Haal het voorjaar in huis!

Kijkt u ook naar buiten en ziet u de zon schijnen? Voelt u ook de lentekriebels? Heeft u ook zo'n zin om de lente in huis te halen? De woonkamer anders in te richten met andere kleuren? Frisse kleuren, een mooi bosje bloemen of een paar lekker ruikende voorjaarsboeketten geven al direct een voorjaarsgevoel in uw huis.

Breng kleur in uw huis

Kleurenwaaier

"Kleuren hebben de eigenschap een ruimte snel en bovendien relatief goedkoop een andere uitstraling te geven dan welk ander accessoire of meubelstuk. De kleuren die u kiest bepalen hoe de ruimte wordt gezien.

Of u nu kiest voor verf of behang, u moet er een goed gevoel bij hebben.

De meubels en accessoires moeten hierbij passen en dit gevoel versterken. Alles wat hier niet bij past zou u moeten verwijderen! Géén uitzonderingen maken!

Het kleurenpalet dat u kiest is bepalend voor de uitstraling van uw interieur.

U kunt een "koele" omgeving maken door veel wit en blauw te gebruiken of juist een "warm" gevoel creeëren door zonnige en diepere kleuren zoals donker-geel, oranje en grijsgroen te gebruiken. Rust schept u met verschillende tinten groen en bruin, waarbij rood juist weer een gevoel van rusteloosheid geeft.

Onthoudt: donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken, lichte kleuren geven een gevoel van ruimte."
Bron: Vision2Form

Geuren en kleuren

Bont veldboeket

En als u dan tóch bezig bent: kijk dan eens naar de bloemen en planten in huis. Zijn die aan vervanging toe?

Wat dacht u ervan om vrolijke voorjaarsboeketten of lentebloemstukjes in huis neer te zetten?

Daarbij kunt u kiezen uit kleurige veldboeketten met verschillende soorten bloemen erin. Deze bloemen passen wel bij elkaar, maar zijn verschillend van kleur en dus heel fleurig. Misschien heeft u wel een mooie bloeiende tuin, waaruit u zelf een kleurrijk veldboeket kunt samen stellen.

Dan heeft u ook nog eens de keus tussen een bos bloemen in een mooie vaas, een biedermeyer of een prachtig bloemstukje.

Pasen

Een gezellige, vrolijke tijd. Met wat geluk schijnt de zon en is het nog mooi weer ook nog. Lekker een paar dagen vrij, leuke dingen doen met het hele gezin.

Paasboom

Een aantal dagen van te voren kunnen er bij de bloemist al wilgentakken gekocht worden. Zet die mooi bij elkaar en versier het met wat lichte paaseitjes. Houdt het wel licht en luchtig. Daarnaast kunt u op tafel en in de vensterbank natuurlijk ook nog een gezellig paasbloemstukje met paashaasje of eitjes neerzetten. Kiest u voor chocolade eitjes in het bloemstukje in de vensterbank, pas dan op met de eventuele warmte van de verwarming!

Met de kinderen is het leuk om paaseieren te verven. Koop dus genoeg eieren, want iedereen wil natuurlijk wel een paar eieren beschilderen. Denk eraan dat de eieren eerst gekookt en afgekoeld moeten zijn. Zet ze voor het gemak op een leeg wc papier rolletje. Dat maakt het wat makkelijker te beschilderen en krijg je geen vieze vingers.

Ook heel leuk om te doen met kinderen is het paaseieren verstoppen en zoeken. Als het slecht weer mocht wezen, kunnen de (chocolade) paaseieren verstopt worden in de kamers van de kinderen. Ze mogen natuurlijk niet zien waar ze verstopt worden. Zorg er wel voor dat de kinderen even veel eieren kunnen terugvinden. Mocht het goed weer zijn, dan kunnen de eieren natuurlijk in de tuin worden verstopt. In beide gevallen geldt: pas op dat eventueel aanwezige huisdieren (hond en/of kat) er niet met de eieren er vandoor gaat.

Iedereen heeft waarschijnlijk uitgeslapen en niet echt zin in een ontbijt met vlak daarachter aan een lunch. Stel het ontbijt dan ook wat uit en maak er een gezellige paasbrunch van. Dek de tafel gezellig met een paaskleed, zet glazen jus d'orange neer en natuurlijk gekookte eieren. In plaats van gewoon brood kunt u kiezen voor paasbrood en brunchbroodjes. Deze brunchbroodjes kunt u zelf afbakken en staan dus warm en vers op tafel. Bij deze brunchbroodjes zit vaak verschillende soorten broodjes, zoals croissantjes, sesambroodjes en maanzaadbroodjes. Iedereen kan dus uitkiezen welk broodje het lekkerste is.

Rest ons nog u een gezellig en mooi voorjaar en Pasen te wensen.

Zelf decoraties maken voor Pasen!

Wonen - artikelen en links