Open haarden

De Barn - Huis en Tuin

Open haarden zonder rookkanaal

FreeFlame sfeerhaarden ontwikkelt, ontwerpt en vervaardigt sfeerhaarden. De nieuwste uitvinding is het gepatenteerde Cleanfire-system, een keramische brander die in vele haarden geplaatst kan worden en te gebruiken is zonder rookkanaal. FreeFlame sfeerhaarden ontwikkelde samen met De Barn het Cleanfire system waarbij de brandstof schoon en zuiver blijft door het te laten absorberen in een speciaal ontwikkeld keramisch materiaal.

Kasteelschouw

Nieuw: schoorsteenloze katalysator gashaard

Hanghaard Firewall sluit u aan op de gasleiding of op flessengas. De katalysator zorgt er voor dat u géén schoorsteen nodig heeft. Het model is te zien in de showroom te Amstelveen.

Laatste nieuws uit de Woonkrant

Met het nieuwe vuur heb je géén last van rook en stank! Het nieuwe vuur bestaat uit een set van 3 stalen blikjes, 3 dunne blikjes met een speciale vulling en een keramische brandstof. U kunt de stalen blikjes direct vullen met de keramische brandstof. Dit geeft een spectaculaire hoge vlam met een mooie oranje kleur. De dunne blikjes hebben een speciale vulling. Als u deze met de speciale brandstof vult dan zal de vlam lager blijven, waardoor minder snel hoeft te worden bijgevuld. De speciale keramische brandstof is waterdun en laat absoluut geen resten achter in het blikje. Dus geen rook meer, geen stank meer en een regelbare vlamhoogte.

De korst die in het blikje achterblijft bij het gebruik van normale gel moet regelmatig verwijderd worden, omdat anders de kans bestaat op stank en rookontwikkeling. Ook moet het tinnen blikje regelmatig worden vervangen omdat het kan doorroesten. Het nieuwe vuur is de uitkomst en geschikt voor alle gelhaarden.

Moderne haard

Schone verbranding

Veel gezinnen hebben in de afgelopen tijd een zogenoemde geleihaard aangeschaft met het idee een goede stookvorm zonder rookkanaal gevonden te hebben. Voor enkele gezinnen helaas een desillusie omdat de brandgelei soms een stank en roet afgeeft. Dit probleem ontstaat als volgt: De brandgelei die hoofdzakelijk uit ethanol (alcohol) bestaat is ingedikt om de vloeibare brandstof veiliger te maken. Bij het indikken hiervan is het van belang bepaalde stoffen toe te voegen. Deze stoffen echter, veroorzaken klachten als stank, roetvorming en hoofdpijn. De stoffen worden mee verbrand en dat zorgt voor nogal wat rest stof dat achterblijft in de reservoirs. Cleanfire system levert nu een brandstof op basis van biologisch ethanol dat in speciaal ontwikkelde materialen wordt geabsorbeerd waardoor een schone en reukvrije verbranding ontstaat. Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op de site van De Barn.

Wonen - artikelen en links

Kamerverdeler