Moederdag - liefde

De tweede zondag in mei is Moederdag!

Blauwe druifjes

Het is commercie en toch... ook een beetje een dag waarop moeder in het zonnetje wordt gezet, er even iets meer aandacht en waardering voor haar is.

De was, het huishouden en voor de moderne moeders van nu, het werk, snel even de kinderen naar school, naar paardrijden, turnen, voetbal, zwemmen en ook nog even ophalen als ze bij een vriendje gespeeld hebben.

Dan bij thuiskomst een warme maaltijd in elkaar geflanst, effe stoffen en zuigen en dan plof op de bank om GTST te kijken.

Niets is ze te dol en niets is ze te veel.

Aan 1 ding ontbreekt het echter vaak, de aandacht en de waardering, al is het maar een kus, een knipoog of een aardig presentje.

Nu kunnen we natuurlijk heel luxe gaan doen en mams een verwendag in een beauty farm kado doen, lekker bubbelen, scrubben en relaxen. Een peperduur geurtje van een beroemde ster, een luxe tasje van een Italiaans merk dat boekdelen spreekt bij vrouwen, maar voor ons mannen toch slechts een tasje is. Dure pumps, flodderige niemendalletjes etc.

Moederdag gedichtje

Nee heren, laat je nu eens van de creatieve kant zien! Laat het hart eens spreken, maak samen met de kinderen (als ze al zo oud zijn) een leuk presentje, met een leuk gedichtje erbij.

Een mooie tekening, een ontbijtje, niet perse op bed, daarbij legt u 's morgens als romanticus een mooie roos toch!?

Het zijn vaak niet de dure dingen, maar de kleine presentjes waarmee het hart spreekt, de ziel waarmee ze gemaakt zijn.

Moederdag bloemen

Viooltjes

Moeder vindt het natuurlijk wel leuk als ze een mooi, lekker ruikend bosje bloemen krijgt.

Als u de avond van te voren met de kinderen gaat wandelen, ziet u langs de weg vaak mooie bloemen staan. Als u die voorzichtig plukt heeft u een heel mooi veldboeket. Wat dacht u van de volgende bloemen: riddersporen, rozen, leeuwenbekken, klaproos, korenbloemetjes, kamillebloemetjes of eustoma's. Pas daarbij wel op dat u geen bloemen plukt die eventueel beschermd zijn.

Heeft u geen tijd voor een zelf samengesteld veldboeket, dan kunt u bij de bloemist een heel mooi moederdagboeket laten samenstellen of bestellen en laten bezorgen.

Dus kom op jongens, meisjes en ook de heren en ga aan de slag.

Moederdag gedicht - Moeder zijn en vrouw

Moederdag gedicht - Een wezen met gevoelens

Moederdag gedicht - Een roos gegeven

Uitgaan / recreatie - artikelen en links