Vakantie in eigen land - Landal GreenParks

Zomervakantie bij Het Vennenbos

Landal GreenParks

Vakantie in eigen land

Geen zin in een lange vliegreis? Vliegangst? Of gewoon een andere reden om dicht bij huis op vakantie te gaan? Dan is een week, een midweek of een lang weekend Landal GreenParks uitermate geschikt om te doen. Ook wij besloten dit jaar eens dicht bij huis onze vakantie te boeken. Wel een beetje duur maar als je de acties in de gaten houdt en je airmailes gebruikt, kan het zo een paar honderd euro schelen.

Jaren geleden, toen Robin (onze kleine meid) alleen nog maar kruipen kon, zijn we al eens op Het Vennenbos geweest. Ze was binnen 5 minuten gitzwart toen ze rondkroop, zo smerig was het huisje. Nu is ze 9,5 jaar en kruipt gelukkig niet meer. Maar de vloer van het huisje was nog steeds net zo smerig als toen. Het eerste wat we dus deden was stofzuigen en dweilen. Zowel de vloer van de woonkamer als de badkamer moesten schoongemaakt worden. Ook de keukenkastjes werden goed nagekeken: in de pannen zaten nog de etensresten van de bewoners voor ons, dus ook alles wat in de keuken gebruikt zou worden moest eerst goed schoongemaakt worden. Maar na de grote schoonmaak kon eindelijk onze vakantie van een week beginnen.

Jaro, onze hond

We beginnen zoals altijd onze vakantie met een lekkere wandeling. Is leuk om op die manier de omgeving te verkennen. Tevens een ideale gelegenheid om Jaro uit te laten. Want het leuke van dit soort parken is, dat je gezelig je hond of kat mag meenemen. Jaro ging dus lekker met ons meer. Ook hij had veel plezier in de dagelijkse wandelingen en het spelen met de bal achter ons huisje. We moesten hem natuurlijk wel eens alleen laten, want huisdieren zijn op de Plaza en in het subtropisch zwemparadijs natuurlijk niet toegestaan. Het maakte hem niks uit, ging hij een lekker middagdutje doen, per slot van rekening is hij nog maar een jonge hond, 6 maanden oud pas. Een grote pup dus eigenlijk.

Activiteiten

Robin met haar zelfgemaakte pizza

Er is altijd voor iedereen wel iets te doen. Je kunt natuurlijk fietsen gaan huren, gaan midgetgolfen of de hele dag zwemmen. Maar er is nog veel meer te doen. Op de dag van aankomst krijg je een map waarin per dag vermeld staat wat er aan bijzondere activiteiten te doen is. Zo ging Robin, gek op pizza dat ze is, lekker pizzabakken. Ze bracht haar pizza mee terug naar het huisje en we hebben allemaal mogen proeven van haar bakkunsten: de pizza was erg lekker en goed gemaakt. Dit werd gedaan in het Family Buffet Restaurant. Ze heeft daar een hele gezellige ochtend meegemaakt. Hierdoor kregen we zelf ook zin in een lekkere pizza. Dus 's avonds zijn we zelf lekker pizza wezen eten (moeders heeft per slot van rekening toch ook vakantie?). Robin had al pizza gehad, dus zij koos voor een lekkere lasagna. Het eten was goed en de prijs was ook redelijk. Dit was in het Gusto Pizza en Pasta restaurant. Personeel was vriendelijk en behulpzaam. Als er geen tafels vrij waren en de mensen moesten wachten tot er een tafel vrij was, gingen ze ergens op de Plaza wat drinken en als hun tafel vrijkwam, werden ze door de serveerster opgehaald. Netjes en pluimpje.

Het verhaal achter het Doolhof

We zijn ook een middagje wezen midgetgolfen. Natuurlijk hebben ook het subtropische zwemparadijs bezocht. We zijn er op zondag en op dinsdag heengegaan. De reeds door vriendinnen van Robin aanbevolen grote glijbaan was een erg groot succes: schitterende lampjes en sterretjes in het donker van de glijbaan. Was erg mooi. De wildwaterbaan was ook voor drie van ons een groot succes. Zelf kan ik daar vanwege rugklachten niet vanaf, maar de andere drie zijn er vaak genoeg vanaf geweest. Erg leuk om te doen was ook Het Doolhof. Het was niet zo erg super groot, dus verdwalen kon je niet. In het midden van het Doolhof was een uitkijktoren, zodat je kon proberen je weg te vinden naar de uitgang. En dan nog loop je wel eens verkeerd, wat de pret alleen met verhoogde. Natuurlijk hebben we de uitgang gevonden. We vonden het zo leuk, dat we direct nog een keer zijn gegaan. Zoonlief Eric wou na zonsondergang nog een keer gaan (hetgeen eigenlijk verboden was), maar op de één of andere manier is daar niks van terecht gekomen.

Roofvogelshow

Het meeste indrukwekkende was de roofvogelshow op donderdagmiddag. Meneer Van Maaren had een twintigtal roofvogels bij zich die hij op zijn commando liet vliegen. Er zaten zelfs twee grote gieren bij die erg laag over de mensen heen vlogen, zodat er steeds gebukt moest worden. Hij vertelde ook wat hij met de roofvogels deed, niet alleen show geven op parken zoals dit, maar hij wordt ook gevraagd voor overlastbestrijding. Als er in een gemeente overlast is van andere vogels, wordt hij gevraagd om te komen helpen. Nou, die roofvogels vliegen op zijn commando en de andere vogels worden dan (definitief) verjaagd.

Plaza

We zijn niet alleen buiten geweest tijdens onze vakantie. Natuurlijk niet, het regende soms een beetje. Op de Plaza hebben we ons vermaakt in de Game Hall met airhockey en natuurlijk de flipperkasten. Er altijd wat te beleven op de Plaza. Overdag voor de kinderen (denk aan een modeshow, Puk en Pelle Snuiterfuif (voor de allerkleinsten), familiebingo, kinderbingo en nog veel meer. 's Avonds was er ook genoeg te doen. Wij hebben 2 avonden kunnen genieten van live-muziek (met een vuur en slangenshow), er was een karaoke avond en ook was er een bingoavond. De hoofdprijs was een waardecheque van € 125,00. Ook niet gek dus!

Trampoline bij het terras

Bij de Plaza hoort een leuk terras waar we regelmatig overdag te vinden waren na een stevige wandeling of andere activiteiten. Eric en Robin waren dan vaak te vinden op de trampoline's vlak bij het terras. Wij zaten dan intussen lekker te genieten van een heerlijk drankje (Grolsch Weizen is erg lekker). Zowel binnen als buiten werden we erg goed bediend door vriendelijk personeel. Ook waren de dames altijd wel in voor een geintje. Een drankje voor Eric aan Robin geven en Robin steeds Erics drankje geven. Nietwaar Gabriella? Met name deze serveerster heeft ervoor gezorgd dat we op de Plaza en het terras steeds voorzien waren van de drankjes waar we om vroegen. Natuurlijk waren haar collega's ook vriendelijk en attent, zij echter gaf net dat extra gevoel en een soort van klik. Haar collega's noemen dit bij haar de 'schattigheidsfactor' nou, ik noem het gewoon een geweldig leuke meid. Ook onderling blijken de collega's wel van een geintje te houden, Susan die op onze laatste avond op het park tevens haar laatste avond heeft, krijgt zowaar twee bakken ijswater over zich heen als afscheid. Van je collega's moet je het maar hebben . Ik hoop Susan, dat je er geen verkoudheid aan over hebt gehouden.

Positief?

Was er dan helemaal niets negatief aan deze vakantie? Natuurlijk wel! Je hebt een wasserette op het park waar je de was kunt laten doen of als je zin hebt, het zelf kunt doen. Scheelt een paar euro als je het zelf doet. Maar, als je het wilt laten doen of je hebt de hulp van het personeel nodig, heb je een probleem. Je drukt op het belletje waarmee het personeel geroepen kan worden. Na vijf minuten probeerden we het nog eens. Nu drukten we de bel wat langer in. Nog weer tien minuten later hielden we de bel gewoon ingedrukt. Al met al zijn we ruim een half uur bezig geweest met de bel, maar wat of wie we ook zagen, geen personeel. Dus zijn we naar binnen gegaan en hebben een wasmand gepakt en de was die al klaar was in de wasmachine eruit gehaald en in de wasmand gelegd, zodat wij onze was konden doen. Deze was vrij snel klaar en ook de droger deed er snel over. Goed, de was rook weer fris en was niet meer zo vies, maar een witte handdoek krijg je er niet spierwit mee, je blijft altijd vlekken zien. Dus thuis de boel nog maar een keer gewassen.

Ons huisjeseekhoorntje

Ook een erg groot nadeel vonden wij, dat je nergens extra geld kon pinnen omdat er geen pinautomaat is. Je kunt in de supermarkt per keer maar 20 euro extra pinnen. Bij de receptie mag je meer pinnen, maar dat kost je meteen 2 euro. Dan kun je beter op het terras gaan zitten en je drankjes pinnen, want dan mag je maximaal 50 euro per keer, kostenloos, extra pinnen. Dank je Gabriella en Susan!!

De bedden van de ouderslaapkamer zouden in mei 2010 zijn voorzien van nieuwe boxspringbedden. Wij gingen in augustus en de bedden waren doorgezakt. Zelf lag ik in een kuil zeg maar. Niet erg lekker als je last hebt van je rug. We hadden van te voren gevraagd om een rugplank, maar dat was niet nodig omdat alle ouderbedden nieuwe boxsprings zouden hebben. Deze was echt niet nieuw of nu al te veel doorgelegen. Dus met rugklachten even erover nadenken of je een rugplank nodig hebt of niet. Voor mij ging het deze week goed, was alleen erg stijf bij het opstaan.

Eindconclusie

Er moet het één en ander worden aangepast op het park qua verzorging van het huisje en de service met betrekking tot de wasserette en het pinnen van geld, maar we hebben een heerlijke vakantie en veel plezier gehad. Of we er nog een keer komen ligt aan onze plannen in de toekomst, dus helemaal uitsluiten doe ik het niet.

Reizen - artikelen en links