Vakantiebeurs 2007

Vakantiebeurs 2007

In de Jaarbeurs Utrecht

Primeurs en volop keuze op de Vakantiebeurs: strand, avontuur, cultuur, natuur, ver weg of dichtbij

De Vakantiebeurs heeft met de introductie van zeven 'Themaroutes', de presentatie 'Beleef Nederland', een Duikpaviljoen en de happening 'Dance & Taste Around the World' aantrekkelijke primeurs op het programma. De Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari in Jaarbeurs Utrecht.

Voor de themaroutes is gekozen voor de thema's 'Verwennen', o.a. spa en welness, 'Wijn & Gastronomie', 'Golfreizen', 'Gezinsvakanties', 'Honeymoon', 'Citybreaks' en 'Wereldwonderen'. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang tot de Vakantiebeurs. Zij kunnen samen met hun ouders een keuze maken uit een van de vele leuke gezinsvakanties van meer dan zeventig aanbieders langs de speciale themaroute. De Themaroutes zijn apart opgenomen in de gratis Beurswegwijzer die voor elke bezoeker bij de entree van de Vakantiebeurs beschikbaar is.

Met de presentatie 'Beleef Nederland' komen de vele liefhebbers van het eigen land volop aan hun trekken. Deze totaalpresentatie van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft alles op gebied van 'Lekker weg in eigen land' met gezellige muziek en dans. Ook 'Dance & Taste Around the World', alleen op vrijdagavond, is een niet te missen hoogtepunt van de Vakantiebeurs. Andere nieuwe presentaties zijn o.a. het Golfdorp, het Spa & Wellness paviljoen en het Ontwikkelingsdorp. Ter vergroting van het draagvlak voor internationale samenwerking kunt u in dit 'derde wereld dorp' zelf ervaren hoe het is om lessen te volgen in een schooltje of om af te dingen op de markt vol lokale artikelen.

Lekkere hapjes

Keuze aan u

Op de Vakantiebeurs komt u pas écht in de vakantiestemming. U ontmoet er bijzondere mensen uit alle hoeken van de wereld en kunt heerlijk wegdromen bij zang, dans en shows. Een dagje Vakantiebeurs is één grote ontdekkingsreis! Alles vol beleving, met overheerlijke hapjes, drankjes en geuren bij de gezellige terrassen. Op de Vakantiebeurs wordt u in negen gezellige hallen helemaal in vakantiesfeer gebracht en is overal informatie over talloze reis- en verblijfsmogelijkheden, waar ook ter wereld.

De keuze is aan u: strand, avontuur, cultuur, natuur? Ver weg of dichtbij? Zegt u het maar. Op de stands staan specialisten uit de vakantielanden met adviezen, leuke tips en met antwoorden op alle vragen. U kunt de vakantie ter plekke te boeken, wat een bezoek aan de Vakantiebeurs nog aantrekkelijker maakt.

'Derde wereld dorp' één van de vele primeurs op Vakantiebeurs 2007

Op de Vakantiebeurs komt u pas écht in de vakantiestemming. U ontmoet er bijzondere mensen uit alle hoeken van de wereld en kunt heerlijk wegdromen bij zang, dans en shows. Een dagje Vakantiebeurs is één grote ontdekkingsreis! Alles vol beleving, met overheerlijke hapjes, drankjes en geuren bij de gezellige terrassen. De komende editie heeft met de introductie van o.a. zeven 'Themaroutes', de presentatie 'Beleef Nederland', een Duikpaviljoen en de happening 'Dance & Taste Around the World' aantrekkelijke primeurs op het programma. Ook nieuw is een Ontwikkelingsdorp.

Ter vergroting van het draagvlak voor internationale samenwerking kunt u in dit 'derde wereld dorp' zelf ervaren hoe het is om lessen te volgen in een schooltje of om af te dingen op de markt vol lokale artikelen. Thema van het Ontwikkelingsdorp (hal 2) is 'Beleef ontwikkeling'. De Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari in Jaarbeurs Utrecht.

Themaroutes

Voor de themaroutes is gekozen voor de thema's 'Verwennen', o.a. spa en welness, 'Wijn & Gastronomie', 'Golfreizen', 'Gezinsvakanties', 'Honeymoon', 'Citybreaks' en 'Wereldwonderen'. De Themaroutes zijn apart opgenomen in de gratis Beurswegwijzer die voor elke bezoeker bij de entree van de Vakantiebeurs beschikbaar is.

Golfsimulator

Muziek en dans

Met de presentatie 'Beleef Nederland' (hal 12) komen de vele liefhebbers van het eigen land volop aan hun trekken. Deze totaalpresentatie van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft alles op gebied van 'Lekker weg in eigen land' met gezellige muziek en dans. Ook 'Dance & Taste Around the World', alleen op vrijdagavond, is een niet te missen hoogtepunt van de Vakantiebeurs. Andere speciale presentaties zijn het Golfdorp, het Spa & Wellness paviljoen, het Ontwikkelingsdorp en het Duikpaviljoen.

Ga te water

Duiken is een uitdagende manier om uw vakantiebestemming eens van een heel andere kant te bekijken. U kunt het overal ter wereld doen, te beginnen op de Vakantiebeurs. Kom kijken bij het Duikpaviljoen (hal 1), laat u enthousiast maken door de duikers die u te woord staan en, wie het aandurft, ga te water en ervaar de sensatie van gewichtloosheid.

Kinderen gratis

Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang tot de Vakantiebeurs. Zij kunnen samen met hun ouders een keuze maken uit een van de vele leuke gezinsvakanties van meer dan zeventig aanbieders langs de speciale themaroute.

Goedkoop

Wilt u goedkoop op vakantie? Komt u dan naar de Reisveiling (hal 2), die ook vorig jaar een groot succes was. Ook wegens succes geprolongeerd zijn het Elvia Reis Theater, de Paviljoens voor singles en naturisten en de Travellers Club, waar u zich even kunt ontspannen op de beursvloer.

Hieronder een greep uit het activiteitenoverzicht met uitgebreide informatie.

 • Bijzondere Themaroutes

  Nieuw op de vakantiebeurs: zeven themaroutes! Het is nu nog makkelijker de juiste exposant te kiezen bij uw eigen interesses. Behoefte aan ontspanning? Kijkt u eens naar de route 'Spa & Wellness'. Of ligt uw Bourgondische inslag toch beter bij de aanbieders van 'Wijn & Gastronomie'? Liefhebbers van een van de snelst groeiende sporten in Nederland kijken natuurlijk naar het thema 'Golfreizen'. En als vanouds populair: 'Gezinsvakanties'. Er zijn er natuurlijk die daar nog niet aan toe zijn en eerst eens gaan shoppen voor een onvergetelijke 'Honeymoon'. Maar het hoeft niet altijd groots feest te zijn. Liefhebbers van een kort tripje weg om even de zinnen te verzetten worden op hun wenken bediend bij de deelnemers aan 'Citybreaks'. En voor de reisliefhebbers van de allermooiste ervaringen: 'Wereldwonderen'. De Themaroutes zijn apart opgenomen in de gratis Beurswegwijzer bij de entree van de Vakantiebeurs.

 • 'Beleef Nederland'

  Met 'Beleef Nederland' geeft het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen in hal 12 van de Vakantiebeurs ons eigen land een geheel eigen gezicht. 'Beleef Nederland' laat zien waar ons land sterk in is en belicht de vele eigen toeristische en recreatieve mogelijkheden, van dagjes uit tot groepsactiviteiten en vele andere vormen van vakantiebesteding. Onderdeel van de presentatie wordt een Museumstraat. Wielerliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het fietsparcours. Ook wordt een echt stukje strand ingericht voor beachvolleybal en voetbal.

 • Dance & Taste Around the World
  Dance & Taste

  Op de Vakantiebeurs kunnen de bezoekers op vele manieren kennis maken met een land, bijvoorbeeld door te ruiken en te proeven in de plaatselijke keuken. De vele liefhebbers van wijn en gastronomie kunnen hun hart ophalen en zichzelf nog eens extra verwennen door de speciale 'Wijn & Gastronomie' route te volgen langs wereldwijde culinaire geneugten van gespecialiseerde exposanten. Nog een culinaire primeur op de Vakantiebeurs is 'Dance & Taste Around the World' op vrijdagavond, vol gastronomische hoogtepunten uit alle werelddelen met een swingende Caribische afterparty 'Powered by Does & Cadushi'.

  Het startpunt van de themaroute 'Wijn & Gastronomie' is de Travellers Club in Hal 3. De route is een van in totaal zeven Themaroutes van de Vakantiebeurs. De beschrijving van elke route is opgenomen in de gratis Beurswegwijzer die voor iedereen bij de entree van de Vakantiebeurs beschikbaar is. Voor de bezoekers van 'Dance & Taste Around the World' op vrijdagavond is een aparte flyer beschikbaar met informatie over alle op gastronomie gerichte activiteiten tijdens dit bijzondere evenement.

 • Golfdorp met putting green

  Golf kent in binnen- en buitenland een snel groeiende schare aanhangers. Ook interesse? In het Golfdorp op de Vakantiebeurs in hal 11 kan iedere liefhebber een balletje slaan. Beginnelingen kunnen de kans grijpen deze populaire sport gewoon eens een keer te proberen of om met andere spelers voorzichtig een eerste wedstrijdje aan te gaan. In het clubhuis of op het terras kunnen de resultaten onder het genot van een hapje of drankje worden doorgenomen. Alle facetten van de golfsport komen aan de orde in het dorp, dat is voorzien van een zogenaamde 'putting green', een driving range en een golfsimulator.

 • Spa & Wellness paviljoen

  Behoefte aan een relaxende massage, een ontspannende facial treatment of een uurtje detoxen in de hammam? In hal 11 vindt u het Spa & Wellness paviljoen waar u zich onder het genot van een drankje in Spa Cuisine je kunt laten informeren door exposanten gespecialiseerd in Spa & Wellness. Relaxen is helemaal in!

 • Ontwikkelingsdorp

  Het Ontwikkelingsdorp in hal 2 is een initiatief dat is gekoppeld aan diverse projecten van organisaties en particuliere Nederlanders die ter plaatse de handen uit de mouwen hebben gestoken. De bezoeker ziet niet alleen hoe een steentje kan worden bijgedragen aan de projecten door daar zelf op bezoek te gaan, maar komt ook in direct contact met alle betrokkenen.

  Het 'derde wereld dorp' wordt ondersteund door een twintigtal initiatieven uit het buitenland en de Nederlandse organisaties JoHo Foundation, tevens co÷rdinator, Reisdokter, NCDO, Fair Trade, Commundo, Drive Against Malaria, Green Development Foundation en FairGround Sessions. U bent van harte welkom in hal 2, stand B051.

 • Zevende lustrum van CBI op komende editie

  De als exotisch bekend staande landen laten zich op de Vakantiebeurs graag duidelijk horen en zien op het podium van het Centraal Bureau Import uit ontwikkelingslanden in hal 3. Met wervelende shows van zang en dans uit Afrika, swingende muziek uit zuid- en midden Amerika of meer ingetogen klanken uit AziŰ worden de eigen volkscultuur en de veelal onbekende toeristische mogelijkheden bij de beursbezoekers onder de aandacht gebracht.

  Het CBI is een onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Via het in Rotterdam gevestigde agentschap Intraservice krijgen de landen een prachtige gelegenheid zich op de Vakantiebeurs bij een breed publiek te presenteren. Tegelijkertijd wordt de presentatie op de beurs benut om zakelijke relaties aan te knopen met reisorganisaties in ons land. Bolivia en Senegal zijn voor het eerst onder de CBI-vlag op de Vakantiebeurs aanwezig.

 • Duikpaviljoen

  Veel mensen houden van de natuur en genieten van bijvoorbeeld de bossen en de bergen. Maar wist u dat zo'n 80% van de wereld uit water bestaat en dat ook daar een prachtige natuur te ontdekken valt? Duiken is makkelijker dan u denkt. U kunt het leren bij een van de vele duikscholen die bij Scuba4U, co÷rdinator van het Duikpaviljoen in hal 1, zijn aangesloten. Bij zo'n school krijgt u veel persoonlijke aandacht en sluit u uw opleiding af met een internationaal erkend duikbrevet. Scuba4U is een samenwerkingsverband van een groot aantal organisaties binnen de Nederlandse duikbranche en maakt het makkelijk om op duikgebied in één oogopslag alles te vinden wat u zich kunt wensen, van opleidingen en materialen tot duikreizen.

 • Kindertheater
  Kindertheater

  Ouders en kinderen die samen op vakantie willen worden op hun wenken bediend met de speciale themaroute 'Gezinsvakanties', die langs de meest uiteenlopende bestemmingen voert van tal van gespecialiseerde aanbieders. Het startpunt van de route is het Kindertheater van Recreatie Centra Nederland (RCN) in hal 12.

  Bovendien worden her en der op de beursvloer leuke activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Zo kunnen zij hun eigen naam laten kalligraferen door een Chinese kalligrafeerster (stand 01.C114), flitsend op de foto gaan met de kans op een gratis kindervakantie (12.C080), een potje tafelvoetbal spelen (12.C081) of op reis in de vluchtsimulator (8.F105) met een dagelijkse loterij. Speciaal op woensdag is er beachvolleybal for kids op het speciaal aangelegde strand (12.B075) en op woensdagmiddag worden smakelijke kindercocktails geshaked in de Travellers Club (hal 12).

 • Spannende Reisveiling

  Wilt u een stedentrip maken of staat een reis naar verre oorden nog op uw verlanglijstje? Maar wilt u niet te veel betalen? Ga dan naar de Reisveiling van Inpakken & Wegwezen in de speciale veilingzaal op het Elvia Reis Theater in hal 2, waar de hele dag door reizen naar binnen- en buitenland worden geveild. U kunt al meedoen vanaf één Euro!

 • Elvia Reis Theaters

  Leer en geniet van zeer diverse bestemmingen in het Elvia Reis Theater in hal 2. U komt hier alles te weten over Verre Bestemmingen. In een tweede Theater in hal 11 worden de gevarieerde reismogelijkheden binnen Europa gepresenteerd.

 • Single paviljoen

  De trend van single reizen zet zich gestaag door. Wie op reis wil gaan zonder overrompeld te worden door stelletjes en juist andere leuke singles wil ontmoeten, zit ook dit jaar weer goed op de vakantiebeurs. In hal 7 vindt u het single paviljoen waar u een gezellig drankje kunt doen in de singles bar en gerichte informatie kunt vinden voor single vakanties.

 • Naturisten paviljoen

  Ook weer present is het naturisten paviljoen, dit jaar weer groter, van de Naturisten federatie Nederland in hal 7. Een presentatie van naturistische accommodaties en organisaties in een natuurlijk groene omgeving.

 • Kamperen prachtige vorm van vakantiebesteding

  Kamperend Nederland kan op de Vakantiebeurs weer volop genieten in het prachtige Kampeerpaviljoen, een blikvanger in hal 12 van Jaarbeurs Utrecht. Elke kampeerder weet het: niets is in de vakantie zo plezierig als het leven op de camping. Het contact dat je snel maakt met medekampeerders, het buiten zijn, kinderen die overal veilig kunnen spelen. In het Paviljoen op de Vakantiebeurs staat de echte kampeerbeleving centraal en nagenoeg alle mogelijkheden worden uitgebreid en sfeervol onder de aandacht gebracht.

  Kamperen betekent vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en hoe je wilt. Een kampeerder is niet gebonden aan een vaste plek, maar zoekt de plaats die hem of haar aanstaat; de een wil graag een complete camping met zwembad en restaurant, de ander houdt van een caravantrektocht of is al helemaal tevreden op een grasveldje met uitzicht op de Alpen.

  Jongeren kamperen natuurlijk ook, minstens zoveel als de senioren, maar voor de jeugd betekent kamperen vooral samenzijn met leeftijdsgenoten en contact met de natuur.

 • Travellers Club
  Travellers club

  Als u tussendoor even behoefte heeft aan rust, kunt u gaan loungen en genieten van een tropische cocktail in de Travellers club in hal 3.

Printje

Uw bezoek aan de Vakantiebeurs kunt u goed voorbereiden bij 'informatie voor bezoekers' en 'activiteiten' en al vantevoren een printje maken van uw favoriete vakantiemogelijkheden. Zo haalt u het meeste uit uw dagje uit. Overal zijn leuke evenementen te beleven, acties, prijsvragen, proeverijen, zang- en danspresentaties, en wat al niet meer.

Korting

Op de website kunt u ook eenvoudig uw toegangskaarten bestellen en direct uitprinten. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee. U krijgt korting, hoeft niet te wachten bij de kassa en maakt bovendien kans op diverse reizen, waaronder een droomreis.

De openingstijden van de Vakantiebeurs 2007 zijn:

woensdag 10 tot en met zondag 14 januari van 10.00 tot 18.00 uur.

Let op: vrijdag 12 januari van 10.00 tot 22.00 uur.

Reizen - artikelen en links