Spiegelverwarming

Vision2Form spiegelverwarming

Geen beslagen spiegels meer

Wie kent dat niet? 's Morgens opstaan, douchen en dan tot de ontdekking komen dat de spiegel in de badkamer helemaal beslagen is.

Europe verwarming Mirro verwarming 24 Volt verwarming

Het haren kammen en opmaken gebeurt voor de spiegel. Vaak staan we met elkaar tegelijk voor de spiegel: de één wil haren kammen, de ander zich scheren. De spiegel is dan vaak beslagen, zodat je met een handdoek over de spiegel heenwrijft in de hoop wat te kunnen zien. Dit is echter geen succes, feit blijft dat je weinig kunt zien.

Nu is er een oplossing voor dat probleem: een spiegelverwarming. De verwarmingssets zijn rechtstreeks op het lichtnet aan te sluiten en in diverse maten verkrijgbaar, zodat beslagen spiegels tot het verleden behoren.

Maar hoe weet je nu welke verwarming er bij jouw situatie past? Is je badkamer niet voorzien van een goede mechanische ventilatie en zijn de muren na het douchen drijfnat? Dan heb je in ieder geval een zéér krachtige spiegelverwarming nodig die, indien mogelijk, de gehele achterzijde van de spiegel bedekt, als er al überhaupt enig effect bereikt kan worden.

Kan er genoeg van de spiegel bedekt worden en is de spiegel licht beslagen (er vormen zich geen druppels die van boven naar beneden over de spiegel lopen) dan kun je heel goed een spiegelverwarming van Europe gebruiken.

Welke verwarmingset moet ik nemen?

Dan komt de vraag: waar hang je de spiegel op? Komt hij onder de douche of boven de wastafel? Ook daar moet je rekening mee houden in verband met het water in combinatie met stroom. Er gelden regels voor de zone's die zich in de badkamer bevinden. In zone 1 sta je dus onder de douche en heb je het meeste last van water. Zone 3 is de zone waar zich bijvoorbeeld de wastafel bevindt en waar de spiegel dus niet direct nat wordt. De spiegel krijgt hooguit wat spetters water. Daar moet ook rekening mee gehouden worden.

Onder de douche mag je voor je spiegel slechts een 24volts spiegelverwarming gebruiken die is weggewerkt achter de spiegel en waarbij de transformator daarbuiten geplaatst dient te worden. Boven de wastafel kan gebruik gemaakt worden van een 20volt verwarming die direct op het lichtnet kan worden aangesloten. Dan kom je de badkamer op, doet de lamp aan en gaat douchen. Als je dan klaar bent met douchen, is in de meeste gevallen de spiegel niet beslagen en kun je je scheren of opmaken.

Alle verwarmingsets voldoen aan zeer strenge veiligheidseisen en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Er zijn diverse verwarmingsets mogelijk, zoals het topmerk Miro welke het Duitse TÜV-keurmerk heeft en hoofdzakelijk gebruikt wordt in hotels en projectbouw. De Europe is een kwaliteitsproduct met een hele scherpe prijs en heeft zelfs een 24volts spiegelverwarming voor onder de douche!

De 220volt spiegelverwarming is leverbaar in diverse afmetingen en kan eenvoudig op de achterzijde van je badkamerspiegel worden aangebracht. Er is dus altijd een set dat bij de je spiegel past. Bovendien is de set, zoals hierboven al gezegd, direct op het lichtnet aan te sluiten.

Wil je meer weten? Kijk maar eens eens rond bij Vision2Form spiegelverwarming. Zij zijn ook altijd bereid om je vragen te beantwoorden en een vrijblijvende offerte voor je op te maken.

Wonen - artikelen en links