Tweede huis in Griekenland

Tweede huis in Griekenland

Droomt u ook van een Tweede Huis in het buitenland?

Duizenden Nederlanders gingen u voor en namen de stap tot werkelijke aanschaf. Elke Tweede Huis bezitter zal zijn eigen redenen hebben om tot aankoop over te gaan, meestal zal het gaan om het doorbrengen van vakanties, als belegging of om er na pensionering te gaan wonen.

Wat uw redenen ook mogen zijn: een eigen Tweede Huis kan heerlijk zijn, een eigen plek op een plaats waar het mooi is in een klimaat wat veelal veel aangenamer is als het onze.

Toename Tweede Huizen bezit:

De verwachting is dat het bezit van een Tweede Huis sterk zal toenemen in de komende jaren. Steeds meer mensen uit Noord- en West-Europese landen, als Noorwegen, Duitsland, Engeland en Nederland zijn ge´nteresseerd in een Tweede Huis in het buitenland. De toegenomen interesse blijkt uit het aantal specifieke tijdschriften en uit steeds drukker bezochte beurzen gericht op het Tweede Huis in het buitenland als de Second Homebeurs.

Traditioneel zijn Frankrijk en Spanje de meest populaire landen als het gaat om het Tweede Huis. Het aangename klimaat en de korte reistijd, zeker naar Frankrijk, spelen hier een belangrijke rol in. Nadeel van deze twee landen is het prijsniveau, er moet veel worden betaald voor een Tweede Huis, zeker in populaire streken als de riviera's en b.v. de Dordogne of Toscane.

Andere landen:

Mogelijk gaat u in uw zoektocht dus naar nieuwe landen als Griekenland, Turkije, Tsjechië, Hongarije, Kroatië of Zweden.

In deze landen is het nog mogelijk om voor een aantrekkelijke prijs een mooi appartement, huis of villa aan te schaffen. Zeker met de huidige prijs van de vliegtuigtickets zijn landen als Griekenland betaalbaar, makkelijk en snel bereikbaar. Waarom veel geld uitgeven in Frankrijk of Spanje als je in deze landen meer of mooier voor minder kunt kopen?

Rotsen pier

Rendement:

Beleggen én genieten in onroerend goed is een ideale combinatie. Aangezien de vraag nog steeds toeneemt (denk aan de babyboomgeneratie) is de verwachting dat de waardeontwikkeling van uw bezit positief zal zijn. Aangezien de huidige prijzen in de eerder genoemde landen als Griekenland of b.v. Turkije lager zijn, zal deze ontwikkeling er hier extra goed uit zien. Wanneer u ook nog besluit om uw Tweede Huis in verhuur te nemen, kunt u er zeker erg interessante inkomsten uit genereren. Zo wordt genieten en renderen mogelijk!

De aankoop van uw Tweede Huis:

In de meeste West-Europese landen verloopt de aankoop veelal net als in Nederland: U ziet of zoekt een huis, komt via een makelaar in contact met de verkoper en uiteindelijk zorgt de notaris voor de overdracht en inschrijving in het kadaster.

Dit lijkt dus allemaal makkelijk; toch kunnen sommige kopers van een Tweede Huis in Frankrijk u verhalen vertellen waardoor u onmiddellijk de interesse in een Tweede Huis verliest.

De eerder genoemde nieuwe landen als Kroatië en Tsjechië kennen vaak moeilijk inzichtelijke procedures om uw huis of grondstuk te kopen, het is raadzaam dit niet allemaal zelf te doen; laat u adviseren door iemand die taal, wet en cultuur kent.

Moeilijkheden overwinnen

Het is dus extra ingewikkeld om in een ver land uw huis te bouwen of te vinden. Er zijn vaak veel moeilijkheden te overwinnen: is de verkoper wel te vertrouwen, is hij wel de eigenaar, is er wel een bouwvergunning, wordt er wel kwalitatief en volgens de regels gebouwd?

Al deze vragen komen op u af en kunnen u een onzeker gevoel geven. Is dat dan een reden om uw wensen of verlangens weg te stoppen en uw Tweede Huis te laten varen? Natuurlijk niet!!

Vertrouwen en elkaar kennen

Uiteraard is het mogelijk om op de goede manier uw Tweede Huis te realiseren. Het is van het grootste belang om een goed adres te vinden, mensen die uw taal spreken, niet altijd letterlijk maar in ieder geval figuurlijk. Ga niet zomaar in zee met iemand die u niet voldoende kent.

De directeur en mede-eigenaar van SecondHomeInGreece heeft het hier over vertrouwen, over het goede gevoel: In het buitenland kopen is lastig, je kent de markt niet, spreekt meestal de taal niet voldoende en kent de wetten onvoldoende en vaak zijn er ook nog cultuurverschillen. Vakantie vieren is iets anders dan zaken doen.

Daar komt nog bij dat wanneer je op zoek bent of je bent aan het bouwen in het buitenland je niet altijd ter plekke kunt zijn. Het is dus noodzakelijk om een betrouwbare partner te hebben, iemand die weet wat je wilt, bij wie je het goede gevoel hebt en waar je van op aan kunt. Een partner met dezelfde "afspraak=afspraak" gedachte.

Zorgeloosheid

Wij, van SecondHomeinGreece, willen zo'n partner zijn voor geïnteresseerden voor een Tweede Huis In Griekenland. Wij werken vanuit de gedachte dat de klant bij ons, behalve een prachtige luxe villa, vooral zorgeloosheid koopt.

Ligging aan een mooie baai

Deze zorgeloosheid houdt voor ons in dat we een zeer compleet huis of liever gezegd villa aanbieden en verder alles er om heen voor de klant verzorgen. Onze klant heeft geen zorgen over vergunningen, architecten, wateraanvoer, eigendomsrechten of wat dan ook.

Onze mede-eigenaren wonen in het werkgebied, kennen wetten en cultuur en spreken letterlijk en figuurlijk de taal. Wij werken samen met mensen die we al jaren kennen, dit alles garandeert de nachtrust van onze klant!

Ons werkgebied is Koroni op de Peloponnesos te Griekenland. Koroni is prachtig gelegen aan de Golf van Messini. Het is een pittoresk stadje met o.a. een heerlijke boulevard met restaurants en terrasjes. Vanuit uw villa en grondstuk heeft u een fantastisch uitzicht op de zee en de baai van Koroni!

Vervolgstappen

Wanneer u op zoek bent naar een Tweede Huis, in welk land dan ook, laat u dan niet te snel verleiden door mooie plaatjes en praatjes.

Zorg dat je weet waar je aan begint, probeer wat kennis van de regelgeving op te bouwen maar vooral: ga in zee met iemand die u vertrouwt!

Bovenaan staat ten slotte maar één ding:

U wilt plezier beleven aan uw Tweede Huis!!

Foto impressie bij het artikel - Tweede Huis in Griekenland

Wonen - artikelen en links