Gehandicaptenreizen

Gehandicaptenreizen

Waarom de Stichting Gehandicaptenreizen?

Verre vakantie met een handicap

Onze Stichting is opgericht om voor reislustigen met een lichte lichamelijke handicap verre rondreizen te organiseren. Speciaal voor mensen die niet ver kunnen lopen en/of gebruik maken van een hulpmiddel zoals rollator en rolstoel. Samen met SGR aangesloten touroperators worden de programma's zo samengesteld dat de reis, en alle excursies, voor deze doelgroep haalbaar is.

Aangepast reizen? Tot op zekere hoogte…

Toch moet u er rekening mee houden dat u bij een excursie even moet lopen! Bijvoorbeeld in en uit de bus, een museum in of bij een buiten excursie. Bij twijfel kunt u het beste een rolstoel die u zelf kunt voortbewegen of een rollator meenemen. U wordt wel geholpen bij in-, en uitstappen, steile straten en hoge stoepen enz., maar u wordt niet constant geduwd! Er is dus geen 1 op 1 begeleiding! Wanneer u rolstoelafhankelijk bent, u zichzelf kunt verplaatsen in uw eigen rolstoel (niet elektrisch), ADL zelfstandig en u uit de 'voeten' kunt in een normale hotelkamer zijn onze reizen ook geschikt.

Kenia

Begeleiding

De reizen worden vanuit de Stichting begeleid door 1 of 2 mensen (afhankelijk van de groepsgrootte). Deze reisbegeleiders worden in het land van bestemming ondersteund door een reisleider die ons de hele reis begeleid en (lokale) helpers voor het in- en uitstappen van de bus/trein of het vliegtuig, maar ook voor het in- en uitladen van de rolstoelen en de koffers!

Eén van de kenmerken van onze reizen is het uitdagende karakter.

Een verre reis naar een onbekend land, vaak minder aangepast aan gehandicapten, vereist flexibiliteit en creativiteit. Om daar eens een paar voorbeelden van te noemen: Wc's en badkamers zullen niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor rolstoelen. Maar de lokale reisagent ter plaatse probeert zo veel mogelijk rolstoel- vriendelijke hotels te verzorgen of ter plekke de toegankelijkheid te verbeteren. Ter plaatse hebben we altijd de beschikking over ons eigen vervoer (bus/auto's). Onze Stichting vliegt zoveel mogelijk rechtstreeks naar de bestemmingen, om de reis zo aangenaam mogelijk te maken zonder overstapperikelen.

Wij kiezen ervoor om écht te reizen. Onze rondreizen laten je veel zien en beleven van het land. Je geniet het meest als je goed uitgerust en met een flexibele instelling met ons mee op reis gaat. Kortom, reizen voor mensen die niet bang zijn voor een uitdaging en een beetje ongemak.

Picknick in Kenia

Informatie en kennismakingsmiddagen voor een goede keus

Voorafgaand aan onze reizen organiseren wij informatiemiddagen. Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk persoonlijk kennis te kunnen maken met toekomstige reisgenoten. Naast een toelichting op het reisprogramma is er gelegenheid om uw persoonlijke situatie te bespreken met de begeleiders/organisatie. Daarbij ontstaat er over en weer een goed beeld van uw mogelijkheden en de haalbaarheid van de reis in uw situatie. Veelal zijn er op deze middagen ook reizigers die u voor zijn gegaan. Ook zij kunnen een goed beeld geven over het verloop van de reizen. Aansluitend kunt u zich inschrijven en u gaan verheugen op een geweldige reis.

Wij hopen u te ontmoeten op één van onze reizen!

Een uitgebreide beschrijving van de reizen is te vinden op onze website, daar kunt u zich ook aanmelden voor de informatiemiddag.

Reizen - artikelen en links