Een actieve en culinaire vakantie

Wandelaars in Silberarm Zimmermoos

Oostenrijk

Wandelen en gastronomie op het hoogste niveau

In het Alpbachtal & Tiroler Seenland in Oostenrijk liggen meer dan 900km wandelpaden tussen de Zillertaler en Kitzbüheler Alpen, het Wildschönau, het Rofangebergte, het Inn- en Brandenbergtal (4 dalen). Niet alleen vindt men hier alle soorten wandelmogelijkheden en charmante dorpjes, maar ook heerlijke regionale specialiteiten.

De 4 dalen wandelweek

Tijdens de 4 dalen wandelweek overwinnen wandelaars, op de Tiroler Adlerweg, vele hoogtes en diepe dalen. Tijdens deze panoramaroute wordt er overnacht in gezellige en authentieke berghutten, waar de gasten met heerlijke gerechten verwend zullen worden.

De Kerschbaumer Sattel, de Obere Höhenweg, de Holzalm, de Wildschönauer Ache, de Kundler kloof, de Schönau, de ijsgrot bij de Buchacker Alm, de Kaiserkloof en de Pinegger kloof zijn enkele van de bijzondere highlights waar de wandelaars langs komen. Tijdens deze 6 daagse wandeling loopt men ongeveer 27 uur en wordt er een hoogteverschil van ongeveer 2.000 meter overwonnen!

Plezier bij een bron

Wandelen in de nacht en naar zonsopgang

Gezinnen zien het licht tijdens de zonsopgangswandeling. Met de Sonnwendjochbahn het Rofangebergte in om het ontwaken van de dag bewust mee te maken. Vanaf aankomende zomer valt er nog zo'n aparte ervaring te beleven. Midden in de nacht met de Alpbacher Bergbahnen naar de Wiedersbergerhorn en een stop bij Gasthof Hornboden.

Leren wandelen!

Het Alpbachtal & Tiroler Seenland is niet alleen een goede tip voor alpinisten. Hier staan namelijk ook de gezins- en gemoedelijke wandelingen hoog in het vaandel. De eerste 'Makkelijk leren wandelpad' loopt van de Reintalersee naar de Berglsteinersee. Deze wandelweg is vooral voor gezinnen met kinderen die moeilijk kunnen leren of concentratiestoornissen hebben. De verschillende stations op de 4,5 km lange weg, vereisen mentale en lichamelijke oefeningen, uithoudingsvermogen, volharding en concentratie. Hersengymnastiek is een ideale oefening om de aangeboren en stressvrije leermogelijkheden te herstellen. De wandeling is uiteraard voor alle leeftijden weggelegd.

Klimtouw

Het Alpbachtal & Tiroler Seenland mag zich sinds de herfst van 2005 als culinaire regio profileren. De reden hiervoor is de unieke Heumilch-kaas van de kaasmakerij in Reith, welke alleen uit de beste grondstoffen en door plaatselijke boeren geproduceerd wordt.

Ook de Prügeltorte uit Brandenberg is een traditionele zoete lekkernij welke nog deels door boeren op het openvuur gebakken wordt. Deze en nog meer traditionele lekkernijen kunnen op de maandelijkse boerenmarkten in Brixlegg of in Breitenbach geproefd en gekocht worden. Maar ook in de talrijke Tiroler herbergen worden de lokale specialiteiten nog altijd gewaardeerd en geserveerd.

Het imposante Rofangebergte met de Sonnwendjoch en het schilderachtige Ziereiner meertje hebben een bijzondere natuur en herbergen een van de mooiste flora en fauna. Op de Wiedersbergerhorn en op de Reitherkogel staan sinds kort twee avonturenparcours voor gezinnen klaar om ontdekt te worden. Het Lauserland (land van de deugnieten) en de Juppi Zauberwald (Juppi's toverbos) zorgen voor spelletjes, plezier in de natuur en de buitenlucht. Een absolute highlight is de wandeling door de 3 kloven in Brandenberg of Kundl, die vooral op warme dagen een bijzondere aantrekkingskracht hebben.

U ziet, Oostenrijk heeft veel te bieden voor mensen die van wandelen houden en ook willen genieten van lekker eten.

Reizen - artikelen en links