Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Een unieke campervakantie voor mensen met een beperking

Vakantie moet kunnen…voor iedereen!

Voor veel mensen is het heel gewoon om één, of meerdere keren per jaar, op vakantie te gaan. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd, een lichamelijke of verstandelijke beperking kan een groot struikelblok zijn, daarom is Stichting Handicamp Overijssel opgericht.

Stichting Handicamp Overijssel, die geheel bestaat uit vrijwilligers, organiseert al 16 jaar avontuurlijke camper kampeervakanties voor gasten met en zonder een lichamelijke beperking.

Door gezamenlijk op vakantie te gaan is het de bedoeling dat je elkaar beter leert kennen en waarderen, ook al zijn er beperkingen. Dit gebeurt met de aangepaste luxe campercombinatie, waarbij we onze reizen zoveel mogelijk afstemmen op de wensen van de gasten.

De campercombinatie

De camper is 18 meter lang en bestaat uit een voor- en achterwagen en is geschikt voor 9 personen. Hij is van alle gemakken voorzien zoals: twee elektrische rolstoelliften, twee hydraulische hoog/laag bedden, een keuken, slaapplaatsen, kasten en een aangepaste douche- en toiletruimte. De voorwagen bevat een comfortabele woonruimte met tafel en luxestoelen, radio/cd en een tv/video combinatie.

De deelnemers

De leeftijdsgrens voor de gasten met een lichamelijke beperking ligt tussen de 18 en 40 jaar!

Zoals is aangegeven gaan valide gasten en gasten met een lichamelijke beperking uit heel Nederland samen op vakantie. Het belangrijkste argument hiervoor is integratie. De bereidheid van een ieder om naar eigen vermogen bij te dragen aan het welslagen van de vakantie is een noodzaak en een goed humeur zeer waardevol.

Door de uitgebreide aanpassingen van de camper is het ook mogelijk om met ernstige lichamelijke beperking aan de reis deel te nemen. Per reis gaan er naast 4 gasten met een lichamelijke beperking, 2 verzorgenden en 2 valide gasten mee en uiteraard onze chauffeur.

De begeleiding

Onze doelstelling is: een unieke campervakantie voor mensen met een beperking.

Stichting Handicamp Overijssel draagt er zorg voor, dat er tijdens iedere reis, voldoende deskundigheid aanwezig is voor begeleiding en verzorging. De chauffeur is ook jullie gastheer.

De dagelijkse werkzaamheden zoals schoonmaken en het klaar maken van de maaltijden zijn gezamenlijke bezigheden.

De reizen

De reisduur varieert van vier tot zeven dagen. Daarnaast kan er keuze gemaakt worden uit binnen of buitenlandse reizen.

Elk jaar stelt Stichting Handicamp Overijssel een nieuw en aantrekkelijk reisprogramma samen. Bijvoorbeeld: Denemarken, Brussel en het populaire Astrix park bij Parijs zijn veelal jaarlijkse reisdoelen. Er is een uitgebreid reisprogramma waar je uit kan kiezen, 's avonds is er genoeg tijd voor je zelf of met anderen wat te doen. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers en heeft grote en kleine sponsoren, waardoor de kosten voor de deelnemers redelijk zijn.

Plusreizen

Een andere mogelijkheid om op vakantie te gaan is de Plusreis. Zoek zelf de bestemming, bijvoorbeeld: Nederland, Duitsland, Denemarken, Luxemburg,België.

Aan een Plusreis is geen leeftijd verbonden. Het is voor gasten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Met een Plusreis is de Handicamper uw verblijf en onze chauffeur uw gastheer. Vergelijk het met een gezin dat met een camper op vakantie gaat, eten halen, eten koken, slapen in de camper, douchen in de camper. Alleen voor de begeleiding dient u zelf te zorgen!

Ideaal voor woonvormen, gezinsvervangende huizen of om samen met een stel vrienden of eigen familie gezellig vakantie te vieren.

Interesse?

Bekijkt u dan eens rustig de inschrijfformulieren en het zeer uitgebreide reisprogramma en de reisverslagen van mooie vakanties die al zijn geweest.

Foto's van het interieur van de camper - St. Handicamp

Reisprogramma Handicamp - reizen voor gehandicapten:

 

Reizen - artikelen en links