Fitness, groepslessen en fysiotherapie onder één dak!

Samen sporten!

Physique

Sport- en gezondheidscentrum Physique met vestigingen in Terborg en Lobith is al jaren een vooraanstaand Sport- en gezondheidscentrum. Sinds 2004 richt Physique zich op de sport en gezondheidssector. Hierdoor onderscheiden zij zich van andere sportcentra in de regio. De grootste kracht van Physique is de combinatie met fysiotherapie. Naast het sporten kunnen mensen in hun centra ook terecht voor herstel en revalidatie bij lichamelijke ongemakken, onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Daarnaast biedt Physique diverse sportmogelijkheden aan voor alle doelgroepen. Fitness onder begeleiding, diverse groepslessen als Club Cycle (spinning), Club Power, Zumba en XCO, seniorenfitness, kids-dance zijn slechts enkele mogelijkheden. Als sporter wordt je daarbij altijd begeleidt door goed opgeleid en deskundig personeel.

Fitness

Actief bezig

Fitness is een verzamelnaam voor de activiteiten die er voor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt en is grofweg te splitsen in twee categorieën: cardiotraining en krachttraining. Onder begeleiding van de instructeurs van Physique ga je met het juiste programma sporten. Er wordt terdege rekening gehouden met je persoonlijke belasting en belastbaarheid en wat je doelen en wensen zijn. Ieder mens heeft een eigen vorm van begeleiding nodig. De een werkt liever zelfstandig, de ander wordt graag uitgebreid begeleid. Na een kort gesprek weet in sportinstructeur wat de wensen zijn en zal het programma daarop worden afgesteld.

Cardio

Het verbeteren van je uithoudingsvermogen, conditie, doe je met Cardiotraining. Dit is de training van het hart- en vaatstelsel. Het verbeteren van de conditie hangt samen met het verbeteren van lenigheid, snelheid en coördinatie. Cardiotraining bij Physique doe je op de Startrac apparatuur, onder andere op de loopband, crosstrainer, fitnessbike of roeimachine.

Krachttraining

Krachttraining is het trainen van spieren waardoor de spiermassa groeit en/of het spieruithoudingsvermogen wordt vergroot. Krachttraining bij Physique gebeurt zowel individueel als in groepsverband. Het is voor iedereen belangrijk om je spieren sterk te houden om blessures te voorkomen. Wat veel mensen niet weten is dat krachttraining (spieruithoudingsvermogen) samen met cardiotraining een ideaal programma is om af te vallen. Spieren verbruiken energie, dus door meer spieren te kweken verbrand je meer energie, zowel in rust als tijdens een cardio work-out. Over het algemeen is fitness dus opgericht het lichaam te belasten waardoor de belastbaarheid van het lichaam vergroot wordt.

Aanbod

Pand Physique

Natuurlijk heeft Physique meer te bieden als alleen maar fitness. Wat te denken van sportief afvallen op de loopband, of ricochet? Heb je altijd al getwijfeld of fitness of één van de groepslessen wel wat voor jou is? Dan is het volgen van een gratis en vrijblijvende proefles altijd mogelijk. Tijdens deze kennismakingsles kun je ervaren hoe het is om bij Physique te sporten. Mocht je willen gaan starten in de maand september, dan heb je geluk! Je betaalt dan namelijk géén inschrijfgeld en ontvangt ook nog eens een leuk welkomstpakket cadeau!

Voor degene die kleine kinderen hebben en niet weg kunnen, er is de mogelijkheid tot kinderopvang op woensdagochtend en op vrijdagochtend. Is toch heerlijk: zelf trainen terwijl de kinderen spelen. En na gedane gezonde arbeid is het ook lekker in het zithoekje bij te komen met een lekker fris drankje.

Verzorging en gezondheid, artikelen en links