Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Reisprogramma Handicamp 2009

Reis 7 Legoland (Denemarken) 4 t/m 10 juni 2009

Landschappelijk behoort deze streek tot de meest afwisselende gebieden van Denemarken. Bekend om de mooie bossen, heidegebieden en kronkelende rivieren. En natuurlijk wereldberoemd om de legosteentjes. In het Viking museum is de historie van de Vikingen,waartoe de Denen ook behoorden, ontdekken. LET OP: in Denemarken worden geen euro's gehanteerd, dus vergeet niet om Deense Kronen mee te nemen!

 • Dag 1: We vertrekken vanuit Nijverdal tot net over de Deense grens, om in de plaats Krusaa te overnachten op de camping.

 • Dag 2: Vandaag reizen we door we naar centraal Jutland, naar de camping in Billund. Dit is vlakbij Legoland.

 • Dag 3: Vandaag brengen we een bezoek aan Legoland, het bekende familiepark in Billund met 55 attracties (zoals bijvoorbeeld achtbanen in de vorm van een lego-car) en meer dan 50 miljoen steentjes.

 • Dag 4: Vandaag gaan we naar Rømø, het meest zuidelijke bewoonde Deense waddeneiland. Een 9 km lange dam verbindt het eiland met het vasteland. Op dit eiland gaan we een dagje naar het strand.

 • Dag 5: Op deze dag staat Ribe op het programma, de oudste stad van Denemarken. Hier bezoeken we het Viking museum, waar je kennis kunt nemen van de rijke historie van Denemarken.

 • Dag 6: Vandaag beginnen we weer aan de terugreis naar Nederland.

 • Dag 7: Alweer de laatste dag. In overleg kunnen we tijdens de terugreis nog iets ondernemen. Om 18.00 uur worden we verwacht bij de Bowlingboerderij in Nijverdal, waar het afsluitende diner wordt geserveerd. Rond 20.00 uur zijn we weer terug bij de Handihome.

Reis 8 Een reis voor autoliefhebbers 13 t/m 19 juni 2009

 • Dag 1: Om 10:00 uur vertrekken we uit Nijverdal naar het naburige Raalte. Hier is het American motorcijcle museum gevestigd. Alle bekende motoren zoals Harley Davidson, Indian, Kawasaki, Kreidler etc. etc. Echt iets om je ogen uit te kijken.

 • Dag 2: Vroeg uit de veren voor een bezoek aan het DAF museum in Eindhoven. In het DAF museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien. In de loop van de middag vertrekken we richting de Nuerburgring in Duitsland.

 • Nürburgring
 • Dag 3: Wordt er een bezoek gebracht aan de Nuerburgring voor een rondleiding door de pits en het mediacentrum. Ook gaan we naar het automuseum Erlebnis-Welt Nuerburgring, waar tal van facetten van de autosport te zien zijn. Aan het einde van de dag gaan we naar een camping in Treis-Karden.

 • Dag 4: Op deze dag staat een boottocht over de Moezel naar Cochem op het programma. In Cochem is er gelegenheid om te winkelen en aan het einde van de dag gaan we weer met de boot richting de camping in Treis-Karden.

 • Dag 5: Deze dag kan in overleg met de groep worden ingedeeld.

 • Dag 6: Vandaag weer terug richting Nederland. We brengen onderweg een bezoek aan het altijd mooie Maastricht. Wandelen door de binnenstad, winkelen en een terrasje op het Vrijthof opzoeken om gezellig na te praten.

 • Dag 7: In de loop van de dag terug naar Nijverdal waar we om 18:00 uur worden verwacht in de Bowlingboerderij, voor het afsluitende diner.

Reis 9 Efteling/Zoo Parc Overloon 24 t/m 28 juni 2009

'Papier hier!' Dit is wel de bekendste kreet die we kennen van de Efteling. Ga zelf kijken en ontdek hoe leuk het is om tussen sprookjes van vroeger te wandelen en je weer even kind te voelen. Wandelen kunnen we ook langs bijvoorbeeld tijgers, cheeta's en apen in Zoo Parc Overloon. Dit vrij nieuwe park geeft dieren hun natuurlijke ruimte.

Sprookjespark De Efteling
 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrekken we vanuit Nijverdal richting Kaatsheuvel.

 • Dag 2: Vroeg uit de veren vandaag, want we gaan naar de Efteling. Tijdens deze dag maken de diverse shows en sprookjesbosbewoners de totaalbeleving van de wereld vol wonderen compleet. Het zal een sprookjesachtige dag worden! Niet alleen de sprookjes zijn de moeite waard, maar denk ook eens aan de wildwaterbaan, de boot die je ondergronds naar de sprookjes van duizend en één nacht voert, of de optredens in het theater! Voor elk wat wils.

 • Dag 3: Na de drukke dag van gisteren doen we het vandaag kalm aan. We kunnen Heusden gaan bekijken, dit is een prachtig oud en heel gezellig stadje aan rivier de Maas. Maar ook winkelen in Tilburg is een mogelijkheid. De keus is aan jullie.

 • Dag 4: In Overloon is het Zoo Parc Overloon. Hier is enorm veel aandacht besteed aan de ruimte die dieren nodig hebben. Niet in kleine kooien, nee de meeste dieren hebben hun eiland waar ze rustig hun gang kunnen gaan. Voor ons is er ook alle ruimte om de dieren te bekijken en om foto's te maken.

 • Dag 5: De terugreis naar Nijverdal begint. In overleg kunnen we bijvoorbeeld nog een terrasje pakken in het mooie Zutphen. Om 18.00 uur worden we verwacht in de Bowlingboerderij voor het slotdiner. Om 20.00 uur kan vanuit de Handihome de reis naar huis worden ingezet.

Reis 10 Drie-Landenreis 13 t/m 19 augustus 2009

Het drielandenpunt is uniek geografisch gelegen op 323 meter boven N.A.P. Drie landen (Nederland, België en Duitsland) komen precies op één punt bij elkaar en wel op dat hoogste punt.

 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrekken we vanuit de Handihome naar de camping in Bemelen, vlakbij Maastricht.

 • Dag 2: Vandaag staat een bezoek aan de bierbrouwerij in Stein op het programma. Dit is een kleine brouwerij, leuk om te bezoeken en natuurlijk om een biertje te proeven. Na de middag is er in het stadje Sittard de mogelijkheid om te winkelen en gezellig een terrasje te pikken. Sittard is een stad met veel mooie oude gebouwen en kerken.

 • Dag 3: Vandaag gaan we naar het Drielandenpunt in Vaals. Dit is het hoogste punt van Nederland. Na de middag kunnen we naar het plaatsje zelf gaan, om te winkelen of boodschappen te doen.

 • Dag 4: Op weg naar Maastricht. Hier vandaan maken we een boottocht over de Maas naar de boeiende stad Luik in België, waarbij we ook een sluis passeren. Hier wordt de boot 15 meter omhoog geschut om van de Maas op het Albertkanaal te komen. Op zondag (vandaag) kan je genieten van de Luikse Markt, dit is een kilometers lange markt langs de Maas. Er is voldoende tijd om de stad te verkennen.

 • Dom van Aachen
 • Dag 5: Eerst even uitslapen en bijkomen van de drukke dagen die we hebben gehad. Met de groep wordt besproken wat er deze dag gedaan wordt.

 • Dag 6: Aachen is de stad die vandaag op het programma staat. Het voorstel is om de Dom van Aachen te bekijken en vervolgens te gaan winkelen in het mooie stadscentrum. Maar ook Tierpark Aachen is een optie (dit is een kleine dierentuin).

 • Dag 7: Alweer de laatste dag van deze reis. Onderweg vanuit zuid Limburg doen we het witte plaatsje Thorn aan. Dit stadje herbergt een schat aan cultuurhistorie. Al wandelend langs de prachtige Stiftskerk en de talrijke waardevolle panden, waant de bezoeker zich in de Middeleeuwen. Om 18.00 uur worden we weer verwacht bij de Bowlingboerderij voor een heerlijk afscheidsdiner. Daarna keren we om 20.00 uur terug naar de Handihome waar we worden opgewacht voor een laatste kopje koffie, waarna ieder huiswaarts keert.

Reis 11 Zeeland/België 22 t/m 28 augustus 2009

Zeeland, een provincie met een mooie natuur. Denk maar eens aan de zee, de stranden, maar ook aan de uitgestrektheid van het land. Hier kun je heerlijk uitwaaien. Vanuit Zeeland is het maar een klein eindje naar België. De stad Antwerpen is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het wordt een vakantie waarin we veel ondernemen en heel veel zullen zien. Een echte aanrader.

 • Dag 1: Vandaag vertrekken we om 10.00 uur vanaf de Handihome richting Zeeland.

 • Dag 2: Een bezoek aan Neeltje Jans staat vandaag op het programma. Dat is Zeelands grootste themapark over de deltawerken, de kust en de zee. Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een locatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur. Vanzelfsprekend bekijken we ook de Oosterschelde-kering. Als er tijd voor is gaan we daarna naar het Zeeuws maritiem museum in Vlissingen.

 • Dag 3: Middelburg staat vandaag op het programma. We kunnen een stadswandeling maken of het miniatuurpark Walcheren bezoeken.

 • Dag 4: Vandaag trekken we erop uit. We hebben een vrije dag, maar rijden wel alvast richting Antwerpen. Als we onderweg iets leuks tegenkomen om bijvoorbeeld te winkelen of gezellig een terrasje te pakken dan hebben we daar ruim de tijd voor.

 • Dag 5: Op weg naar de stad Antwerpen. De dierentuin (Antwerpse Zoo) die we gaan bezoeken ligt in de stad zelf, waar we met het openbaar vervoer vanaf de rand van de stad naar toe gaan.

 • Dag 6: Vandaag rijden we richting de Biesbosch, een uniek natuurgebied van Nederland. Vaargeulen kronkelen zich om wildbegroeide eilanden. Met de boot maken we een mooie tocht door dit gebied.

 • Dag 7: We rijden terug naar Nijverdal, waar we om 18.00 uur bij de Bowlingboerderij worden verwacht voor het slotdiner. Om 20.00 uur zijn we weer terug bij de Handihome.

Naar het artikel - Kamperen met een handicap

 

Reizen - artikelen en links