Parachute springen - tandemsprong

Parachutespringen

Parachutespringen - een spannende en avontuurlijke sport

Parachutespringen met zijn tweetjes tegelijk

Wie kent niet dat gevoel? Ooit wel eens een show gezien van parachutisten en gedacht: "Dat zou ik ook wel eens willen doen?" Maar op de één of andere manier komt het er nooit van! Wel eens naar een vliegveld gegaan en het plezier van de parachutisten bekeken de hele dag? Dan komt toch de beslissing: "Ik ga dit ook doen!" U spreekt dan een instructeur aan met de vraag wat er bij komt kijken om te kunnen parachutespringen. De instructeur stelt misschien wel voor ter kennismaking eerst een tandemsprong te gaan maken.

"Ja" zeggen is dan heel makkelijk. Er wordt eerst vooraf uitgelegd wat er allemaal gebeurd en hoe er uit het vliegtuig wordt gesprongen. Langzamerhand verdwijnt nu wel het bravour. Toch ingestapt in het vliegtuig begint het spannend te worden. Rond kijken en van het uitzicht genieten, luisteren naar de laatste instructies die gegeven worden en dan voor de tandemmaster gaan zitten om vastgehaakt te worden. Het moment van springen (op zo'n 3 kilometer hoogte) nadert. Nu begint het toch wel eng te worden en is er nog maar 1 gedachte: was dit nou wel zo verstandig? Voorzichtig schuifelt de instructeur samen met z'n passagier naar de uitgang en het gaat nu echt gebeuren. Een duwtje en samen met de instructeur duikel je naar buiten. Happend naar adem, de adrenaline als een enorme brok in je keel, de adem wordt je letterlijk ontnomen, en dan...

De wereld ziet er zo nietig klein en mooi uit, vlekjes groen en dunne lijntjes water. De wind suist langs je oren en er is nog maar 1 gedachte: "Dit had ik al veel eerder moeten doen!" Dit is genieten, dit is prachtig! Zo vrij als een vogel te kunnen zijn, te zweven over de aarde, alle last en angst valt weg. Je bent vrij! Dan plots een zachte ruk en we zakken langzamer. Hé, waarom? O ja, de parachute gaat open, dat dunne doek dat je nodig hebt om veilig te kunnen landen. De instructeur draait de parachute rond en laat de omgeving zien. Wat is dat mooi allemaal, fantastisch gewoon.

Langzamerhand wordt alles weer groter en veel, véél te snel vertelt de instructeur dat de landing zal gaan plaatsvinden. Eenmaal zachtjes op de grond heeft u maar één gedachte: "Ik wil nog een keer!" Dat kan natuurlijk.

Sky Dive Rotterdam bestaat al sinds 1965 en staat bekend om zijn professionaliteit en veiligheid. Hierdoor hoef je alleen maar te genieten van je sprong(en). Rotterdam Airport is de thuisbasis van onze vereniging, hier staat ons gezellige clubgebouw en ons eigen vliegtuig.

Maak de sprong van je leven!

Wilt u voor één keer de ultieme ervaring beleven? Wilt zo vrij als een vogel door de lucht heen zweven? Pak dan nu die kans en geef u op voor een tandemsprong, doen!

Parachutespringen met een tandemsprong hoe gaat dat?

Na een korte instructie op de grond, maakt u als passagier samen met de ervaren tandemmaster een vrijeval sprong. Desgewenst verzorgt Sky Dive Rotterdam tijdens de sprong (inclusief de voorbereiding) ook video-opnamen zodat u er later nog eens van kan genieten.

Een tandemsprong kan al gemaakt worden vanaf 10 jaar met schriftelijke toestemming van de ouders/voogd. Vanaf 18 jaar is dit niet meer nodig. Het maximumgewicht voor het maken van een Tandemsprong bedraagt 95 kg en dit is inclusief de kleding. Voor het maken van deze sprong hoeft u verder niets aan te schaffen, u hoeft alleen maar te genieten!

Bij Sky Dive Rotterdam kunt u het hele jaar door parachutespringen. Een opleiding voor het parachutespringen kan op verschillende manieren. Ook voor de opleidingen geldt een maximum gewicht van 100 kg. Als u een opleiding wilt gaan volgen hoeft u alleen te zorgen voor een medische verklaring, en een windbrilletje, maar deze kunt u gewoon bij ons op de vereniging aanschaffen.

Parachutespringen bij Sky Dive Rotterdam een belevenis die u nooit meer vergeet.

Uitgaan - recreatie artikelen en links