huizen dat op de beurs wordt gepresenteerd".

Veertig landen

Het aanbod op de komende, 21e editie van Second Home International, omvat meer dan veertig landen. De exposanten worden overzichtelijk ingedeeld naar bestemming en presenteren weer een breed palet aan letterlijk onbegrensde mogelijkheden; maar ook in Nederland, want de belangstelling voor een tweede huis in eigen land is volop aanwezig.

Marktleider

Second Home International wordt twee keer per jaar gehouden, in het voorjaar en het najaar. Afgelopen september positioneerde de beurs zich wederom als marktleider onder de beurzen met aanbod van tweede huizen. Uit de enquête onder de bezoekers werd duidelijk dat Spanje de koppositie innam van de Top 5 populaire landen, op de voet gevolgd door Frankrijk. Opvallend was de weer toegenomen belangstelling voor Turkije. Italië werd als vierde genoemd, Nederland en Tsjechië als vijfde.

Als gebruiksdoeleinden voor een tweede woning werden genoemd eigen vakanties, verhuur, permanente bewoning, eventueel op termijn, belegging en overwintering. Het gemiddelde beoogde aankoopbedrag van de beursbezoekers kwam uit op ruim 260.000.

Beursbezoek voorbereiden

Op Second Home kunnen belangstellenden het beursbezoek voorbereiden. De site bevat naast praktische beursgegevens ook informatie over het land waar het toekomstige tweede huis staat.

Openingstijden

De openingstijden van Second Home International 2007 zijn op vrijdag 16 maart van 11.00 tot 19.00 uur, op zaterdag 17 en zondag 18 maart van 11.00 tot 18.00 uur. Locatie is Jaarbeurs Utrecht, Hal 10 & 11. Op zaterdag en zondag is er een crèche aanwezig.

Wonen - artikelen en links