Kamperen met een handicap

St. Handicamp

Reisprogramma Handicamp 2007

Reis 5: Nürnbergring 8 mei t/m 13 mei 2007

  • Dag 1: Om 10:00 uur vertrekken we uit Nijverdal naar Raamsdonkveer om een bezoek te brengen aan de "Louwman Collectie". Volgens kenners het auto Mekka van Europa.

  • Dag 2: Vroeg uit de veren voor een bezoek aan het DAF museum in Eindhoven. In het DAF museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien. In de loop van de middag vertrekken we richting de Nürnbergring in Duitsland.

  • Nürburgring
  • Dag 3 en 4: Verblijven we op de camping van de Nürnburgring, direct aan de baan. Er is van alles te beleven, van karten in een 1- of 2 persoons kart of een ronde met de snelle BMW M5 ring taxi.

    Nürburgring

    De ronde telt 73 bochten, heeft een hoogteverschil van 300 meter en een lengte van 20,8 km die binnen de 10 minuten wordt afgelegd. Kijk maar vast op de site van de Nürburgring. Hier wordt ook jaarlijks in de Formule 1 de ronde van Europa verreden. Op dit moment is het nog niet bekend of de ring taxi op deze dagen rijdt.

  • Dag 5: Helaas weer terug richting Nederland. We brengen deze dag een bezoek aan het altijd mooie Maastricht, wandelen en winkelen door de binnenstad en een terrasje op het Vrijthof om na te praten.

  • Dag 6: In de loop van de ochtend terug richting Nijverdal waar we om 18.00 uur worden verwacht in de Bowlingboerderij waar voor ons een diner staat te wachten.

Reis 6: Texel 19 mei t/m 24 mei 2007

Texel heeft een veelzijdig landschap dat mooi is in alle seizoenen, schilderachtige dorpjes met gezellige cafés en restaurants, natuur, frisse lucht, ruimte en vele ontspanningsmogelijkheden. Wie eenmaal voor de charmes van het eiland is gevallen, komt meestal terug. Soms wel meerdere malen per jaar. Want Texel verveelt nooit.

Texel, rust, ruimte en natuur.

Schapen op Texel
  • Dag 1: Rond de klok van 10.00 uur vertrekt u richting het waddeneiland Texel.

  • Dag 2: Vandaag brengen we een bezoek aan Ecomare en het Juttersmuseum. EcoMare is het centrum voor Wadden en Noordzee op Texel. U kunt er van alles te weten komen over de natuur op Texel, het Waddengebied en de Noordzee. Ook over de invloed van de mens in dit gebied.

  • Dag 3: Op deze dag gaan we de zee op met een garnalen kotter.

  • Dag 4: Vandaag gaan we met een Janplezier een natuurtocht maken en brengen tevens een bezoek aan een boerderij. Op deze boerderij kun je zien hoe men kaas maakt met uitleg via een dialezing daarna kan men de boerderij bekijken en uiteraard de kaas proeven.

  • Dag 5: Vandaag beginnen we aan de terugreis naar Nijverdal. In overleg met de groep besluiten we hoe we deze dag gaan indelen. Om 18.00 uur worden we verwacht in de Bowlingboerderij voor een afsluitend diner. Vanaf 20.00 uur kan de reis naar huis worden ingezet.

Reis 7: Jutland 2 juni t/m 8 juni 2007

Landschappelijk behoort deze streek tot de meest afwisselende gebieden van Denemarken. Van heidegebieden met bosaanplantingen, zandverstuivingen en luisterrijke bossen tot spiegelgladde meren en kronkelige rivieren. In Mid-Zuid Jutland is alles mogelijk. Duik in de geschiedenis van de landbouw en ontdek hoe men in het oude Denemarken leefde. Welkom in Mid-Zuid Jutland; De plek waar voor jong en oud wel iets te beleven valt. Onze ervaring is dat deze reis minder rolstoeltoegankelijk is. Gezien de zwaarte van deze reis raden wij u aan om voor deze reis in te schrijven als u ADL-zelfstandig bent. In Denemarken hanteren ze nog geen euro dus denkt u eraan dat u Deense kronen bij u heeft.

  • Dag 1: Rond de klok van 10.00 uur vertrekken we vanuit Handihome richting Denemarken.

  • Dag 2: Vandaag gaan we langs de kust naar Arhus.

  • Dag 3: Vandaag staat een bezoek gepland aan het openluchtmuseum Den Gamle By, wat oude stad betekent. Niet alles is rolstoeltoegankelijk maar evenwel is er veel te zien en kun je de sfeer van vroeger proeven en genieten van de vele mooie vakwerkhuizen en mooie doorkijkjes.

  • Dag 4: In het mooie stadje Ebeltoft ligt het fregrat Yilland in een droogdok waar je de sfeer van het ruige zeemansleven kunt proeven. Er is een lift aanwezig zodat je elk deel van het schip, van ruim tot dek, kunt bezichtigen.

  • Kattegat
  • Dag 5: In Greena vindt je het Kattegatcentret, dit is een prachtig zeeaquarium waar je oog in oog kunt komen te staan met een echte haai. In een glazen tunnel waan je je op de zeebodem. Een bijzondere belevenis!

  • Dag 6 en 7: Op deze dagen rijden we op ons gemak terug naar Nijverdal. In overleg met de groep besluiten we hoe we deze dagen invullen. Op de laatste dag worden we om 18.00 uur verwacht in de Bowlingboerderij voor een afsluitend diner. Om 20.00 uur zijn we dan weer terug in Handihome waar de reis naar huis kan beginnen.

Reis 8: Culinair 14 juni t/m 17 juni 2007

Om lekker te kunnen hoeven we niet naar het buitenland. Ook in de provincie Overijssel kunnen we genieten van het Bourgandische leven. Laat u verrassen !!

Kattegat
  • Dag 1: Vandaag brengen we een bezoek aan een paardenmelkerij in Luttenberg. Ook gaan we deze dag kijken bij het ooievaarscentrum De Lokkerij in de Wijk. Voor het avondeten gaan we naar Ommen om te wokken.

  • Dag 2: We gaan een bezoek brengen aan het bakkerij museum in Hattem. Vervolgens gaan we naar Hollands Venetië voor een rondvaart met de boot van het zwaantje.

  • Dag 3: Er wordt vandaag naar forel bij de Forellenkwekerij "de Tipbosch" in Hellendoorn gevist. Als we uitgevist zijn brengen we een bezoek aan de zaterdagmarkt in het centrum van Nijverdal om inkopen te doen voor het avonddiner, dat we zelf gaan klaar maken in het ROC.

  • Dag 4: Op zondag brengen we een bezoek aan de theeschenkerij in Schoonheeten. Om vervolgens te gaan zwemmen in het verwarmde en overdekte zwembad "Het Ravijn". Na het zwemmen staat er om 18.00 uur een diner op ons te wachten in de Bowlingboerderij in Nijverdal.

Reis 9: Zeeland 21 juni t/m 27 juni 2007

Laat je verrassen door de frisse wind van zee en de mooie natuur. Zin in een weekje uitwaaien? Dan is Zeeland de ideale plek om dit te beleven. Zeeland staat bekend om de watersnoodramp van 1953 maar ook om de pitoreske plaatjes met hun gezellige uitstraling. Wat dacht je van Middelburg, de gezellige haven van Vlissingen en Zierikzee. Er zijn hier veel dingen om te ontdekken, zo kun je een bezoek brengen aan een visserijmuseum, een reptielen zoo, een oud zeefort en natuurlijk de Scheldekeering en niet te vergeten de Neeltje Jans.

  • Dag 1: Rond de klok van 10.00 uur vertrekken we vanuit Nijverdal richting Zeeland.

  • Dag 2: Vandaag staat een bezoek gepland aan fort Rammekens en de stad Vlissingen.

  • Dag 3: Iguana Reptielen Zoo te Vlissingen gaan we vandaag bezoeken. Verdeeld over 3 grote gebouwen zijn rondom een subtropische serre ruim 500 levende reptielen, amfibieën en insecten te zien, veilig achter glas. Ze komen uit de hele wereld en via uitlegbordjes komen de bezoekers er alles over te weten. Er is ook een babykamer waar de eieren worden uitgebroed en de jonge dieren te zien zijn.

  • Middelburg
  • Dag 4: Bezoek aan de stad Middelburg. Je kunt hier naar het Zeeuws museum, miniatuur Walcheren en een rondvaart maken door de Middelburgse wateren. Wie van mooie oude gebouwen houdt, kan in Middelburg met volle teugen genieten.

  • Dag 5: Deze dag kunnen we in overleg met de groep gaan invullen.

  • Dag 6: Neeltje Jans mag op deze reis niet ontbreken en ook op het programma staat de Oosterscheldekering. Tevens bezoeken we in Breskens het visserij museum met zee aquarium.

  • Dag 7: In de loop van de ochtend gaan we weer richting Nijverdal, waar we om 18.00 uur worden verwacht in de Bowlingboerderij waar een heerlijk diner op ons staat te wachten. Om 20.00 uur zijn we dan weer in Handihome waar familie, kennissen of taxi aanwezig zijn om je weer naar huis te brengen.

Naar het artikel - Kamperen met een handicap

 

Reizen - artikelen en links