Avontuurlijke duik vakantie

actieve vakantie - duikvakantie
Deze duikschool is helaas opgeheven

Duiken aan de Costa Blanca

De Costa Blanca beslaat een flink deel van de Spaanse oostkust. Het is het deel van Spanje waar de zomers heerlijk warm zijn en de winters zacht. De plaats Benidorm is de meesten wel bekend. Een kleine 15 kilometer ten noorden van Benidorm, ligt het plaatsje Calpe. Hier, in dit snel groeiende 'cosmopolitane' stadje, is de Nederlands/Engelse duikschool 'Pro Platinum Diving Centre' te vinden.

PADI opleiding

Pro Platinum Diving Centre is een PADI 5 Star IDC centrum, wat inhoudt dat je hier terecht kunt voor al je duikopleidingen, van beginner tot aan instructeur. Daarnaast biedt Pro Platinum prachtige duiken aan voor diegenen die reeds in het bezit zijn van een duikbrevet. Het duikcentrum is gevestigd vlak aan de prachtig blauwe Middellandse Zee. Pro Platinum heeft een flinke boot (een RIB, ook wel Zodiac genoemd) waarmee ze je binnen enkele minuten naar alle fraaie duikstekken kunnen brengen. Behalve duikcentrum, is Pro Platinum sinds kort ook een RYA Trainingcentre, wat inhoudt dat je nu ook je vaarbewijs bij Pro Platinum kunt halen!!

Duiker tussen de vissen

Zou je weleens iets totaal anders willen doen tijdens je vakantie? Iets nieuws, iets avontuurlijks? Zou je weleens zo'n 'once in a lifetime' ervaring willen uitproberen? Dan is duiken zeker wat voor jou!

Doe je ogen dicht en stel je hetvolgende voor: een prachtige, turquoise blauwe zee! Je bevindt je onder water. Je hoort alleen het geluid van de bellen als je uitademt. Je bent gewichtloos, je zweeft!! Zonnestralen "dansen" over de zeebodem. Felgekleurde vissen overal waar je kijkt! Een school vissen zwemt langs je heen! Je zou ze bijna kunnen aanraken! Je bevindt je in een nieuwe wereld! Dit is zó mooi gewoon té mooi voor woorden!!

Kennismakings cursus

Je denkt nu waarschijnlijk dat je eerst een moeilijke cursus moet doorstaan, om dit alles te kunnen ervaren. Maar wist je dat je ook een ééndags cursus kunt doen? Je komt 's morgens de duikschool binnen als "Mr. Bean" en een paar uur later zweef je onder water rond als "Jacques Cousteau"!! Geweldig toch?! Natuurlijk geeft deze cursus je niet het wereldwijd erkende duikbrevet. Daarvoor zou je een cursus van 4 dagen moeten doen. De ééndags cursus is zuiver bedoeld als kennismaking, als een manier om te ontdekken wat duiken inhoudt. Vandaar ook de naam voor deze cursus : 'Discover Scuba Diving'! De cursus is voor iedereen van 10 jaar en ouder, met een goede gezondheid!

Voor diegenen die het duiken helemaal fantastisch vinden na deze ééndags cursus, is er de mogelijkheid om door te stromen in de Open Water cursus. De Open Water cursus leidt je op voor het echte duikbrevet. De cursus duurt normaalgesproken 4 dagen. Voor de doorstromers van de Discover Scuba Diving is het echter vaak mogelijk om de Open Water cursus sneller te doorlopen. En zeg nou zelf, wat is er nou fantastischer dan thuiskomen van een heerlijke vakantie en daar, tussen de stapel post, je officiele PADI duikbrevet aan te treffen!! Gegarandeerd dat je achterover leunt in je stoel en met het brevet in je hand, terugdenkt aan al die geweldige momenten onder water!! Een brede glimlach op je gezicht!

Silhouet van een duiker

Voor hen die al in het bezit zijn van een duikbrevet, is er natuurlijk de mogelijkheid om (elke vakantie weer!) een aantal mooie duiken te maken. Je kunt daarvoor je eigen duikuitrusting aanschaffen, of de uitrusting huren bij het duikcentrum. Bij Pro Platinum kun je deelnemen aan duiktrips onder begeleiding. Het grote voordeel daarvan is dat duikcentra exact weten waar de beste duikstekken zijn: zij weten precies waar de grote of mooie vissen zitten, waar dat interessante wrak ligt, of waar andere speciale plekken zijn. Bovendien weten zij ook precies waar het misschien minder veilig is, waar stromingen staan, waar het te diep is, etc. Kortom, duiken met een duikcentrum maakt je duiken veiliger en daardoor een stuk relaxter!!

Instructeur worden?

Weleens gedacht aan een carriere in de duikindustrie? Nadat je de 3 basis cursussen doorlopen hebt (Open Water Diver, Advanced Open Water Diver, Rescue Diver), kun je de stap maken naar de professionele cursussen, de Divemaster cursus en Instructeurs cursus! Met een van deze papiertjes op zak gaat de hele wereld letterlijk voor je open! Overal ter wereld kun je in een duikcentrum aan de slag. Stel je eens voor, je kunt gaan werken op een van de vele mooie plekken van de wereld: Caribische Eilanden, Australie, Florida, Thailand, Malediven, Indonesie, etc. Je verdient je geld met je hobby! Een werkdag bestaat uit het maken van 1 of meerdere prachtige duiken ! Elke dag geniet je van de zon en de zee! Geen enkele werkdag is saai. Je maakt elke dag wat nieuws mee, ontmoet nieuwe, interessante mensen! Kun je je een betere baan voorstellen? En wat het helemaal fantastisch maakt is dat je er maar één ding voor nodig hebt enthousiasme voor de duiksport! Pro Platinum is een duikcentrum waar je je Divemaster of Instructeurs cursus kunt volgen. Zij hebben al velen opgeleid tot duik professionals! Diverse keren per jaar staat er een instructeurs cursus op het programma van dit duikcentrum. Gedurende de zomermaanden leiden ze diverse Divemaster op. Door de uitstekende begeleiding van alle aankomend professionals, ligt het slagingspercentage voor deze cursussen erg hoog (98%). Kortom, als je op zoek bent naar een avontuurlijke carriere, dan is Pro Platinum de plaats waar je moet zijn voor je opleidingen!!

Vaarbewijs halen

Zeker voor degenen die de professionele duikcursussen (willen) volgen, maar ook voor alle andere geïnteresseerden, is er nu bij Pro Platinum ook de mogelijkheid om je vaarbewijs te halen. De cursus die zij kunnen geven is de cursus "RYA Powerboat level 1 en 2". RYA staat voor Royal Yachting Association. Dit is de Engelse organisatie op dit gebied. Zij bieden alom erkende opleidingen aan op het gebied van boten/varen. Bij Pro Platinum kun je nu in ongeveer 2 dagen je basis vaarbewijs halen. Hiermee mag je motorboten besturen tot een lengte van maximaal 10 meter. Een uitstekende aanvulling voor duikprofessionals, maar zeker ook een leuke en interessante cursus voor ieder ander die graag een vaarbewijs zou willen halen!

Boot waar vanaf gedoken wordt

Dus als je op vakantie gaat naar de Costa Blanca, en je wilt graag een leuke, onvergetelijke excursie/cursus doen, ga dan naar Pro Platinum in Calpe. Met veel plezier zullen zij je meenemen voor op fantastische excursie of opleiden tot een uitstekende duiker en/of "kapitein"!!

Foto impressie bij het artikel - Pro Platinum

Reizen - artikelen en links