Fysiotherapie en manuele therapie!

Dryneedling

Fysio Rijnwaarden
Heeft u last van rugklachten?

U wordt wakker en heeft minstens een kwartier nodig voor het aankleden. Ondergoed, broek en vooral sokken aantrekken lukt bijna niet, behalve als u gaat liggen. Langdurig zitten (zoals bij vergaderingen) lukt ook alleen maar door steeds op de stoel heen en weer te schuiven vanwege de druk in de onderrug en pijn in uw been. Na een lange werkdag thuiskomen en alleen maar kunnen liggen in plaats van de bank te kunnen zitten. Is dit allemaal herkenbaar?

Rugonderzoek

Per jaar gaat ruim één miljoen mensen met rug of nekklachten bij de huisarts. Volgens het Nationaal Kompas Volksgezondheid heeft ruim 30% van de mensen boven de 25 jaar last van hun rug of nek. Als werkgever kunt u zelf geen rugklachten gebruiken, maar het is erg vervelend als uw personeel zich vanwege rugklachten ziek meldt. Ziekteverzuim door rugklachten kan soms wel weken duren. Is men er snel bij, dan kan het ziekteverzuim aanzienlijk korter worden. Snel handelen is dus erg belangrijk.

Doordat u makkelijk naar de fysiotherapie kunt is het mogelijk om al binnen een paar dagen een afspraak te maken bij Fysio Rijnwaarden en Fysio Oude IJsselstreek. Bij acute rugklachten proberen zij een afspraak binnen 48 uur te maken. Tijdens het intake gesprek staat u centraal. Er wordt bekeken welk behandelplan en welke therapeut bij u past. Voor u is het belangrijk, om na de intake en het onderzoek antwoord op de vragen te krijgen over hoe u aan die klachten komt en wat er aan te doen is en of het vaker terug kan komen en hoe het voorkomen kan worden.

Rugonderzoek
Behandeling

Bij de eerste behandeling wordt gekeken naar functieverlies. Dat houdt in dat er gekeken wordt naar de rug en of er uitstralende pijn naar het been is. Dit wordt door de manuele therapeut bekeken en behandeld met manuele technieken. Eén van die technieken is Dryneedling. Dryneedling gebruikt een droge (dry) acupunctuurnaald en er worden geen vloeistoffen gebruikt.

Dryneedling is een behandeling, waarbij een acupunctuurnaald, door de huid heen, op specifieke plaatsen worden geprikt. Deze plaatsen worden triggerpoints of tenderpoints genoemd. De triggerpoints liggen in onderliggend spierweefsel. De dryneedling heeft als doel het wegnemen van de verhardingen en het verlichten van pijn en andere sensaties. Tevens zal bij het wegnemen van de verhardingen in spieren en triggerpoints de spier weer in zijn functie beter kunnen bewegen en de pijnklachten van de triggerpoints met de aangrenzende betrokken gebieden nemen vaak af.

Dryneedling

Dryneedling is een zeer effectieve techniek voor behandeling van spierpijnen en spiergerelateerde klachten, waarbij lokale verkrampingen in spieren en/of uitstralende sensaties optreden. Dryneedling is geen acupunctuur! Dryneedling kan worden toegepast bij: stijve spieren en gewrichten, CANS (klachten van de nek schouder en arm, de rsi klachten), klachten van de nek, schouder, arm, (tennis) elleboog, onderarm en pols. Klachten van de lage rug, heup en beenspieren zoals verhardingen, krampen zijn vaak geïndiceerd.

Als het nodig en belangrijk is, zal er ook een oefentraject gevolgd worden om de belastbaarheid van de rug naar een door u gewenst niveau te krijgen. Zo worden uw persoonlijke wensen en doelen nagestreefd.

Verzorging en gezondheid, artikelen en links