Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Reisprogramma Handicamp 2009

Het reisprogramma voor 2009 is bekend. Er is keus uit 15 bestemmingen, zodat er vrijwel zeker voor ieder wat wils bij is. Wij wensen u veel plezier bij het uitzoeken van uw reis en de bijbehorende voorpret.

Reis 1 Snelheid, geld en sensatie van 7 t/m 10 april 2009

Het wordt een vakantie waarin we veel zullen beleven. We beginnen met snelheid in Soesterberg, bij het Militair luchtvaart museum. Na snelheid is er sensatie in het museum beeld en geluid. Beeld en geluid experience is een top attractie die nergens in Nederland wordt geëvenaard. Kijken, luisteren, doen en beleven: een experience om nooit te vergeten. Om alles te kunnen betalen hebben we geld nodig. Hoe dat gemaakt wordt? Dat zul je zien. Tijdens dit volle programma hebben we ook een dagje voor onszelf in Utrecht.

 • Dag 1: Om 10 uur vertrekken we vanuit de Handihome richting Soesterberg. Hier bevindt zich het Militair Luchtvaartmuseum Kamp Zeist. In dit museum kunnen we de expositie "techniek in en rond het vliegtuig" bekijken. Na een bezoekje aan dit indrukwekkende museum gaan we naar de camping.

 • Dag 2: Bezoek aan stad Utrecht. Een mooie stad waar heel veel te doen is. Een museum bezoeken, winkelen of een terrasje pakken, het kan allemaal in Utrecht. Het Spoorwegmuseum is een aanrader. Hier staan zelfs nog de oude stoomlocomotieven. Hoog Catharijne is één groot overdekt winkelcentrum. Alle winkels onder één dak. Maar ook de oude binnenstad is de moeite waard. Langs de grachten slenteren, een terrasje pakken. Een echt vakantiegevoel.

 • Dag 3: Vandaag gaan we naar Hilversum. Hier staat het Beeld en geluid museum. De techniek staat voor niets. Ongelooflijk wat er allemaal te zien is.

 • Dag 4: De laatste dag alweer. Ben je ook benieuwd waar het geld vandaan komt? Wanneer we het antwoord weten kunnen we weer rustig terugrijden naar Nijverdal, waar bij de bowlingboerderij een diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur zijn we weer bij de Handihome.

Reis 2: Aktieve vakantie met theaterbezoek van 15 t/m 19 april 2009

De ingrediënten voor deze vakantie zijn: paarden, motoren, film, koken, boogschieten en zwemmen. Als je alle ingrediënten gebruikt, heb je een supergezellige vakantie! Het hoogtepunt is musical Anatevka. De bekende musicalster Henk Poort speelt wederom de rol van "Tevye", de hoofdrol in de spiksplinternieuw versie van één van de meest populaire en geliefde musicals ooit: "Anatevka".

 • Dag 1: Vertrek vanaf de Handihome richting Luttenberg. Hier bezoeken we een paardenmelkerij. Daarna gaan we gezellig picknicken en 's middags nemen we een kijkje in Ommen.

 • Dag 2: 's Morgens doen we het rustig aan. Na de middag vertrekken we naar zwembad het Ravijn. Heerlijk zwemmen in het extra verwarmde water. Alle attributen zijn aanwezig om er een gezellige en actieve middag van te maken. Want na het zwemmen gaan we met z’n allen koken in het ROC de Holtink. In een aangepaste keuken maken we een heerlijke maaltijd klaar.

 • Dag 3: In Raalte bezoeken we het Amerikaans motorfiets museum. Als je wat meer wilt weten over onder andere Harley Davidson motoren is het een aanrader om aan een rondleiding mee te doen. 's Middags gaat het er sportief aan toe, boogschieten bij activiteitenpark de Wilgenweard in Nijverdal.

 • 2 apen in de Apenheul
 • Dag 4: Al eens in Nijverdal rondgelopen, nee? Dan is er nu de mogelijkheid. Even slenteren over de Grotestraat of op het Keizerserf. Bij minder goed weer is een bezoek aan het bezoekerscentrum van staatsbosbeheer een optie. Voor de avond staat er een bezoek aan musical Anatevka in het Rabotheater in Hengelo gepland. Anatevka is een musical die zich afspeelt in de vorige eeuw. Een bekend lied uit deze show is 'Als ik toch eens rijk was'.

 • Dag 5: De laatste dag gaan we naar Apeldoorn. Een bezoekje aan de Apenheul staat op het programma. Kijk uit voor je tas!! Ze snuffelen er in zonder dat je er erg in hebt. Aan het eind van de middag rijden we weer naar Nijverdal. In de bowlingboerderij staat een lekker diner voor ons klaar. Om 20.00 uur zijn we weer bij de Handihome, waar we worden opgewacht door de thuisblijvers.

Reis 3: Euro Disney van 23 t/m 29 april 2009

Deze reis gaat naar Frankrijk, waar we Euro Disney en de lichtstad Parijs bezoeken.

 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrek vanuit Nijverdal naar camping Blaarmeersen in Gent België, voor de eerste overnachting.

 • Dag 2: We vertrekken naar Frankrijk, naar een camping net voor Parijs.

 • Dag 3: Vandaag gaan we naar Euro Disney. In dit Magische Koninkrijk (ergens in de buurt van de plek waar iedereen een wens mag doen en dromen werkelijkheid worden) komen de klassieke helden en heldinnen van Disney tot leven in een sprookje dat nog heel lang, en gelukkig zal duren.

 • Dag 4: Deze dag mag naar eigen wens ingedeeld worden, in overleg met de groep.

 • Dag 5: Een stadstoer door Parijs staat op het programma. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maken we een toer door de mooie wereldstad Parijs. Ook maken we een rondvaart over rivier de Seine. Dit hoort echt bij Parijs.

 • Dag 6: Vandaag gaan we een begin maken met onze reis naar het noorden, onderweg gaan we overnachten in België in het plaatsje Han.

 • Dag 7: Dit is alweer de laatste dag, dus rijden we verder richting het noorden. Als er nog tijd voor is, kunnen we misschien nog even winkelen of koffie drinken op het Vrijthof in Maastricht. Om 18.00 uur zijn we bij de Bowlingboerderij waar een heerlijk diner op ons staat te wachten.

Naar het artikel - Kamperen met een handicap

 

Reizen - artikelen en links