Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Reis 4 Sauerland (Duitsland) 9 t/m 15 mei 2009

Sauerland is een vakantiegebied bij uitstek. Gezellig winkelen in oude stadjes met mooie vakwerkhuizen, varen op de Biggesee of een wildpark bezoeken. Het kan allemaal tijdens deze trip. Ook is er tijd om eens lekker op een terrasje te zitten of op de camping te blijven. Zin in een BBQ? De catering draait hier haar hand niet voor om.

 • Dag 1: Vertrek vanaf Handihome richting Rickenburg. Hier bezoeken we het 'Hebewerk', dit is een scheepvaartmuseum. Vervolgens gaan we naar een gezellige camping.

 • Dag 2: We gaan richting Winterberg. Als we de camper op de camping hebben gezet is er ruim tijd om het stadje te bekijken.

 • Dag 3: Vandaag gaan we een boottocht maken over de Biggesee.

 • Dag 4: Korbach is een schilderachtig middeleeuws stadje met veel middeleeuwse gebouwen, maar ook een modern centrum. Lekker winkelen en misschien een terrasje?

 • Dag 5: Na dit dagje stadten gaan we vandaag de natuur in. Vlakbij de Edersee is een wildpark met onder andere roofvogels. Met een beetje geluk is er een demonstratie. De stuwdam bij de Edersee is ook zeker de moeite waard om te bekijken.

 • Dag 6: We rijden richting Nederland naar camping Klein Vink in Arcen, een leuke camping. Misschien zin om te zwemmen in het thermaalbad?

 • Dag 7: De laatste dag rijden we richting Nijverdal, waar bij de Bowlingboerderij een heerlijk diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur worden we bij de Handihome verwacht.

Reis 5 Stappen in Twente & Salland 20 t/m 24 mei 2009

Deze reis biedt heel veel muziek, bier en vertier.

 • Dag 1: Om 10:00 uur vertrek vanuit Nijverdal richting Enschede, voor een bezoek aan bierbrouwerij Grolsch. De overnachting zal plaats vinden bij een boerderij direct aan het dauwpop terrein in Hellendoorn.

 • Dag 2: Het mega muziekfestival Dauwpop staat vandaag op het programma. Dit is een popfestival dat sinds 1995 wordt georganiseerd op Hemelvaartsdag in Hellendoorn. Het festival probeert een breed muzikaal programma te bieden, van theater naar hiphop tot metal. De overnachting vindt weer plaats bij de boerderij vlakbij het Dauwpop terrein.

 • Dag 3: Vandaag staat er een bezoek gepland aan Nijverdal, waar een grote braderie wordt gehouden in combinatie met 'de nacht van Nijverdal'. De nacht van Nijverdal staat bekend om zijn vele optredens van bandjes op straat of in de kroegjes. Er wordt niet gekookt vandaag. We gaan barbecuen bij de camper!

 • Uitgaanscentrum Dieka
 • Dag 4: Vandaag gezellig shoppen in Deventer. En 's avonds naar Markelo, waar we gaan 'stappen' bij Dieka. Het uitgaanscentrum van deze streek.

 • Dag 5: Uitslapen en bijkomen van het stappen tot in de late uurtjes van de afgelopen dagen. Gezellig napraten op een terras onder het genot van een drankje. Aan het einde van de dag gaan we naar de Bowling Boerderij voor een afsluitend diner. Rond 20:00 uur zijn we weer terug bij de Handihome in Nijverdal.

Reis 6 Beestachtig weekje Veluwe 27 t/m 30 mei 2009

De Veluwe biedt meer dan alleen bossen. Tijdens deze reis genieten we van de natuur, maar vast nog meer van allerlei soorten dieren die we tegen gaan komen.

 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrekken we vanuit Handihome richting Apeldoorn, waar we een bezoek brengen aan Paleis het Loo. Dit paleis, gelegen in het hart van Nederland is ruim 300 jaar oud. Rondom het Paleis zijn de mooie tuinen, stallen met koninklijke rijtuigen, sleden en hofauto's. Na dit bezoek gaan we naar camping de Wildhoeve in Emst.

 • Burgers' Rimba
 • Dag 2: Vandaag gaan we naar Arnhem en brengen een bezoek aan dierenpark Burgers Zoo. Sinds kort is het nieuwste leefgebied van Burgers' Zoo geopend, met diersoorten uit het Maleise tropische regenwoud: Burgers' Rimba. Naast tijgers komen bezoekers in Burgers' Rimba ook oog in oog te staan met beren, apen, herten, runderen, slangen en varanen.

 • Dag 3: Deze dag bezoeken we het Dolfinarium in Harderwijk. Een zeedierenpark met een dagvullend aanbod van robben tot roggen en krabben. Er is een overdekt zeeleeuwentheater, een walrussenshow en nog veel meer. Ook is er tijd om even gezellig in Harderwijk te winkelen of om een terrasje te pakken.

 • Dag 4: Dit is alweer de laatste dag van onze reis. Voor de middag kunnen we zwemmen in het overdekte zwembad op de camping. Daarna vertrekken we richting Elburg, waar we eventueel een palingrokerij kunnen bezoeken voordat we naar Nijverdal vertrekken voor ons bekende afscheidsdiner bij de bowlingboerderij. Na het diner gaan we weer naar de Handihome waar een laatste kopje koffie op ons staat te wachten, voordat we met de thuisreis beginnen.

Naar het artikel - Kamperen met een handicap

 

Reizen - artikelen en links