Vakantie in Duitsland - weekendje weg

Frankisch-Beiers Familiehotel Roter Ochs

Vakantie in Duitsland

Gelegen in de kleine frankische stad Forchheim, die ook wel "Poort van de Fränkische Schweiz" genoemd wordt, is het hotel Roter Ochs een uitermate schikte plaats, het gebied Franken te leren kennen. De romantische dalen van de fränkische Schweiz, de brouwereien van Oberfranken, de Wandelroutes van de Aischgrund en de Wijnbouwgebieden liggen binnen handbereik.

Hotel restaurant Roter Ochs

Het als familiebedrijf gevoerde restaurant annex hotel, is bijna niet anders te omschrijven als "oergezellig en gemoedelijk". Het robuuste uiterlijk met veel hout en de gezelligheid van de talrijke houtsnijwerken laat een ieder zich direkt op zijn gemak voelen.

De overigens voortreffelijke frankische keuken, is aangepast en de gerechten zijn zeer afwisselend. Dat ze met veel liefde zijn toebereid merkt u direkt. Bijzonder is het ruime assortiment aan lokale bieren, op het menu alleen al staan 10 verschillende bieren. Tip! Wie de gastheer kent, weet dat hij er nog enkele op voorraad heeft die niet op de kaart staan. Ook de wijnkaart - hoe kan het ook anders - is voorzien van veel wijnen die uit de directe omgeving komen. En voor wie denkt dat een Frankische wijn droog is, heeft nog nooit een "Scheurebe Spätlese" geprobeerd...

Wijnproeverij 'Hotel Roter Ochs'

De verschillende wijnen uit de omgeving kunt u ook op een bijzondere wijnproevers avond, de "kulinarische Weinplauderei" leren waarderen. Uw gastheer zelf, chef-kok Konni Scheller, serveert een vier-gangen-menu met daarbij de passende wijn voor u geselecteerd. De avond kenmerkt zich door een gemoedelijke, ongedwongen sfeer, waarbij u op een leuke en speelse wijze een heleboel leert over de wijn en de omgeving.

Candle light dinner

Een aanrader tijdens uw verblijf is zeer zeker ook de speciale avond "Candle-light-dinner". Tijdens een romantische avond die door de kok zelf omlijst wordt met betoverende klassieke melodiën, kunt u genieten van het eten, de muziek en vooral van het samenzijn met elkaar.

Overnachting in het Hotel Roter Ochs

hotelkamer hotel restaurant roter ochs

Naast een uitstekende keuken biedt het hotel u ook enkele overnachtings mogelijkheden aan. Reeds vanaf 25,-- Euro per nacht verblijft u in een sobere, gemoedelijke hotelkamer. De overnachting kan geboekt worden inklusief ontbijt, dat niet zoals in grotere hotels geserveerd wordt als buffet, nee hier heeft men nog aandacht voor detail. Het ontbijt wordt aan een persoonlijk voor u gedekte tafel verzorgt.

Wellness programma

Voor de gast die zich graag op een bijzondere wijze wil laten verwennen biedt "der Rote Ochs" u de mogelijkheid een "Wellnessprogramma" te boeken. U kunt zich daar in een totaal ontspannen sfeer een bodypeeling, een weldadige massage, of een indiaans oorkaarsen-ritueel laten ondergaan.

Even weg uit alle beslommeringen?

Geniet dan van een heerlijk weekend of een welverdiende langere vakantie in het frankisch-beierse Hotel Roter Ochs!

Reizen - artikelen en links