Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Reisprogramma Handicamp 2007

Reis 1: Shoppen in Antwerpen 31 maart t/m 5 april 2007

Een van de vele titels waarmee Antwerpen zich in de 16e eeuw tooide luidde "de triomfelycke coopstad". Die bewering blijft ook tegenwoordig zeer zeker van toepassing. Winkelen in Antwerpen betekent gezellig rondkuieren in de vele verkeersvrije straten, langs historische panden en aangename winkelcentra.

De winkelzones zijn geconcentreerd en u vindt er ongetwijfeld wat u zoekt.

  • Dag 1: Rond 10.00 uur vertrekken we met onze camper richting Antwerpen. Bij aankomst kun je alvast Antwerpen op je gemak verkennen.

  • Dag 2: 's Morgens gaan we een wandeling maken in het historisch centrum. Kuieren in de Historische binnenstad is genieten van acht eeuwen Antwerpse geschiedenis. 's Middags shoppen in Antwerpen.

    Tip: Het Sint-Andrieskwartier is dé wijk van antiekwinkeltjes en modezaken.

  • Dag 3: 's Morgens bijkomen van de indrukken van de vorige dagen.

    Om 14.30 maken we een havenrondvaart.

  • Dag 4: 's Morgens maken we een wandeling in het centrum. Wandelend over de "Meir" en de "De Keyserlei" kom je oog in oog te staan met de architectuur van de 19e en 20e eeuw. Ook het imposante Centraal Station maakt hier deel van uit. 's Middags ben je vrij om dát te doen wat je zelf graag wilt.

  • Dag 5: In de loop van de ochtend vertrek je weer naar Nijverdal, waar je om 18.00 uur wordt verwacht in de Bowlingboerderij voor een afsluitend diner. Om 20.00 uur zijn we dan weer terug in Handihome waar de reis naar huis kan beginnen.

Reis 2: Utrecht en een theater bezoek 11 april t/m 15 april 2007

De provincie Utrecht heeft veel te bieden: het is een prachtige stad waar veel te zien is en waar schitterende musea en theaters zijn. Tevens kun je genieten op de Utrechtse Heuvelrug waar een speciaal pad is aangelegd voor rolstoelers.

  • Dag 1: We vertrekken om 10.00 uur vanuit Nijverdal richting Amersfoort waar we met onze camper een plekje zoeken. Op de camping aangekomen kunnen we even uitrusten van de reis en eventueel de omgeving gaan verkennen.

  • Wizard of Oz
  • Dag 2: Vandaag is het de bedoeling om een stadswandeling te maken onder begeleiding van een gids. Hierna is er nog de mogelijkheid om even te winkelen.

  • Dag 3: We vertrekken vandaag richting Utrecht waar voor de avond een bezoek aan het theater gepland staat. We gaan de musical The Wiz zien en beleven. The Wiz beleeft in Utrecht haar Europese premiére. De wereldhits als: "On down the road" en "A brand new day" maken dit sprookje tot een echte "feel good" musical. Dit wordt dus van begin tot eind genieten.

  • Dag 4: Deze dag kunnen we zelf invullen met eventueel winkelen of een bezoek aan het SpoorwegMuseum.

  • Dag 5: Al weer de laatste vakantiedag, na het ontbijt gaan we ons opmaken voor de terugreis naar Nijverdal waar bij de Bowlingboerderij nog een heerlijk diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur zijn we weer bij HandiHome waar de taxi, familie of vrienden aanwezig zijn om je weer naar huis te brengen.

Reis 3 Stedentrip Vlaanderen 18 april t/m 22 april 2007

Poëtische landschappen met gezellige dorpjes en stadjes. Wandelen en authentieke sfeer in het groene Vlaanderen. Ga ze ontdekken! De Belgische kust met zijn brede zandstranden, winkelstraten, kunstgaleries, restaurants en cafeetjes, staat garant voor veel sfeer. Kom er actief uitwaaien! Ook bezoeken we op deze reis steden als Brugge en Gent.

  • Dag 1: Rond de klok van 10.00 uur vertrekken we vanuit Nijverdal richting België.

  • Dag 2: Vandaag bezoeken we de stad Gent. Het is niet toevallig dat Gent, hoofdstad van Oost-Vlaanderen, een aantal klinkende namen is toebedeeld: historisch hart van Vlaanderen, een stad van alle tijden, één der mooiste historische steden van Europa. Het historisch centrum van de stad biedt heel wat bezienswaardigheden en wordt beheerst door een imposante torenrij die men kan bewonderen van op de Sint-Michielsbrug.

  • Brugge
  • Dag 3: Brugge is de volgende stad die we gaan bekijken.

  • Dag 4: Deze dag gebruiken we om de indrukken van de afgelopende dagen te verwerken. In overleg met de groep gaan we deze dag indelen.

    Tip: Iedere avond om 20.00 uur blazen de de klaroeners sedert 1928 de "Last Post" onder de machtige gewelven van de Menenpoort in het plaatsje Ieper.

  • Dag 5: Vandaag gaan we naar Knokke. Knokke ligt in de gemeente Knokke-Heist, is één van de bekendste badplaatsen van België, en grenst aan Nederland. De gemeente telt meer dan 33.500 inwoners.

    De gemeente Knokke-Heist beschikt over 12 km fijnkorrelige zandstranden, die van de Zwinmonding in het Zoute tot aan de Zeebrugse havenpier in Heist strekken.

  • Dag 6: Antwerpen is de volgende stad die we bezoeken. Welkom in Antwerpen stad van: Rubens, diamanten, cultuur, mode, water en gastronomie.

  • Dag 7: Helaas, aan alle goeds komt een eind, zo ook aan deze reis. Vandaag zetten we de terugreis in. Om 18.00 uur worden we verwacht in de Bowlingboerderij waar een heerlijk diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur zijn we dan weer in Handihome waar familie, kennissen of taxi aanwezig zijn om je weer naar huis te brengen.

Reis 4: 3-Landenreis Nederland, België en Duitsland 26 april t/m 2 mei 2007

Het Drielandenpunt is uniek geografisch gelegen op het met 323 meter boven NAP, hoogste punt van Nederland. Drie landen komen op precies één punt bij elkaar en wel op dat hoogste punt van Nederland.

3 Landenpunt
  • Dag 1: Rond de klok van 10.00 uur vertrekken we vanuit HandiHome naar de camping in Bemelen.

  • Dag 2: Vandaag brengen we een bezoek aan het drielandenpunt te Vaals. Dit is het hoogste punt van Nederland.

  • Dag 3: Vanuit Maastricht vertrekken we per boot naar Luik (België) waar we ruim de tijd hebben om de stad te gaan verkennen.

  • Dag 4: Eerst even uitslapen van alle indrukken. De rest van de dag kunnen in overleg met de groep indelen.

  • Dag 5: Vandaag blijven we iets dichter bij de camper, we gaan Koninginnedag vieren in Maastricht! Maastricht kent een tal van gezellige terrasjes en kroegen.

  • Dag 6: Aachen is de stad welke we vandaag gaan bezoeken. Het voorstel is om in deze stad te gaan winkelen en de Dom van Aachen te gaan bezichtigen. Heb je een ander voorstel, kom er gerust mee: in overleg met de groep is veel mogelijk.

  • Dag 7: Dit is helaas alweer de laatste dag, eerst nog even naar Valkenburg voor dat de terugreis wordt ingezet. Om 18.00 uur worden we bij de Bowlingboerderij verwacht voor een afsluitend diner. Rond 20.00 uur zullen we terug zijn in de HandiHome waarna een ieder weer huiswaarts keert.

Naar het artikel - Kamperen met een handicap

 

Reizen - artikelen en links