Recreatie - Beauty

Beauty-Trade

Beauty Trade special

15-Jarig jubileum

Van zaterdag 17 maart tot en met maandag 19 maart opent Jaarbeurs Utrecht haar deuren voor Beauty Trade special; hét jaarlijkse vakevenement voor de schoonheidsverzorgingbranche. Tijdens het evenement zorgen ruim 170 deelnemers voor een breed aanbod van nieuwe producten en technieken, waarvan een groot deel ook op de beursvloer wordt gedemonstreerd. Tijdens Beauty Trade special worden verder verschillende wedstrijden, demonstraties en trainingen georganiseerd. De vijftiende editie van dit evenement staat daarmee garant voor een compleet én bruisend aanbod voor vakbezoekers.

Wedstrijden

Dagelijks vinden op het podium achterin hal 7 de Nederlandse Make-up Kampioenschappen plaats. Deze wedstrijden, die worden georganiseerd door de vakbladen Visagie en Esthéticienne in samenwerking met VNU Exhibibitions Europe en de BT&EA, hebben iedere dag een ander thema. Op zaterdag is het thema Beauty Fantasy en op zondag gaan deelnemers aan de slag met het populaire thema Beautiful Bride. Op maandag staan de kampioenschappen in het teken van bodypaint, met als thema Queen of Hearts. Bezoekers kunnen de kampioenschappen op het podium met eigen ogen volgen, de presentatie ligt in handen van Lisette Hordijk. Dagelijks maken de modellen aan het einde van de middag een rondje over de beurs en worden vervolgens de prijzen uitgereikt.

Op zondag 18 maart kunnen nail art specialisten hun creatieve talenten kwijt tijdens de Nederlandse Nail Art Kampioenschappen, die worden georganiseerd door Het Nagelgilde. Er wordt gestreden om twee titels, namelijk het 'gewone' en het 3D Fantasy Nail Art Kampioenschap. Voor het reguliere kampioenschap gaan de deelnemers aan de slag met het thema Ice. Ze laten zich hierbij inspireren door strenge winters, ijsdieren en andere winterse elementen die dit thema oproept. Voor het 3D kampioenschap mogen de kandidaten zelf een thema bedenken en gaat het om het totaalplaatje. Make-up, kostuums, nail art en eventueel bodypaint; alle onderdelen worden meegenomen in de jurering.

Tot slot organiseert het KOC op maandag 19 maart de Blue Diamond Award. Zij doet dit in samenwerking met het vakblad Esthéticienne, HBA, ANBOS en VNU Exhibitions Europe. De Award is bedoeld voor aanstormend talent uit het eindexamenjaar 2006-2007 van de opleiding Schoonheidsspecialist en men strijdt om de titel Cursist van het Jaar 2007. De wedstrijd bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en een finaleronde. Op het podium voorin hal 7 kunnen bezoekers meekijken tijdens het praktijkgedeelte, waarbij de leerlingen een decolleté-, nek- en armmassage moeten uitvoeren. Ook de finaleronde is hier 'live' te volgen, finalisten moeten dan een cosmetische voetverzorging uitvoeren. De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van de dag op het grote podium achterin hal 7.

Duitse verkoopgoeroe

Zondagmiddag 18 maart organiseert de Duitse verkoopgoeroe Claudius Fabig een verkoop- en demonstratiemiddag. Fabig verzorgt tientallen trainingen door heel Europa en zijn motto is: alles is mogelijk! Voor deze training zijn slechts 225 plaatsen beschikbaar en inschrijven kan online gebeuren.

Handig en lekker

Brancheorganisatie BT&EA verzorgt samen met de Thaise ambassade de invulling van het massageplein. Op dit plein kun je als bezoeker informatie krijgen over diverse Oosterse massagetechnieken én zelf een lekkere massage ondergaan. Brancheorganisatie BT&EA is verder ook actief op het speciale terras, waar hun genodigden kunnen genieten van een lekker hapje en drankje.

Op het Opleidingsinformatieplein in hal 7 verstrekken 13 opleidingsinstituten informatie over diverse (deeltijd)opleidingen op het gebied van uiterlijke verzorging.

Win een beautyarrangement

Iedereen die online een toegangsbewijs bestelt, maakt kans op een van de drie geheel verzorgde beautyarrangementen bij Thermen Bussloo. Deze online toegangsbewijzen kunnen tot en met 19 maart worden besteld. Men ontvangt zijn of haar toegangsbewijs per mail.

Praktisch

Beauty Trade special vindt plaats op 17,18 en 19 maart 2007 in hal 7 en 8 van Jaarbeurscomplex Utrecht. Openingstijden: zaterdag 17 en zondag 18 maart van 10.00-18.00 uur, maandag 19 maart van 10.00-17.00 uur. Toegangsbewijzen zijn online te bestellen en in de voorverkoop.

Uitgaan - recreatie artikelen en links