Fietsen in Frankrijk!

Hotel Thomas

De mooiste plekjes van de Côte d'Azur

Nederlandse eigenaar

Het Nederlandse hotelechtpaar Arnold en Debby Verhoeven mocht dit jaar in het Zuid-Franse Cannes hun 7.500e fietsgast welkom heten!

Het programma dat in 1998 werd samengesteld om in de milde wintermaanden 50-plussers voor Zuid Frankrijk te interesseren is een doorslaggevend succes geworden.

Om de allermooiste routes te fietsen in een over het algemeen heuvelachtig landschap had het hotelechtpaar een slimme oplossing bedacht. De gasten worden met een luxe touringcar met aanhanger voor hun fietsen, over de heuvels naar het startpunt gebracht waar een route is uitgestippeld die zelfs de ongetrainde fietser ongeacht de leeftijd kan fietsen. Aan het einde van de fietsdag staat de chauffeur van de touringcar ze weer op te wachten en worden de deelnemers via een andere toeristische route weer naar het hotel gebracht.

Extra service

Touringcar Hotel Thomas

Als extra service rijdt er achter de fietsers een volgwagen met een aanhanger en reservefietsen die tevens dient om het achteropkomende verkeer te waarschuwen zodat de fietsers in alle rust van de prachtige omgeving kunnen genieten. Arnold Verhoeven is een kenner bij uitstek en hij schreef enkele jaren geleden de erg populaire reisgids voor de Côte d'Azur. Binnenkort verschijnt zijn vierde boekje: Franszalig! Doorgaans fietst Arnold Verhoeven zelf ook een aantal dagen mee en zijn kennis van deze mooie streek maakt het voor de deelnemers tot een onvergetelijke ervaring. Wat is een beter bewijs voor een leuke reis dan het feit dat er praktisch elke keer deelnemers zijn die de reis al eerder en sommige zelfs al vele malen hebben gemaakt.

Ontspannen vakantie

Het succes is de combinatie van een ontspannen vakantie, adembenemende excursies en leuke en vooral unieke fietstochten met daaromheen de gastvrije service van een langs de mooiste plekjes van de 'eigen' hotel waardoor de gasten 24 uur per dag een thuisgevoel hebben. Tijdens de fietstochten wordt er op een leuk plekje gestopt voor een picknick en links en rechts nog een koffiestop op een gezellig typisch Frans terrasje. Naast de chauffeur van de touringcar, de technicus in de volgauto fietst er ook een Nederlands sprekende gids mee. Alle bekende plaatsen worden bezocht, van de beroemde Gorges du Verdon, de lavendelvelden van Sainte Croix, Monaco, Saint Tropez, Saint Paul de Vence, het parfumstadje Grasse en de wijnvelden inclusief wijnchateau van de Provence. Het is geen fietsreis om eens zwaar te gaan trainen, het zijn rustige tochten om zoveel mogelijk van de indrukwekkende natuur in een van de mooiste gebieden ter wereld te genieten! Er waren al deelnemers van ruim tachtig jaar!

All-in reis

Parfumstadje Grasse

De all-in reis wordt aangeboden als 10 daagse reis waarbij de deelnemers de heen en terugreis met de luxe touringcar maken en waarbij hun eigen fietsen in de grote aanhanger mee gaan. Zowel op de heen - als de terugreis wordt een tussenovernachting gemaakt in de buurt van Dijon. Opstapplaatsen zijn in Zwolle, Utrecht, Eindhoven en Maastricht. Voor mensen die met de auto, TGV of het vliegtuig willen reizen is er de mogelijkheid ter plaatse fietsen te huren. Het hotel beschikt over een eigen parkeergarage en de gasten die op het station of vliegveld arriveren worden door het hotel gehaald en gebracht.

De afstanden zijn tussen 35 en 40 kilometer en alle routes gaan over redelijk vlak terrein. De eerste reis vertrekt op 16 maart 2007.

Reizen - artikelen en links