Vakantie in eigen land - CenterParcs

Herfstvakantie bij Het Meerdal

Logo CenterParcs

Weekend, midweek of een week vakantie?

Heeft u ook zo genoten van de zomervakantie? Bent u nu soms alweer aan een korte vakantie toe? Dan is een midweek bij CenterParcs misschien een oplossing. Het weer speelt daarbij geen rol, want er is altijd genoeg te doen en vrijwel alles is overdekt. Wat dacht u van indoor-beachvolleybal, badminton of zelfs boogschieten? De naastgelegen Caribbean Bar voorziet in een hapje en drankje voor de liefhebbers.

De natuur op het vakantiepark

Voor wie van de natuur houdt: er valt hier genoeg te genieten. Naast het park liggen de bossen van Staatsbosbeheer en van "Heere Peel", waar uitstekend kan worden gewandeld.

Op het park zelf zijn de verschillende dieren te zien: zoals roodborstjes, vinkjes, mussen en vele andere vogels. Wat te denken van de vrij rondlopende eekhoorntjes die je de hele dag ziet rondrennen en springen? Wie érg veel geluk heeft, zal de kans krijgen om reeën te zien. Deze zijn zo gewend aan mensen, dat ze uit de hand gevoerd kunnen worden. Ze komen gezellig op het terras van de bungalow. Naast een kinderboerderij beschikt het park ook over een vogeluitkijkpost en eekhoorntjesopvang.

Kids voeren de reeën

Op het park staan ook veel verschillende bomen: beuken, eiken, dennen, kastanjes. In de herfst hoor je regelmatig een tik op het dak van je huisje en dan weet je dat er weer een denne-appel, eikel of kastanje is gevallen. Overal op de grond vind je beukenootjes. In deze tijd van het jaar hebben de bramenstruiken weer genoeg bramen om te plukken en te eten of er een bramenmoes van te maken.

De kleurenpracht in de herfst is natuurlijk héél erg mooi: van roodbruin en goudgeel en zelfs nog groen voor de blaadjes die niet verkleurd zijn.

De vakantiehuisjes

Kortweg gezegd zijn er een 3-tal soorten huisjes te vinden op het park: de eenvoudige Economy, de wat luxere De Luxe en de VIP-cottage. Er zijn zelfs huisjes die speciaal ingericht zijn voor de allerkleinsten onder ons, met speelhoek en al. Alle huisjes zijn compleet ingericht en van alle gemakken voorzien, zo hebben vrijwel alle huisjes een ligbad en heeft 'de Luxe' een vaatwasser en de 'VIP' zelfs een privé sauna. Verder hebben álle huisjes een open haard, waarbij u kunt genieten van het knisperende hout en het schouwspel van de vlammen. Als u daarbij nog een lekker drankje en muziekje heeft, is het relaxen optima forma.

Voor wie rugproblemen heeft: bij de reservering kunt u dat aangeven en indien u dat wenst is er kostenloos een herniaplank voor het bed beschikbaar. Het meubilair in de woonkamer is echter niet altijd optimaal.

De Plaza

Kinderen geven een circusvoorstelling

Op de Plaza zijn diverse winkeltjes te vinden, waaronder een supermarkt, kledingwinkel, souveniers en een boulangerie.

Daarnaast zijn er de diverse restaurants en terrasjes, zoals een snackcorner, een Mexicaans restaurant en het Market Café.

Naast het Market Restaurant is een podium, waar ook altijd wel iets te beleven valt. Overdag is er vaak een voorstelling voor en door kinderen. 's Avonds is er meestal wel een live optreden met muziek en show.

Het zwemparadijs op CenterParcs

Het zwemparadijs is een écht paradijs in de waarste zin van het woord. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in een badje speciaal voor hen: een miniglijbaan, allerlei dierenfiguren waaruit je water kunt laten spuiten (lekker papa en mama natspuiten). Het is niet diep en lekker warm. Zwemvesten hangen bij de badmeester en kunnen gratis worden geleend. Overal in het zwemparadijs staan boxen waar de kleintjes in kunnen liggen om bij te komen als ze moe zijn.

Kinderbad

De grote kinderen kiezen natuurlijk voor de wildwaterbaan, het golfslagbad, de stroomversnelling, de waterglijbaan, of zelfs duikles. Er wordt een internationaal erkend PADI Openwater Diver-brevet afgegeven aan het eind van de cursus. Deze duikcursus wordt niet op elk park gegeven, dus informeert u van te voren even of het mogelijk is.

Heel erg lekker om te ontspannen is het kruidenbad. Een heerlijk warm bad waar je de menthol en andere kruiden kunt ruiken. Het kruidenbad is mijn favoriete bad.

Zijn er nog baden vergeten? Ja zeker, maar die mag u lekker zelf gaan ontdekken bij uw bezoek aan het park.

Sportief bezig zijn

Vader leert dochter midgetgolfen

Valt er buiten het zwemparadijs ook nog wat te doen dan? Ja zeker. U kunt heerlijke fietstochten maken in de Peel of op het park zelf. Er zijn huifkartochten die ook erg leuk zijn. Er zijn verder de geplande activiteiten van het park zelf: voor de kids is er, afhankelijk van hun leeftijdsgroep, genoeg te doen. Abseilen, klimwand, boogschieten, vlottenbouwen zijn zo een paar voorbeelden.

Met het hele gezin kunt u ook de meest leuke dingen ondernemen. Ga eens waterfietsen, midgetgolfen, riddergolfen, bowlen, tennissen of snookeren. Indoor beachvolleybal spelen is ook verrassend leuk.

Vlak naast de beachvolley is een speelhal die voor het hele gezin toegankelijk is. Daar kunt u op de speelautomaten tegen elkaar racen, snowboarden en nog veel meer.

Maar pas op: hier is ook het "House of Games". Officieel is de leeftijd bij de gokautomaten 16 jaar, maar we hebben er ook heel veel kinderen zien spelen. Met name één soort apparaten is bij de kids erg gewild. Dat is het apparaat waar je voor 20 Eurocent kunt gokken op een kleur waar een stuiterbal op kan vallen. Heb je de kleur goed, dan "krijg" je tickets. Hoe meer tickets je hebt, hoe leuker de kadootjes die uitgezocht kunnen worden in de vitrine. Heb je echter teveel tickets, dan wordt het verschil niet teruggegeven en ben je het aantal tickets kwijt. Goed opletten dus! Lees hier meer over het House of Games.

Reizen - artikelen en links