Valentijnsdag - romantiek

14 februari is Valentijnsdag!

Cupido

Je bent heel erg verliefd of je houdt heel veel van iemand. Natuurlijk ben je altijd lief en zorgzaam voor je grote liefde. Maar wat is er nu leuker dan die persoon eens extra te verwennen op Valentijnsdag. Lekker onverwacht maar wel leuk. Maar hoe pak je dat aan zonder dat de ander het merkt, want het moet natuurlijk wel een verrassing blijven.

Ontbijt op bed

Erg traditioneel, maar wel fijn om te doen! Lekker zelf broodjes (af)bakken, gekookt eitje, jus d'orange, een rode roos in een vaasje, eventueel als je er van houdt, een glaasje champagne en natuurlijk een goed humeur.

Erg leuk is als er bij dat ontbijt op bed een briefje of kaartje (bij voorkeur zelf gemaakt) zit met een lieve boodschap. Een leuk kadootje mag ook altijd, is echter geen verplichting.

Romantisch diner

Zorg voor een romantisch diner voor twee. Als je zélf kookt, dan maak je natuurlijk datgene klaar wat je grote liefde het lekkerste vindt. Daarna dek je de tafel heel feestelijk, kaarsjes aan, flesje wijn erbij en natuurlijk de lampen zachtjes aan. Een mooi stukje muziek mag natuurlijk niet ontbreken.

Denk er aan dat je je ook leuk kleedt. Een oude slobbertrui en jeansbroek bieden natuurlijk niet echt veel gevoel voor romantiek. Trek iets moois aan waarvan je weet dat je je er lekker in voelt en dat je geliefde dit ook mooi vindt.

Als je geen tijd hebt om zelf te koken, kun je ook een romantisch candlelight-diner boeken bij je favoriete restaurant. Neem de tijd voor elkaar en geniet van het eten en de sfeervolle entourage die het restaurant je te bieden heeft.

En als je tijd genoeg hebt, wat dan te denken van een lekker romantisch weekendje weg samen? Er zijn genoeg hotels die een speciaal Valentijns-arrangement aanbieden.

Valentijnshartje

Valentijn dekoratie

Je kunt natuurlijk 'gewoon' een bosje rozen geven, dat is bij velen zeker welkom, daarnaast is het ook leuk om diverse verschillende Valentijnsboeketten neer te zetten in de woonkamer, de slaapkamer en de badkamer. Behalve bloemen zijn er ook andere dekoraties: zo zijn er bijvoorbeeld crêpehartjes, hartensnoepjes met een lieve kleine tekst, taarten in de vorm van een hartje en nog veel meer.

Voor 's avonds geldt natuurlijk een gedimt licht en gezellig veel kaarsjes aan.

Samen in bad

Als je een ligbad hebt, laat het bad dan eens lekker vollopen, leg rozenblaadjes in het water, versier de badkamer met kaarsjes en laat die gezellig branden. Zet een flesje wijn en glazen klaar en ga samen in bad. Geniet van de sfeer, het water en de wijn en natuurlijk van elkaar. Geef elkaar eens een lekkere massage in bad.

Voor wie lef heeft

Voor wie veel durft en lef heeft, zijn er ook nog eens leuke erotische gerechten te maken. En wat dacht je van een verleidelijk setje?

Gedichten

Een Valentijns gedicht hoort er natuurlijk ook bij, helaas is niet iedereen een held in het schrijven van gedichtjes. Maar, geen nood, op internet zijn legio sites te vinden waar je een passend Valentijnsgedicht kunt uitzoeken.

Maar een welgemeend 'ik hou van jou' doet het voor mij ook nog steeds!

Uitgaan - recreatie artikelen en links