Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Reisprogramma Handicamp 2008

Reis 12: Rondje IJsselmeer van 3 september t/m 7 september 2008

Het IJsselmeer is een meer in Nederland, dat ontstaan is in 1932 door de aanleg van de Afsluitdijk, waardoor de toenmalige Zuiderzee werd afgesloten van de zee. Het IJsselmeer is, nadat de Markerwaarddijk is aangelegd, het (water-)gebied tussen de Afsluitdijk, de Markerwaarddijk (dijk tussen Enkhuizen en Lelystad) en de provincies Noord-Holland en Friesland.

 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrekken we vanuit de Handihome richting Lelystad, naar de Bataviawerf. Om daar de bouw van oude V.O.C.-schepen te bewonderen en om te shoppen in Bataviastad.
 • Dag 2: Vandaag gaan we Volendam bezoeken, om onder andere een visrokerij te bezichtigen. Daarna gaan we met de boot naar het eiland Marken.
 • Dag 3: Enkhuizen is de volgende stad die we bezoeken. Hier gaan we naar het Zuiderzeemuseum.
 • Dag 4: In overleg met de groep kunnen we vandaag onze eigen plannen maken. Misschien heerlijk door de straatjes van Hoorn slenteren en eventueel een bezienswaardigheid bezoeken.
 • Dag 5: Als rasechte Hollanders moet je één maal in je leven het Schaatsmuseum in Hindelopen hebben bezocht. Op deze dag worden we om 18.00 uur verwacht in de Bowlingboerderij, voor het afsluitende diner. Om 20.00 uur zijn we dan weer terug in de Handihome waar de reis naar huis kan beginnen.

Reis 13: Jutland van 13 september t/m 19 september 2008

Landschappelijk behoort deze streek tot de meest afwisselende gebieden van Denemarken. Van heidegebieden met bosaanplantingen, zandverstuivingen en luisterrijke bossen tot spiegelgladde meren en kronkelige rivieren. In Mid-Zuid Jutland is alles mogelijk. Duik in de geschiedenis van de landbouw en ontdek hoe men in het oude Denemarken leefde. Welkom in Mid-Zuid Jutland; De plek waar voor jong en oud wel iets te beleven valt.Onze ervaring is dat deze reis minder rolstoeltoegankelijk is. Gezien de zwaarte van deze reis raden. wij u aan om voor deze reis in te schrijven als u ADL-zelfstandig bent. In Denemarken hanteren ze nog geen euro's, dus denk eraan om Deense Kronen mee te nemen!

 • Dag 1: Om 10.00 uur vertrekken we vanuit de Handihome richting Denemarken.
 • Dag 2: Vandaag gaan we, gedeeltelijk langs de kust, richting de stad Århus.
 • Dag 3: Vandaag staat een bezoek gepland aan het prachtige openluchtmuseum Den Gamle By in Århus, wat oude stad betekent. Door de grote hoeveelheid kinderkopjes en de vele trappetjes, is er vrij weinig rolstoeltoegankelijk in Den Gamle By. Maar er is wel veel te zien, je kunt de sfeer van vroeger proeven en genieten van de vele mooie vakwerkhuizen en mooie doorkijkjes.
 • Kattegat
 • Dag 4: In het mooie stadje Ebeltoft ligt het Fregrat Yilland in een droogdok, waar je de sfeer van het ruige zeemansleven kunt proeven. Er is een lift aanwezig zodat bijna elk deel van het schip, van ruim tot dek, te bezichtigen is.
 • Dag 5: In de stad Greena vindt je het Kattegatcentret, dit is een prachtig zeeaquarium waar je oog in oog kunt komen te staan met een echte haai. In een glazen tunnel waan je je op de zeebodem. Een bijzondere belevenis!
 • Dag 6 en 7: Op deze dagen rijden we op ons gemak terug naar Nijverdal. In overleg met de groep wordt besloten hoe deze dagen verder ingevuld zullen worden. Op vrijdagavond is om 18.00 uur het slotdiner in de Bowlingboerderij. Om 20.00 uur zijn we dan weer terug in de Handihome waar de reis naar huis kan beginnen.

Reis 14: Theater Weekend 2 van 24 september t/m 28 september 2008

We vertrekken vanuit Nijverdal richting het westen van Nederland. Tijdens deze reis laten we je een aantal bezienswaardigheden zien. Het hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan de Musical Tarzan in het Circus Theater van Scheveningen.

 • Dag 1: We vertrekken om 10.00 uur vanuit Nijverdal richting Den Haag, met een bezoek aan het Binnenhof. Hierna zoeken we een camping in de buurt van Scheveningen.
 • Dag 2: Vandaag staat Madurodam op het programma. Hierna is er nog de mogelijkheid om even te winkelen in Den Haag.
 • Dag 3: Scheveningen is de stad die vandaag op het programma staat. De stad bekijken en daarna lekker uitwaaien op De Pier. 's Avonds gaan we naar het Circus Theater om van de musical Tarzan te genieten.
 • Dag 4: Na een avondje theater rusten we lekker uit. We besluiten met elkaar hoe we deze dag gaan invullen. Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om naar Het Omniversum te gaan, dit is een grootbeeld- en filmtheater.
 • Dag 5: Alweer de laatste vakantiedag. Na het ontbijt gaan we ons opmaken voor de terugreis naar Nijverdal, waar bij de Bowlingboerderij nog een heerlijk diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur zijn we weer bij de HandiHome waar de taxi, familie of vrienden aanwezig zijn om iedereen weer naar huis te brengen.

Reis 15: Moezel - Wijnfeesten van 2 oktober t/m 8 oktober 2008

De rivier de Moezel ontspringt in Bussang (Vogezen) en stroomt in Koblenz in de Rijn. De afstand in vogelvlucht bedraagt 278 km, maar in werkelijkheid is de Moezel van bron tot monding 550 km lang. Hiervan ligt 305 km in Frankrijk en 245 lm in Duitsland.

Het is een rivier met veel meanders (krommingen) en kent een totaal verval van 84 meter op het bevaarbare gedeelte, geregeld door 14 stuwen, waarvan de laatste in Koblenz.

 • Dag 1: We vertrekken om 10.00 uur vanuit Nijverdal richting het plaatsje Krov aan de Moezel. In dit dorp zijn dit weekend wijnfeesten.
 • Dag 2: Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt gaan we het dorp bewonderen en een kijkje nemen op de kermis achter de wijnhal. In deze wijnhal spelen diverse bands en er is een mogelijkheid om gezellig een wijntje te drinken.
 • Wijngaard
 • Dag 3: Deze dag gebruiken we om met de boot naar Bern Kassel te gaan. Dit is een heel gezellig stadje met veel kleine winkeltjes.
 • Dag 4: Voor deze dag staat een bezoek aan Trier op het programma, dit is de oudste stad van Duitsland.
 • Dag 5: Vandaag vertrekken we naar Cochem, één van de bekendste plaatsen aan de Moezel. Overdag lekker wat rondsnuffelen in het stadje en 's avonds (in overleg met de groep) een bezoek brengen aan één van de vele wijnkelders.
 • Dag 6: Dit is een vrije dag. De indeling en de activiteiten kunnen we als groep invullen.
 • Dag 7: De laatste dag; dus weer terug naar Nijverdal, waar bij de Bowlingboerderij nog een heerlijk diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur zijn we weer bij de HandiHome waar de taxi, familie of vrienden aanwezig zijn om iedereen weer naar huis te brengen.

Naar het artikel - Kamperen met een handicap

 

Reizen - artikelen en links