Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Reisprogramma Handicamp 2009

Reis 12 Texel 4 t/m 9 september 2009

Texel heeft een veelzijdig landschap, dat mooi is in alle seizoenen. Schilderachtige dorpjes met gezellige café's en restaurants, natuur, frisse lucht, ruimte en vele ontspanningsmogelijkheden. Wie eenmaal voor de charmes van het eiland is gevallen, komt meestal terug. Soms wel meerdere malen per jaar. Want Texel verveelt nooit. Texel: rust, ruimte en natuur.

 • Dag 1: Rond de klok van 10.00 uur vertrekken we richting het waddeneiland Texel. De overtocht met de boot tussen Den Helder en Texel duurt ongeveer twintig minuten.

 • Dag 2: Een bezoek aan EcoMare in De Koog en het Juttersmuseum in Oudeschild staat vandaag op het programma. EcoMare is het centrum voor de Wadden en de Noordzee op Texel. Je kunt er van alles te weten komen over de natuur op Texel, het Waddengebied en de Noordzee. Ook over de invloed van de mens in dit gebied.

 • Dag 3: Op deze dag gaan we de zee op met een garnalenkotter. Lekker uitwaaien en garnalen leren vangen!

 • Dag 4: Met een Janplezier een natuurtocht maken en ook een bezoek brengen aan een kaasboerderij. Op deze boerderij is te zien hoe kaas gemaakt wordt, uitgelegd met een dialezing. Daarna is de boerderij te bekijken en uiteraard kan er kaas geproefd worden.

 • Dag 5: Deze dag wordt in overleg met de groep ingevuld.

 • Dag 6: Vandaag is de terugreis naar Nijverdal. Wie weet, komen we onderweg nog een leuke activiteit tegen. Om 18.00 uur worden we verwacht in de Bowlingboerderij voor een afsluitend diner. Vanaf 20.00 uur kan de reis naar huis worden ingezet.

Reis 13 Rondje IJsselmeer 14 t/m 20 september 2009

Rondje IJsselmeer is een mooie, afwisselende en ontspannen vakantie in Nederland Bezoek de typische IJsselmeer stadjes Harderwijk en Volendam en maak de overtocht naar Marken om de sfeer van vroeger te proeven. Een bezoek aan natuurgebied de Weerribben mag ook zeker niet ontbreken en wat te denken van een dagje Terschelling.

 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrekken we vanuit Nijverdal naar Harderwijk, waar we een bezoek gaan brengen aan het Dolfinarium.

 • Dag 2: Op weg naar Lelystad, naar het Aviodrome waar te zien is hoe de ontwikkeling van onze hedendaagse luchtvaart is geweest.

 • Dag 3: Een rustdag, waarin in overleg met elkaar bepaalt kan worden wat iedereen leuk lijkt om te gaan doen.

 • Dag 4: Vandaag staat een bezoek aan Volendam op het programma. Het mooie vissersdorp aan het IJsselmeer, met zijn klederdracht, voetbal, muziek, vis en kleine huisjes op het doolhof achter de haven. Bij goed weer gaan we met een boot een overtocht naar Marken maken. Dit is een voormalig eiland in de Zuiderzee, tegenwoordig Markermeer, dat sinds 1957 via een dijk met het vasteland verbonden is. Karakteristiek zijn de huizen op palen.

 • Dag 5: Vroeg uit de veren want we gaan naar Terschelling. Kijken of er zeehonden op het wad liggen en niet vergeten om de specialiteit van Terschelling te proeven, de cranberry's.

 • Dag 6: Vandaag kunnen we gaan winkelen in Sneek. de stad die bekend is vanwege zijn grachtjes, de Waterpoort (symbool van de stad) en niet te vergeten de watersport. Bij goed weer kunnen we 's avonds gaan barbecuen.

 • Dag 7: Op deze laatste dag van de vakantie gaan we in Giethoorn een rondvaart maken. Om 18.00 uur worden we in Nijverdal bij de Bowlingboerderij verwacht voor het afsluitende diner en om 20.00 uur zijn we weer terug in de Handihome.

Reis 14 Scheveningen Sea Life 23 t/m 27 september 2009

Madurodam

We vertrekken vanuit Nijverdal richting het westen van Nederland. Tijdens deze reis gaan we een aantal bezienswaardigheden bekijken.

 • Dag 1: Vertrek om 10.00 uur vanuit Nijverdal richting Den Haag. Hier brengen we een bezoek aan Madurodam. Daarna zoeken we een camping in de buurt van Scheveningen.

 • Dag 2: Vandaag staat het Binnenhof op het programma. Het centrum van onze Nederlandse politiek. Hierna is er nog tijd om te gaan winkelen.

 • Dag 3: Scheveningen is de stad die vandaag op het programma staat. We gaan stad bekijken en vervolgens lekker uitwaaien op de pier. Aan de boulevard ligt het Sea Life museum. Het middelpunt is het grote, ronde aquarium in de vorm van een grote donut. Bezoekers kijken met verbazing naar de school van glimmende haringen die rondzwemmen in deze prachtige tank.

 • Dag 4: We besluiten met elkaar hoe we deze dag gaan invullen. Misschien leuk om naar het Omniversum te gaan, dit is een grootbeeld- en filmtheater.

 • Dag 5: Alweer de laatste vakantiedag. Na het ontbijt gaan we ons opmaken voor de terugreis naar Nijverdal, waar bij de Bowlingboerderij nog een heerlijk diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur zijn we weer bij de Handihome waar de taxi, familie of vrienden aanwezig zijn om ieder weer naar huis te brengen.

Reis 15 Moezelreis (Duitsland) 1 t/m 7 oktober 2009

De rivier de Moezel ontspringt in Bussang (Vogezen) en stroomt in Koblenz in de Rijn. De afstand in vogelvlucht bedraagt 278 km, maar in werkelijkheid is de Moezel van bron tot monding 550 km lang. Hiervan ligt 305 km in Frankrijk en 245 km in Duitsland. Het is een rivier met veel meanders (krommingen) en kent een totaal verval van 84 meter op het bevaarbare gedeelte, geregeld door 14 stuwen, waarvan de laatste in Koblenz.

Wijngaard
 • Dag 1: We vertrekken om 10.00 uur vanuit Nijverdal richting het plaatsje Krov aan de Moezel. In dit dorp zijn dit weekend de wijnfeesten.

 • Dag 2: Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt gaan we in het dorp bewonderen en een kijkje nemen op de kermis achter de wijnhal. In deze wijnhal spelen diverse bands en er is een mogelijkheid om gezellig een wijntje te drinken.

 • Dag 3: Deze dag gebruiken we om met de boot naar Bern Kassel te gaan. Dit is een heel gezellig stadje met veel kleine winkeltjes.

 • Dag 4: Voor deze dag staat een bezoek aan Trier op het programma, dit is de oudste stad van Duitsland.

 • Dag 5: Vandaag vertrekken we naar Cochem, één van de bekendste plaatsen aan de Moezel. Overdag lekker wat rondsnuffelen in het stadje en 's avonds (in overleg met de groep) een bezoek brengen aan één van de vele wijnkelders.

 • Dag 6: Dit is een vrije dag. De indeling en de activiteiten kunnen we als groep invullen.

 • Dag 7: De laatste dag; dus weer terug naar Nijverdal, waar bij de Bowlingboerderij nog een heerlijk diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur zijn we weer bij de HandiHome waar de taxi, familie of vrienden aanwezig zijn om iedereen weer naar huis te brengen.

Naar het artikel - Kamperen met een handicap

 

Reizen - artikelen en links