Informatie per vakantieland

Officiële toeristische websites

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V VS W X Y Z

A

 • Andorra

  Het Vorstendom Andorra is een klein, ingesloten vorstendom in het zuidwesten van Europa, in de oostelijke Pyreneeën en begrensd door Frankrijk en Spanje.

 • Australië

  Australië is het kleinste continent en wordt vaak ook gezien als het grootste eiland. In het binnenland zijn er naast woestijnen ook steppe- en savanneachtige gebieden. Daar leven bijvoorbeeld de kangoeroes. Uitstekend vakantieland voor backpackers.

B

 • België

  BelgiŽ is een West-Europees land begrensd door de Noordzee in het westen, Nederland in het noorden, Duitsland en Luxemburg in het oosten en Frankrijk in het zuiden. België is officieel drietalig: Nederlands (Vlaanderen), Frans (Wallonië) en Duits.

C

 • Curaçao

  Curaçao is een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Curaçao is een tropisch eiland en ligt in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee. Samen met Bonaire, Aruba en de Benedenwindse Eilanden vormt het de zogenaamde ABC-eilanden. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst.

 • Cyprus

  Cyprus ligt in het oosten van de Middellandse Zee, ca. 70 km ten zuiden van Turkije en 100 km ten westen van Syrië. De hoofdstad is Nicosia. Sinds 1974 is het eiland verdeeld in tweeën: het zuidelijke Griekse deel en het noordelijke Turkse deel (de Turkse Republiek van Noord-Cyprus) die alleen door Turkije wordt erkend.

D

 • Denemarken

  Denemarken is een Scandinavisch land in Noord-Europa. De hoofdstad ligt op het grootste van de Deense eilanden, Seeland, wat door een smalle zeestraat, de Sont, gescheiden is van Zweden. Zuiderbuur van Denemarken is Duitsland. Ten westen ligt de Noordzee, ten noorden het Skagerrak en ten oosten het Kattegat en de Oostzee. Denemarken maakt sinds 1973 deel uit van de Europese Unie.

 • Dubai

  Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten en ook de naam van de hoofdstad van het emiraat Dubai. De Verenigde Arabische Emiraten ligt in Azië en grenst aan Saoedi-Arabië en Oman. Het bestaat uit zeven emiraten, te weten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

 • Duitsland

  Duitsland is een land in Midden-Europa, in het noorden grenzend aan de Noord- en Oostzee, Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland.

  Ideaal voor een weekendje weg of een lange vakantie.

E

 • Egypte

  Egypte grenst in het noorden aan de Middellandse Zee, in het oosten aan de Gazastrook, Israël en de Rode Zee, in het zuiden aan Soedan en in het westen aan Libië. In het oosten van Egypte ligt het schiereiland Sinaï dat tot het Aziatische continent hoort. Dit schiereiland is door middel van de Landengte van Suez verbonden met de rest van het land.

 • Estland

  Estland ligt in Noordoost-Europa, dat in het westen grenst aan de Oostzee, in het noorden aan de Finse Golf, in het oosten aan Rusland en in het zuiden aan Letland. Het is de noordelijkste en de kleinste van de drie Baltische landen, het onderscheidt zich van Letland door de taal, die Finoegrisch is en niet Baltisch.

F

 • Finland

  Finland is een land in Noord-Europa, dat grenst aan Rusland in het oosten, Noorwegen in het noorden en Zweden in het noordwesten. Ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf. Westelijk is de Botnische Golf en zuidwestelijk de Oostzee aan de overkant waarvan Zweden ligt.

 • Frankrijk

  Frankrijk ligt in West-Europa tussen (in het westen) het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje; (in het noorden) België en Luxemburg; (in het oosten) Duitsland, Zwitserland en Italië en (in het zuiden) Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco. Ook Corsica (in de Middellandse Zee) hoort tot Frankrijk.

G

 • Griekenland

  Griekenland is een land in Zuid-Europa, bestaat uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Griekenland grenst in het noorden (van west naar oost) aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de EgeÔsche Zee (in het oosten). De bekendste eilanden zijn Kreta, Kos, Korfoe, Lesbos, Samos, Mykonos en Rodos.

 • Groot Brittannië

  Groot-Brittannië is een eiland in West-Europa gelegen tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Groot-BrittanniŽ bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Het vormt samen met overzeese gebieden het Verenigd Koninkrijk.

H

 • Hongarije

  Hongarije is een land in Midden-Europa en grenst aan Oostenrijk in het westen, Slowakije in het noorden, Oekraïne in het noordoosten, Roemenië in het oosten, Servië-Montenegro en Kroatië in het zuiden en Slovenië in het zuidwesten. Door Hongarije stromen twee grote rivieren: de Donau en de Tisza.

I

 • Ierland

  Ierland ligt ten westen van Groot-BrittanniŽ en is het op twee na grootste eiland van Europa. Ierland hoort niet bij Groot-Brittanië, Noord-Ierland wel.

 • Italië

  Italië is een land in Zuid-Europa. In het noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Ten westen van het land ligt de Tyrreense Zee, ten zuidwesten-zuiden de Middellandse Zee, ten zuidoosten de Ionische Zee en ten oosten de Adriatische Zee. Vanwege de vorm van het land wordt het ook vaak de "laars" genoemd. Ook horen er veel eiland tot het land: Sicilië, Sardinië, Elba en een serie kleinere eilanden.

 • Israël

  Israël grenst in het noorden aan Libanon, in het oosten aan Syrië en Jordanië, in het zuiden aan Egypte en de Palestijnse Autoriteit. Israël heeft een kust aan zowel de Middellandse Zee als de Rode Zee en vormt daarmee - samen met Egypte - een continentale brug van Azië en Europa met Afrika.

J

 • Jersey

  Voor de Franse kust van Bretagne in de baai van Mont Saint Michel ligt het eiland Jersey. Het is het grootste van de Kanaaleilanden. Jersey vormt samen met de onbewoonde eilanden Minquiers en Ecréhous het autonome baljuwschap Jersey. Samen met het baljuwschap Guernsey vormt dit baljuwschap de Kanaaleilanden.

K

 • Kroatië

  Kroatië is een land in Zuid-Europa. Het land grenst in het noorden aan Slovenië, Hongarije; in het oosten Servië-Montenegro; in het zuiden aan Bosnië-Herzegovina en in het westen aan de Adriatische Zee.

L

 • Letland

  Letland ligt in Noordoost-Europa, aan de Oostzee. Het is het tweede Baltische land. Het land is buurland van Estland in het noorden, Rusland in het oosten, Litouwen en Wit-Rusland in het zuiden.

 • Libanon

  Helemaal aan de oostkant van de Middellandse Zee ligt een klein land: Libanon. In het zuiden grenst het aan Israël en in het oosten en noorden aan Syrië.

 • Litouwen

  Litouwen is een land in Noord-Europa tussen Letland in het noorden, Wit-Rusland in het oosten, Polen en Rusland in het zuiden en de Oostzee in het westen. Het is het grootste en zuidelijkste van de drie Baltische landen.

 • Luxemburg

  Het Groothertogdom Luxemburg is een land in het noordwesten van Europa dat grenst aan België in het westen, Duitsland in het oosten en Frankrijk in het zuiden.

M

 • Malta

  Het land Malta ligt in de Middellandse Zee en bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en de kleine onbewoonde eilanden Manoel Island, Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul's Islands. Het eiland Malta ligt middenin de Middellandse Zee, ten zuiden van Sicilië en ten noorden van Afrika

 • Marokko

  Marokko ligt in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee en de Straat van Gibraltar in het noorden en de Atlantische Oceaan in het westen, grenzend aan Algerije in het oosten en de Westelijke Sahara ten zuiden.

 • Monaco

  In het zuidoosten van Frankrijk ligt het Prinsdom Monaco, circa 12 km van de Italiaanse grens. Het ligt aan de voet van de zuidelijke Alpen, het grondgebied beslaat een smalle strook van iets meer dan 4 km langs de Middellandse Zee, aan de voet van de zuidelijke Alpen.

Vakantielanden N-Z

Reizen - artikelen en links