Huis kopen in Griekenland

Huis in Griekenland

Wonen onder de Griekse zon.

Galaxidi is een pitoresk havenstadje in centraal Griekenland (provincie Fokida) en door vele historische en toeristische oriëntatiepunten omringd zoals Delphi, Parnassos Ski center, Arachova en de historische stad van Nafpaktos. Vele mooie stranden en eilandjes nabij, evenals een prachtige haven met vele authentieke restaurantjes. Galaxidi is vooral bekend bij de Grieken zelf. Galaxidi is op 2,5 uur rijden van Athene bereikbaar. Met een directe vlucht vanaf Schiphol zit je in een kleine 3,5 uur in Athene.

Villa Apsifia

Centraal-Griekenland is een van de dertien regio's van Griekenland. Het is gelegen in het midden van het Griekse vaste land. In het zuiden grenst de regio aan Attika en Peloponnesos, in het westen aan West-Griekenland en in het noorden aan Thessalië en Epirus. Het is de meest bergachtige Griekse regio.

Het departement Fokida (Fokis) ligt centraal in Centraal Griekenland, ten noorden van de Korintische golf. Het is een groen bergachtig gebied, met aan de Korintistische golf een aantal kleine stranden. Hoofdstad van Fokida is de stad Amfissa. Fokida heeft goede toeristische infrastructuur en biedt een prettig verblijf aan in alle seizoenen van het jaar. De bezoeker kan hier onder andere het Oude Stadium van Delphi bewonderen waar iedere vier jaar de 'Pythische Spelen' plaats vinden. De Spelen werden gehouden ter ere van de goden Apollo, Artemis en Leto. Volgens de legende heeft Apollo zelf de Spelen ingesteld. Andere bezienswaardigheden de Tempel van Apollo, het theater, de Kastalia Bron en het heiligdom van Athina. In de nieuwe stad van Delphi kan men het Europese Culturele Centrum Delphi bewonderen maar ook het huis van Aggelos en Eva Sikelianos dat vandaag is omgebouwd tot het Museum van Delphische feesten.

Wintersport

In de winter gaan de Grieken naar Arachova. Dit schilderachtige stadje is gevestigd op Parnassus en het biedt vele aantrekkelijkheden zoals skieen, winkelen en een verscheidenheid van restaurants, bars en nachtclubs aan (40 minuten rijden van Galaxidi).

Wintersport

Arachova is een toeristische trekpleister vanwege de nabijheid van de populaire Delphi, maar werd ontwikkeld in de late 20e eeuw met een skigebied. De belangrijkste producten zijn olijven. De tradities en populaire activiteiten worden gehandhaafd en worden gevierd door de bewoners. Traditionele dansen, de heropleving van de strijd van Arachova tegen de Turken en maaltijden. Traditionele kaas bevatten Formaella (die wordt verkocht alleen in Arachova) en Tsipouro (een grappa als liquor).

Scorpios Construction is een bouwbedrijf met West Europeesche technologie en denkwijze en heeft huidige onroerendgoed ontwikkelingen in en rond Galaxidi.

Zoekt u een tweede huis onder de zon dan hebben zij comfortabele en elegante familiewoningen en villa's. Ook bestaat er de mogelijkheid bouwgrond aan te kopen en kunnen zij voor u een nieuwbouw realiseren.

Wonen - artikelen en links