Vakantie in Duitsland - Familiehotel

Frankisch-Beierse stad Forchheim

Kaart van Duitsland

Doorreis of langer blijven?

Bent u op doorreis naar Tsjechië, Slowakije, Hongarije of Oostenrijk en heeft u er (samen met de kinderen) ook genoeg van om nog langer in de auto te zitten? Per slot van rekening heeft u al een aantal uren gereden en wordt het tijd om even lekker uit te rusten, de benen te strekken, rustig te gaan eten, een wandelingetje maken en dan lekker naar bed en slapen. Dan is een overnachting in Forchheim of een korte vakantie in het familiehotel de Roter Ochs in Forchheim perfect voor u.

Ook als u meer tijd heeft en u langer wilt blijven, een lang weekend of meerdere dagen, dan is een verblijf hier aan te raden. Forchheim heeft zo ontzettend veel te bieden.

Kerk in Forchheim-Burk

Rust en genieten

Voor wie van rust houdt en toch een beetje actief wil zijn is er in de omgeving van Forchheim voor iedereen wat te doen. U kunt genieten van de fantastisch mooie omgeving, van de Aischgrund waar op karpers gevist kan worden (denk aan de visvergunning!). Heeft u trouwens wel eens karper gegeten? Het is aan te bevelen, karper is heel erg lekker.

Actief bezig zijn

 • Zwemmen in een openlucht- of overdekt zwembad. Er zijn maar liefst 8 overdekte zwembaden en 15 openlucht zwembaden in de omgeving van Forchheim.
 • Scheef gezakt huis
 • Wandelen: in de buurt van Waischenfeld zijn via goed gemarkeerde wandelpaden 8 bierbrouwerijen te vinden. Ook zijn er wandeltochten naar mooie burchten. Zelfs voor blinden en slechtzienden zijn er wandelroutes. De Frankenweg met een lengte van 527 km is een bijzonder wandelpad waar u meerdere dagen over kunt doen.

  Wie door de straten van Forchheim wandelt, kan zomaar een bijzonder huis tegenkomen. Dit huis is vlak na de bouw scheefgezakt. Het bleek op zand te zijn gebouwd en is daarna scheefgezakt tot het een vaste ondergrond vond.

 • Klimmen: veel klimroutes zijn er in de Fränkische Schweiz, zoals deze omgeving heet. Klimroutes voor ervaren en onervaren klimmers. Ook de extreme klimmer vindt hier zijn/haar El Dorado. Bij slecht weer kan men klimmen in de speciale klimhallen, die ook geschikt zijn voor kinderen.
 • Fietsen: wie écht een goede conditie heeft en een beetje bergop of bergaf wil fietsen, de hoogte verschillen kunnen oplopen tot 200 meter. Het paradepaardje van goed gelukte fietswegen is de route Gasseldorf- Heiligenstadt, die een paar jaar geleden op een voormalig treinspoor is gebouwd. De fietsweg langs het Rhein-Main-Donau-Kanaal door Forchheim is eveneens geschikt voor fietstochten met de hele familie.
 • Vijver in Forchheim
 • Vissen: De kenners zijn de mening, dat de Wiesent zo ongeveer de hoogste bezettingsdichtheid heeft van beekforellen in Europa. De vissen vermeerderen zich op een natuurlijke wijze. De meest gebruikte methode van vissen is vliegvissen. Mochten toeristen zin hebben deze kunst van het vissen uit te willen proberen, er bestaat genoeg mogelijkheid daartoe.
 • Slot "Kaiserpfalz" in Forchheim hoort bij de meest bekende en toeristische straat de "Burgenstrasse". In de toekomst zal er uitgebouwd worden zodat er meer musea en mogelijkheden voor cultuur worden gecreëerd.
 • Bierbrouwerijen, op de fiets of wandelend. U moet wel heel erg goed uw best om er niet één tegen te komen. Er zijn maar liefst 72 brouwerijen in de regio. En Oberfranken heeft met een aantal van 201 brouwerijen de hoogste dichtheid van de wereld. Nergens zijn op zo'n korte afstand van elkaar zoveel brouwerijen te vinden.

Lekker uitgaan

 • Annafeest, tien dagen lang, rond Anna-dag op 26 juli wordt al honderden jaren het Annafeest gevierd. Er zijn reuzenrad, draaimolen tot moderne jeugdattracties zoals breakdance en een wildwaterbaan. Er valt genoeg te zien en te horen, diverse fanfare's treden op. Voor de hongerigen onder ons zijn er de hapjes, denk maar aan haring, schaslik, bratwurst, friet en nog veel meer. Degene die dorst hebben worden ook niet overgeslagen.
 • Scherpe weken -mierikswortel. Ieder jaar in oktober zijn de "scherpe weken". Dat houdt in dat iedere gastronoom die meedoet, in deze periode minimaal drie hoofdgerechten met mierikswortel op zijn menukaart heeft staan. Vanzelfsprekend past de mierikswortel goed bij vlees, vis (zeker bij karper en forel).
 • Een goede film ter ontspanning is ook leuk. De prijzen zijn enorm laag: vanaf EUR 4,- tot EUR 5,25. De bioscopen in Forchheim hebben zelfs speciale stoelverhogers voor de allerkleinsten onder ons. Na de film kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, natuurlijk nog even napraten in het Kinocafé.
 • Terrasje pakken
 • De diverse restaurants in Forchheim of omgeving (Grieks, Italiaans, Chinees, visrestaurants, de Fränkische keuken) hebben een uitstekende menukaart.
 • Als u na al het wandelen even rust nodig heeft, kunt u natuurlijk lekker op een terrasje gaan zitten. Lekker genieten van een heerlijk drankje en rondkijken.

Familiehotel in Duitsland - artikel

Reizen - artikelen en links