Informatie per vakantieland

Officiële toeristische websites

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V VS W X Y Z

Verenigde Staten van Amerika

 • Nebraska (NE)

  De oorspronkelijke bewoners waren de Sioux, Omaha, Cheyenne, Oto en Pawnee Indianen. Het heeft hele warme zomers en hele koude winters.

 • Nevada (NV)

  Nevada is hoofdzakelijk bekend als een woestijnstaat met twee belangrijke steden: Las Vegas en Reno, waar naar hartelust een gegokt kan worden. Las Vegas is buiten het gokken om óók bekend voor het trouwen in de Little White Chapel.

 • New Hampshire (NH)

  New Hampshire ligt met een kustlijn van ca. 25 km aan de Atlantische Oceaan. Een groot gedeelte van de staat is heuvel- en bergachtig, heeft de staat veel bossen en talloze meren. Het heeft een streng klimaat: koude winters en koele zomers.

 • New Jersey (NJ)

  De meest bekende stad is wel Atlantic City. Veel musici en dichters zijn in New Jersey geboren: Count Basie, Frank Sinatra, Bruce Springsteen, William Carlos Williams, Allen Ginsberg. New Jersey heeft warme, benauwde zomers en koele winters met mogelijk veel sneeuw.

 • New Mexico (NM)

  De oorspronkelijke bewoners zijn de Navajo en Apache indianen. De belangrijkste rivier is de Rio Grande. De staat heeft veel natuurschoon, zoals de druipsteengrotten bij Carlsbad en het witte zand van White Sands. In Los Alamos werd in de Tweede Wereldoorlog de atoombom ontwikkeld, Los Alamos is nu nog steeds een onderzoekslab.

 • New York (NY)

  Ruim 80% van de New Yorkers woont in één van de zes grootste steden in de staat: New York City, Albany, Utica, Syracuse, Rochester en Buffalo. Er zijn in deze staat geen natuurparken, al is een bezoek aan de Niagara Falls in het noorden en de Adirondack Mountains in het oosten zéér zeker de moeite waard.

 • North Carolina (NC)

  Het is een warm en vochtig klimaat in de zomer met temperaturen die rond de 35-37 graden schommelen. In de winter kan er wel een pak sneeuw vallen of flink ijzelen maar echt koud wordt het niet. De luchtvochtigheid is hoog en de staat wordt zo nu en dan bezocht door orkanen en tornado's. Bekende actrice die geboren is in North Carolina: Ava Gardner.

 • North Dakota (ND)

  Voor toeristen is het Nationaal Park Theodoor Roosevelt en het natuurmonument Sully's Hill National Game Preserve erg interessant om te gaan bekijken. Andere toeristische attracties zijn: Fort Seward Wagon Train in Frontier Village en Pioneer Days in Bonanzaville USA ten westen van Fargo.

 • Ohio (OH)

  De grootste stad is Cleveland. Andere grote plaatsen zijn Cincinnati, Toledo, Akron, hoofdstad Columbus en Dayton. Bekende mensen uit Ohio: astronaut Neil Armstrong, uitvinder Thomas Edison, acteur Clark Gable, regisseur Steven Spielberg, botanicus Linda Escobar.

 • Oklahoma (OK)

  Er zijn een aantal interessante staatsparken en natuurreservaten, zoals Great Salt Plains National Wildlife Refuge en Wichita Mountains Wildlife Refuge (o.a. bizons). De geschiedenis van Oklahoma wordt vertelt in Indian City bij Anadarko en de National Cowboy Hall of Fame in Oklahoma City.

 • Oregon (OR)

  Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten het 600 meter diepe Crater Lake meer. Het is ontstaan uit de vulkaan Mount Mazama. Port Orford is een leuke plaats om prehistorische dieren te bekijken. De nationale parken van Mount Renier en Mount Saint Helens zijn zeker de moeite om te bezoeken. Wandelaars, vergeet jullie wandelschoenen niet.

 • Pennsylvania (PA)

  De belangrijkste steden zijn Philadelphia, Pittsburgh, Scranton en Allentown. Pennsylvania is ook bekend vanwege de Amish die er leven. Meest bekende persoon die hier geboren is? Grace Kelly, eerst actrice en later prinses van Monaco.

 • Rhode Island (RI)

  Bekende toeristische attractie is Newport Jazzfestival. Het is het oudste jazzfestival in de wereld en heeft Duke Ellington en Count Basie voortgebracht.

 • South Carolina (SC)

  Het klimaat van South Carolina is mild te noemen. Aan de kust heeft men een subtropisch klimaat met vochtige, lange warme zomers en zachte, korte winters. Landinwaarts zijn de zomers behoorlijk warm.

 • South Dakota (SD)

  Het meest bekende in South Dakota is toch wel Mount Rushmore (volledig: Mount Rushmore National Memorial), een nationaal park gelegen in Keystone. De gezichten (van links naar rechts) zijn van George Washington (eerste President van de Verenigde Staten), Thomas Jefferson (3e), Theodore Roosevelt (26e) en Abraham Lincoln (16e). Het herdenkt de geboorte, groei en ontwikkeling van de VS en bedraagt zo'n 5 km².

 • Tennessee (TN)

  De hoofdstad is Nashville. De grootste en bekendste stad is echter Memphis met als trekpleister Graceland, het landgoed van Elvis Presley. Bekende mensen uit Memphis zijn onder andere: de acteur Morgan Freeman, de zangeres Aretha Franklin, de actrice Kathy Bates, de zanger Justin Timberlake en de actrice Shannen Doherty.

 • Texas (TX)

  Texas heeft vele oliebronnen. De bekendste steden zijn: hoofdstad Austin, de grootste stad is Houston. Andere belangrijke grote steden zijn Dallas en San Antonio. Bekende mensen uit Texas zijn onder andere de beide presidenten Busch (41e en 43e president), Dwight D. Eisenhower (de 34e president van de Verenigde Staten), Lance Armstrong (7-voudig winnaar van de Tour de France)

 • Utah (UT)

  De hoofdstad en tevens grootste stad is Salt Lake City. In 2002 werden daar de Olympische Winterspelen gehouden. Van oktober tot juli valt er sneeuw, dus het leent zich uitstekend voor de wintersport. Het mooie is dat de skipistes zo vlak bij de steden liggen.

 • Vermont (VT)

  De hoofdstad is Montpelier. De staat bestaat grotendeels uit groene bergen, heuvels en vruchtbare dalen. Het klimaat is heeft koude winters (met veel sneeuw) die zich goed lenen voor wintersport, fijne zomers en prachtig voor- en najaar.

 • Virginia (VA)

  Bekend is het verhaal van de Indiaanse vrouw Pocahontas die trouwde met de kolonist John Rolfe. Om naar toe te gaan is het Shenandoah National Park heel erg mooi. Het klimaat is wisselend: warme, klamme zomers, zachte winters, voorjaar en de herfst zijn de mooiste tijden. In de bergen kan het veel kouder worden.

 • Washington (WA)

  De hoofdstad is Olympia en de grootste steden zijn Seattle, Tacoma en Spokane. Het heeft drie nationale parken, waarvan vooral Olympic National Park met zijn regenwoud nogal uniek is, maar ook Mount Rainier National Park en North Cascades National Park zijn de moeite van een bezoek meer dan waard.

 • West Virginia (WV)

  De hoofdstad is Charleston. De toeristische attracties zijn Harpers Ferry National Historic Parc; het Monongahela National Forest, een prehistorisch monument; de Grave Creek Mound, in Moundsville in de noordelijke 'panhandle' nabij de grens met Ohio; het Blackwater Falls State Park en het Hawks Nest State Park.

 • Wisconsin (WI)

  De grootste stad in Wisconsin is Milwaukee. De hoofdstad is Madison. Het heeft aangename zomers met koele nachten. In de herfst veranderen de bladeren op schitterende manier van kleur. De winters zijn koud met veel sneeuw.

 • Wyoming (WY)

  De hoofdstad is Cheyenne. In het noordwesten van de staat ligt het beroemde Yellowstone National Park, dat onder andere veel geisers telt. De zomers zijn droog en heet en de winters zijn erg koud. 's Zomers kun je heerlijk toeren door de nationale parken, kamperen of logeren op een paardenranch. In de winter is Jackson Hole een ideale bestemming voor wintersporters van velerlei kaliber.

Vakantieland America - deel één

Vakantielanden A-M

Vakantielanden N-Z

Reizen - artikelen en links