BarbecueŽn

Veiligheidstips voor een geslaagde barbecue!

Gegrilld vlees

BarbecueŽn is leuk. Wat is er meer voor de hand liggend, als dit samen met familie, vrienden of bekenden te doen. Er is toch niks leukers dan met mensen om wie men geeft, in de tuin onder de stralende zon een lekker gerecht (D) op de bbq te bereiden en met een koel drankje gezellig te kletsen. Om te zorgen dat het een ontspannend feest wordt, moet u op enkele dingen letten.

Zoekt u een vlakke schaduwrijke en windvrije plaats voor de barbecue. Wanneer er kinderen bij het feestje aanwezig zijn, denkt u er dan aan dat er genoeg afstand is tussen de speelruimte en de barbecue. Een verdwaalde bal kan ťťn van de koks raken en het barbecueŽn op een vervelende manier laten aflopen.

Het pad naar de koks moet goed begaanbaar en vlak zijn. Zij zullen vaak over het pad lopen, denkt daar aan als u de afstand tussen de keuken en de plaats van het eten vastlegt.

Kinderen dragen vaak synthetische kleding en kunnen dus met deze kleren beter niet te dicht bij de bbq komen. De kunststoffen in de kleren smelten gauw en plakken dan aan de huid, wat zware verbrandingen veroorzaakt. Bedenk ook, dat kinderen vaak een "beetje" honger hebben maar ook snel volzitten en verder willen spelen. Kleine hapjes en snacks zijn in dit geval beter als een groot stuk dat pas na 3 uur klaar is.

Vlees omdraaien

Hou ook het water bij de koks vandaan, hoe ongeloofwaardig dit ook klinkt. Zet u liever een emmer zand klaar of leg een grote deken klaar, die u in noodgevallen kunt gebruiken om de vlammen te doven. Water zou alleen maar hete damp veroorzaken en kan zware verbrandingen veroorzaken.

Wij wensen u een succes en u, uw kinderen en vrienden een geslaagde barbecue-avond en veel plezier.

Uitgaan - recreatie artikelen en links