Great Small Hotels

De meest unieke hotelgids ter wereld

Great Small Hotels

Great Small Hotels is een unieke gids, omdat er alleen kleine hotels in vermeld staan (met hooguit 25 kamers, in uitzonderlijke gevallen tot 30 of 40 in steden). Deze beperking van grootte is voor veel reizigers een belangrijk criterium bij het zoeken naar een hotel, want steeds meer wordt gezocht naar een onderkomen, weg van de grote massa, waar nog persoonlijk contact gegarandeerd is.

In de gids zijn ook alleen maar hotels met een eigen persoonlijkheid opgenomen, uitgezocht vanwege het gebouw dat in de omgeving past of een historische betekenis heeft; vanwege de uitstekende ligging in het landschap; of vanwege de eigenaar, die het gebouw een eigen persoonlijkheid heeft gegeven.

De bedoeling van Great Small Hotels is met vereende krachten kleine hotels te werven, die aan het criterium voldoen. Met behulp van internet kunnen zij op een enkele website wereldwijd nuttige informatie verstrekken, wat een groot gemak voor de reizigers meebrengt en een onontbeerlijke ontmoetingsplaats voor reizigers over de hele wereld kan zijn.

Great Small Hotels is zeker de beste hotelgids in afdeling, om met behulp van internet uw hotel over de hele wereld bekend te maken.

Fantastische-hotels

Fantastische hotels over de hele wereld

De hotels die met Great Small Hotels meedoen, zijn uitgezochte objekten, ieder vanwege een speciale reden. Hetzij vanwege de uitstekende ligging, vanwege het gebouw dat bij de omgeving past of een historische betekenis heeft of vanwege haar attractieve persoonlijkheid. Ieder hotel is uniek, maar ze hebben allemaal met elkaar gemeen, dat ze klein en uitnodigend zijn. Vaak worden ze door de eigenaar zelf geleid en het zijn plaatsen, waar de ontvangst hartelijk is en de gasten persoonlijk benaderd worden. Het zijn hotels, die men zich na thuiskomst van de vakantie graag herinnert en die van het reizen een bijzondere ervaring maken.

Hotelkamer

Een onafhankelijke hotelgids

Deze gids werd samengesteld door een groep mensen, die niet uit het hotelvak komen, maar graag reizen. De opgevoerde hotels behoren, op grond van haar eigenschappen, in het algemeen niet tot een hotelketen. Great Small Hotels wordt gefinancierd door bijdragen van de opgevoerde hotels. De keus van de hotels geschiedt geheel naar de criteria van Great Small Hotels, na een strenge en onafhankelijke test.

Voor reizigers met eigen voorstellingen, die van echtheid en aanzien houden, die veelzijdig en intuïtief zijn…

Zo zijn de bezoekers van de Great Small Hotels. Mensen, die graag onafhankelijk reizen en voor wie vaak al de voorbereiding en de organisatie van een reis een plezier is. Ze beschermt de kleine hotels met karakter en het leren kennen van nieuwe culturen en landen is een resultaat van kleine aangename ontdekkingen.

Tuin

Omdat veel hotels die in de hotelgids staan, uniek zijn en zich niet laten klassificeren, ziet Great Small Hotels af van de gebruikelijke indeling naar categorieën. In de gids kan een gast een hotel vinden in de luxe klasse, gemeten naar de gangbare indeling, direct naast een niet geklassificeerd onderkomen, welke een unieke ligging heeft en midden in een groot park ligt, maar door omstandigheden niet zoveel comfort en service te bieden heeft. Toch kunnen beide hotels gelijkelijk attractief zijn. Great Small Hotels biedt van ieder hotels een omvangrijke lijst met alle voorkeuren en eigen karakter aan, zodat iedereen zijn onderkomen naar eigen believen en voorkeur kan uitzoeken.

Reizen

We reizen graag...

De makers van Great Small Hotels geloven, dat een reis pas als geslaagd mag worden beschouwd, als ook het onderkomen goed uitgekozen werd. Voor ons betekent goed reizen, voor een groot deel, dat wij ons ook goed voelen in het hotel waarin wij verblijven. Deze hotels vertellen ons verhalen over de plaats waar we ons bevinden of kunnen als een eigen universum zijn, in een ver land gelegen.

...met een flair voor hotels

Zeker heeft de voorkeur voor hotels met haar speciale karakter te maken. Er zijn plaatsen, waar we soms maar een paar dagen of zelfs maar een paar uur zijn, maar het is wel ons enige onderkomen zo ver van huis.

Hotels zijn nauw verbonden aan de literatuur. In het hotel "Ambos Mundos" in Havanna begon Ernest Hemingway aan zijn roman "For Whom the Bell tolls" te schrijven, en Joseph Conrad verzon het verhaal van "Lord Jim" in het "Raffles" in Singapore. Zonder twijfel zijn hotels plaatsen, waar de fantasie wordt gewekt.

Uitzicht vanuit de hotelkamer

Reizen - artikelen en links