Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Reisprogramma Handicamp 2008

Reis 10: Zeeland van 13 augustus t/m 17 augustus 2008

Laat je verrassen door de frisse wind van de zee en de mooie natuur. Zin in een weekje uitwaaien? Dan is Zeeland de ideale plek om dit te beleven. Zeeland staat bekend om de watersnoodramp van 1953, maar ook om de pittoreske plaatsjes met hun gezellige uitstraling. Wat dacht je van Middelburg en de gezellige havens van Vlissingen en Zierikzee? Er is in Zeeland veel te ontdekken, zo is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Visserij museum in Breskens, de Iguana Reptielenzoo in Vlissingen, het oudste zeefort van West-Europa in Ritthem, de Oosterscheldekering en niet te vergeten Neeltje Jans.

 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrekken we vanuit Nijverdal richting Zeeland.
 • Dag 2: De Iguana Reptielenzoo in Vlissingen gaan we vandaag bezoeken. Verdeeld over drie grote gebouwen zijn rondom een subtropische serre, ruim 500 levende reptielen, amfibieŽn en insecten te zien (veilig achter glas). Ze komen uit de hele wereld en via de infoborden komen de bezoekers er alles over te weten. Er is ook een babykamer, waar eieren worden uitgebroed en de jonge dieren te zien zijn.
 • Dag 3: Bezoek aan de stad Middelburg. Hier kan het Zeeuws museum en miniatuur Walcheren bezocht worden en een rondvaart gemaakt worden door de Middelburgse wateren. Wie van mooie oude gebouwen houdt, kan in Middelburg met volle teugen genieten.
 • Dag 4: Neeltje Jans mag op deze reis niet ontbreken. Op het programma van vandaag staat ook de Oosterschelde-kering. Tevens bezoeken we in Breskens het Visserij museum met het zeeaquarium.
 • Dag 5: In de loop van de ochtend rijden we weer richting Nijverdal, waar we om 18.00 uur worden verwacht in de Bowlingboerderij. Hier staat een heerlijk diner op ons te wachten. Om 20.00 uur zijn we dan weer in de Handihome waar familie, kennissen of taxi aanwezig zijn om je weer naar huis te brengen.

Reis 11: 3-Landenreis van 23 augustus t/m 29 augustus 2008

Het Drielandenpunt is uniek geografisch gelegen op 323 meter boven NAP, het hoogste punt van Nederland. Drie landen komen precies op ťťn punt bij elkaar en wel op dat (hoogste) punt van Nederland.

 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrekken we vanuit de HandiHome naar de camping in Bemelen, vlakbij Maastricht.
 • Dag 2: Vandaag brengen we een bezoek aan het Drielandenpunt in Vaals. Dit is het hoogste punt van Nederland.
 • Dag 3: Vanuit Maastricht vertrekken we per boot naar Luik (BelgiŽ) waar we ruim de tijd hebben om de stad te gaan verkennen.
 • Drie Landenpunt
 • Dag 4: Eerst even uitslapen en bijkomen van alle indrukken. De rest van de dag kunnen in overleg met de groep indelen.
 • Dag 5: Vandaag blijven we iets dichter bij de camper, we gaan tijdens een stadswandeling Maastricht verkennen.
 • Dag 6: Aachen is de stad die we vandaag gaan bezoeken. Het voorstel is om in deze stad te gaan winkelen en de Dom van Aachen te gaan bezichtigen.
 • Dag 7: Dit is helaas alweer de laatste dag. Maar eerst nog naar het mooie stadje Valkenburg, voordat de terugreis wordt ingezet. Om 18.00 uur worden we bij de Bowlingboerderij verwacht voor het afsluitende diner. Rond 20.00 uur zullen we terug zijn in de HandiHome, waarna een ieder weer huiswaarts keert.

Naar het artikel - Kamperen met een handicap

 

Reizen - artikelen en links